עצב אינסופי

עצב אינסופי

אני צריכה למכור את הדירה שלי. לא עומדת בהחזרי המשכנתא. לא יכולה לחיות עוד עם הפחד הזה של מידי חודש בחודשו שהבנק מחזיר את הוראת הקבע, לא יכולה יותר עם התביעות המשפטיות, עם הטפסים האדומים, עם הטלפונים מהבנק למשכנתאות, מהבנק שלי... דירה ראשונה שקניתי בחיי לפני שנתיים וחצי. בחרתי אותה מתוך אהבה, הרגשתי שהיא נהדרת, מלאת אנרגיות חיוביות, חלונות ענקיים, עצים זקנים וגינה יפה ופרועה שמשתקפת מכל חלון. ראיתי כ- 100 דירות לפני שבחרתי אותה, ברגע שנכנסתי אליה הרגשתי בבית.... מירושה קטנה ומשכנתא לא גדולה עד גיל 65 עשיתי לנו דירה מתוקה, כל כך נעים להתעורר בה בבוקר...בנין שקט, דיירים נעימים וזוג חברים טובים שהכרתי כאן. ואני ששנים רבות חייתי בדירות שכורות, מכל דריה עשיתי קן , אבל תמיד ידעתי שזה זמני, עוד מעט בעל הדירה ירצה למכור, צריכים אישור כדי לשנות דברים, הפעם הרגשתי שזהו, עשיתי בחירה טובה, לילדים טוב כאן, הסביבה מעולה, הגעתי למנוחה ולנחלה. אין לי כוח, אנשים זרים יבואו ויחטטו בפינות הדירה, יתחילו להתמקח איתי על מחירה...ואני וילדי יודעים שאין ברירה, צריכים ללכת מכאן. ושוב - לחפש דירה ושוב לארוז ושוב להרגיש אורחת לרגע במקום אחר.... אני כל כך עייפה... משתדלת לראות את החיובי שבצעד הזה. אחרי שאחזיר את המשכנתא אפקיד את שאר הכסף בבנק ואוכל לשלם שכר דירה מהריבית, לא אהיה חנוקה, מתבישת לכתוב אבל אוכל לקנות נעליים, זוג שני בנוסף על הזוג שאני חורשת אותו כבר שנתיים. ..... אוכל לשלם חשבון חשמל ומיסי עיריה בלי לחכות להוצאה לפועל.. והעיקר כמו שאחותי אומרת אשוב לצחוק ולחייך כמו פעם... כל כך רע לי, לוחצת על שלח בלי לחשוב פעמיים

maof

New member
אלונה יקרה../images/Emo140.gif

אני יודע שהרבה אין בכוחי לעזור אני מכיר את ההרגשה שלפעמים השמים נופלים אבל אני גם יודע שלכל ירידה ..יש גם עליה וכל דלת שניסגרת אחרת ניפתחת במקומה..... אל תישברי ...ואל תאבדי את הכוחות...... אני מאמין שזמנים טובים יותר יגיעו אל תאבדי את האמון בעצמך ...שאת יכולה לעבור את זה
מעוף

אלונה...

מכירה את ההרגשה.. של דירה שכורה, והמעבר.. ובעיקר את ההרגשה הטורדנית של מקום זמני, דירות שכורות.. אבל, תנסי לחשוב על הצד החיובי שבזה.. לפחות תהני מרווחה כלכלית מסוימת, תוכלי להנות ולקנות מה שצריכה ורוצה, בלי חששות ודאגות איך לעבור את היום.. זה שווה הרבה, הההמממווןן.. אז תהני מזה, אני מאמינה שתוכלי למצוא דירה אחרת שתאהבי.. שתתן לך הרגשה של בית, קבע לא מקום ארעי. אולי שם מאיפה שאת נמצאת קצת קשה לראות את האור כרגע.. אבל הוא שם.. הסתכלי בו..

s h o o s h a

New member
אושר גדול

אלונה יקרה לרגע אחד אל תצטערי ובטח שאל תתביישי על שאת צריכה למכור את הבית בגלל שזה "גדול" עליך ואין באפשרותך להמשיך. לרגע אחד אל. שמעת????? תמכרי למרבה במחיר ותתחילי לחיות. שכירויות, מעברים, לא שלי לכל החיים, הכל שטויות, האמיני לי, אני יודעת. כלום, שומעת?????? אבל כלום - לא שווה את החיוך והאושר שלך אל תתני לזה לכרסם ולאַכֶל בך ואותך. זה לא שווה את זה !!! צודקת אחותך במה שהיא אומרת - כלום לא שווה את הצחוק על הפנים ואת החָיוּת בנשמה !!! שבת מופלאה שתהא לך שושה

lululin

New member
עצב.

הי, כל כך מוכרת ההרגשה שאת מתארת כה טוב. הייתי שם, אלמנה בת 27, תינוקת בת שבועיים, משכנתא מטורפת, לבד עצובה ובעיקר עייפה כל כך מהכל. הוצאה לפועל, אין כסף, איך הגעתי למצב כזה בכלל, לבקש טובות ואוף למי יש כח לחיים האלה בכלל, אבל יצאתי חזקה פי אלף ומקווה שכך יהיה גם אצלך. לאט לאט הדברים מסתדרים. הדרך קשה ולפעמים נראית בלתי אפשרית אבל הדברים מסתדרים. אמנם לאט ובהרבה יסורים אבל בסוף זה קורה. הדבר שהכי עזר לי בתקופות הנוראיות הללו היה שבכל יום אבל ממש כל יום עשיתי משהו בשביל עצמי. רק לעצמי. לא משנה מה, דברים בנאלים, אמבטיה, ספר, כוס יין, עבודה בגינה כל דבר שעושה לך טוב. נשמע בלתי אפשרי אבל זה עובד. ממש משנה את החיים. צריך סבלנות והרבה כח. קבלי ממני המון חיבוקים וחום ובעיקר מנוחה, זה מה שאני הייתי צריכה. מקווה שעזרתי ולו במעט.

אלונה ../images/Emo24.gif

את הכאב שלך אני מכירה היטב ומהמקום המוכר הזה אני מרשה לעצמי לומר לך הכי בוטה לעזאזל הדירה , לעזאזל הרכוש החיוך החיים שווים יותר שום דבר לא שווה את התחושה שבאים לנתק לך חשמל שבאים לסגור את המיים שום דבר שמעת?

כמה אומץ....צריך....

בכדי לקחת את ההחלטה לרכוש דירה לבד... ועוד יותר אומץ...כדי להחליט הפוך...למכור את אותה פינת חמד. בתחילה, עם קריאת המילים שלך, התכווץ לי הלב...עם כל משפט שהוספת.. אבל הסוף...כפי שאחותך אומרת...שתשובי לצחוק ולחייך כמו פעם... העלה לי את זוויות השפתיים מעלה... כן אלונה...כל מקום בו תהיי, יהיה פינת חמד..אמיתית...רק משום שאת וצחוקך..יהיו שם.

מייקי69

New member
רגעעעעעעעעעעעעעעעע

לא כל כך מהר!!!! האם את בטוחה שבדקת את כל האפשרויות??? אני מצטערת ומתנצלת מראש על כך שאני לא מכירה את כל הפרטים, אז יתכן והצעותי אינן רלוונטיות. אבל בכל זאת אני פורשת אותן כאן: 1. הקפאת משכנתא. יש דבר כזה. לא יודעת מה מקפיאים, או את החלק שהוא הריבית או את החלק שהוא הקרן. שמעתי על זה. זאת אופציה שיתכן וכבר בדקת. אל תחששי לכתת רגליים, מעלה מעלה בהיררכיה הבנקאית. תדפקי על שולחנות ותדרשי! שווה לנסות! 2. הכנסת דיירת בשכירות. לא יודעת אם את יכולה לדחוק את עצמך לחדר אחד פחות. אבל רק על מנת לעבור את השנה הקשה. זאת אופציה שיכולה להיות לא נעימה, או מפתיעה. אבל היא תכניס כמה מאות דולרים והשתתפות בארנונה ובהוצאות. תבדקי! 3. קחי מישהו שיעשה לך סדר בחשבונות, בחובות. מישהו מבחוץ שאולי ימצא כמה חורים של הוצאות שאולי לא ראית. חבר או בן משפחה שהוא אשף מספרים, ועדיף גם קצת כזה, נו, קמצן... אני יודעת שאני מתחצפת קצת עכשיו, אבל תאמיני לי, אני יודעת על מה את מדברת. אני ממש יודעת. הכסף היה בורח לי על שטויות. על אינטרנט, על ארוחת צהריים בעבודה (15 ש"ח ליום כפול 25 יום - הרבה כסף...) ויתרתי על המכונית, התפלחתי לאוטובוסים. הפסקתי לקנות סנדביצ'ים בעבודה. כבלים יש? לבטל! הרבה כסף! מזגן - טאבו! מייבש כביסה או מדיח - אאוט! שוב, מתנצלת על החיטוט. וחס וחלילה, אל תנסי לענות לי. רק תחזרי ותבדקי את חשבון ההוצאות שלך. שווה גם לרוץ ולסדר ולנסות להקפיא חובות, רק לתקופה קצרה. 4. הגדלת הכנסות. הקלדות בבית, מצגות, בייבי סיטר, נקיון - לסתום את האף ולדעת - שמדובר בתקופה הנוראית הזאת, והיא תשתפר. היא תעבור. אז "עד יעבור זעם"... 5. אם כלום לא עוזר, תחשבי על אפשרות שלא בטוח שקיימת (עבורי היא לא קיימת), להשכיר וללכת לגור ... עם ההורים... אפשרות דוחה, אבל תיכף אסביר למה אני מביאה גם אפשרויות "דוחות". 6. אחרון חביב - אם אכן כלו כל הקיצין - למכור למישהו שמחפש השקעה, ולשכור ממנו את הדירה. להציב את האופציה מראש! אולי למכור טיפה יותר זול, בתמורה לשלוש שנים של שכירות, לפחות. ועכשיו לבשורה הרעה (?) - למכור בימים אלה זה עסק שאורך זמן. הרבה זמן. קחי בחשבון 6-12 חודשים כמו כלום. זה לא יקרה מחר בבוקר. מה שאומר, שתאלצי למצוא פתרונות מיידיים לבעיות הכספיות. מה שאומר שאינשללה, עד שתסיימי את תהליך המכר - אולי תצליחי להרים את הראש. אולי המצב הכלכלי טיפ-טיפה ישתפר (כן, לא יעזור, כלכלנים צופים שתגענה השקעות מחו"ל לכל המזרח התיכון, ומאד יתכן שנתחיל פה להתאושש.). ואחרון חביב - האני מאמין שלי. הדירה הזאת איננה רק דירה. היא סמל. סמל לעצמאות שלך, לצמיחה. אז נכון שאפשר למכור, בלי לעשות טרגדיה גדולה, ולשוב לקנות בעוד 5 שנים או משהו. הרבה אנשים נופלים וקמים ולא מתים מזה. אבל אם את מרגישה שהנשמה שלך תיפול מהכורח לותר על הדירה, אז אל תוותרי. לא לפני שמיצית את כל האפשרויות. תעשי חשבון אכזרי (בטח עשית, אני שוב מתנצלת מראש), האם שכר הדירה אכן הפתרון האבסולוטי. לכמה זמן יחזיק הכסף? ביררת מה גובה הריבית שנותנים על הפקדות היום? - אם לא ביררת, תבררי מהר. לסיכום - ההודעה שלי נועדה לעזור, גם אם היא קצת אכזרית, כאילו. אני הייתי בודקת בין כל חברי המשפחה, גם אלה הרחוקים. לא מתביישת לבקש עזרה, שתיתן ארכה של שנה שנתיים. מכירת הדירה היא המוצא הממש אחרון. בכל אופן, על פי הרושם שהותירה אצלי ההודעה שלך. תחזיקי מעמד! לא סתם יש לך "אור" בשמך. מייקי

תימניה

New member
מייקי..

נתת פה עצות נהדרות לאלונה למה לא היית פה כשהייתי זקוקה לך?
לגבי הקפאת משכנתא..זה ניתן.במידה ומשלמים כבר במשך שנתיים במקרה בדקתי את זה החודש. וההקפאה היא לחצי שנה. ושאר הרעיונות..פשוט מעולות.

תימניה

New member
אלונה...

מאחת שחוותה את זה על בשרה, תקראי טוב את העצות של מייקי
היא יודעת על מה היא מדברת. אני עברתי את זה פעמיים. שכירות ממושכת..קניית דירה..ומכירתה..בגלל חובות. עכשיו קניתי דירה..הפעם לבד..זה קשה גם לי יש את הרגעים שרוצה להרים ידיים ולחזור לשכירות..שישאר לי קצת כסף. אבל מהר מאוד מוחקת את המחשבה. תבדקי טוב טוב את כל האופציות. מכירת דירה היא המוצא האחרון. בהצלחה

../images/Emo24.gifאנשים טובים באמצע הדרך

אתם, אתם עשיתם לי טוב, המילים החמות, התמיכה, ההרגשה שאני לא לבד בתחושות הללו, כמעט כל אחד מכם היה ב"סרט" הזה, אתם יודעים על מה אני מדברת. מייקי, עצות מעשיות, רעיונות , את משהו. חוץ מלנתק את האינטרנט עשיתי הכל, הכבלים אינם, עובדת אינסוף שעות, את הטרנטה אני חייבת בעיקר לצרכי עבודה ,שווה 3000 ש"ח. אבדוק את הקפאת המשכנתא, לא ידעתי שיש דבר כזה וגם גייסתי ידיד כלכלן שיעשה עבורי את החישובים. הלואי והיתה לי משפחה להעזר בה, אבל - אין..... אתם נהדרים אנשים ימים יפים וטובים לכולכם

נכס או... נטל?.

אלונה יקרה, אכן דילמה קשה עומדת לפנייך. דירה היא לא מוצר כמו לחם, או חלב שניתן להתייחס אליה בקלות ראש. יש כאן מקום רב למחשבה מעמיקה ואני חושב שפעלת נכון כשאת מתייעצת עם ידיד שיש לו נגיעה לתחום ומסוגל לבצע עבורך את החישובים הרלוונטיים. על מנת שאני אוכל להביע דעה אני זקוק לנתונים כמו: יתרת ההלוואה, גובה ההחזר החודשי, מס' השנים שאת עוד צריכה לשלם ויכולת ההשתכרות שלך. על פניו נראה שאם את צריכה לשלם סכום עתק מדי חודש במשך הרבה שנים ויכולת ההחזר שלך נמוכה והחוב מסתכם פחות או יותר במחיר הדירה הריאלי, שווה לך למכור ולשכור דירה אחרת עם אפשרות להשתתפות ובכך להשיג בראש ובראשונה שקט נפשי. אבל במידה וסכום ההחזר לאורך זמן אינו כה דרסטי כפי שציירת אותו ויש לך הכנסות שמהם את יכולה להחזיר את המשכנתא, שווה לך אולי לעשות מאמץ ולהמשיך ולהחזיק בדירה שכל כך השקעת בה. מייקי המליצה לך על מס' אפשרויות לפיתרון וכדאי לך לשקול אותם. מכל מקום אני חוזר שוב ואומר: כדאי להתייעץ עם אנשי מקצוע. דירה היא קודם כל נכס|סהדגש| ורק אם אין ברירה היא הופכת לנטל.
שיהיה במזל ובהצלחה בכל אשר תחליטי.

לכל התחלה יש סוף-גם אור חדש

ישנם ימים שאין לי מילים למרות שיש לי המון היום זה יום כזה שאין לי משלי לכתוב לך, לכן הבאתי משהו ממקום אחר.. ההרגשה הזו של הגוש בגרון ..כל כך מוכרת המסיכה הזו של "אני בסדר התגברתי "..שנושרת לה בשעות לילה מאוחרות או בשעות הכי לא צפויות כשהגוש הזה פשוט מתעקש לחנוק את הגרון ואז ..אז אפשר להיות הכי אנחנו הכי אמיתיים והכי פאטתיים והכי כואבים הכי עצובים ..הכי מתגעגעים . להוציא את הכאב ולנשום שוב אוויר ולו רק לשרוד את התקופה ..לבכות לשחרר את הדמעות לפנות מקום לחיוכים ,לאהבות , לימים שקטים .. את יודעת ..שהם באים ,אחרי הסופה הכי קשה צצה לה קרן אור ומאירה
הנה הם באים ימים של שקט אחרי הרעש הגדול והנורא אפשר לנוח קצת על המרפסת ולאסוף את שברי הסערה הנה הם באים ימים של שקט כבר שכחתי איך שהם נראים אפשר עכשיו לפתוח את הדלת לשלוח אל הרוח ציפורים הנה הם באים ימים של שקט נצא אל החלון לראות אם קלו כבר המים אולי כבר יש באופק אדמה זוגות זוגות נצא זוגות זוגות נביט אל השמיים נחכה ביחד ליונה. הנה הם באים ימים של שקט אחרי שכבר איבדנו את הכל תשב איתי עכשיו על המרפסת תבכה איתי ביחד על אתמול הנה הם באים ימים של שקט שנינו כאן ביחד על ההר המים כבר ירדו ויש כבר קשת אפשר לקום, סוף העולם עבר.

אלונה יקרה../images/Emo24.gif

יו כמה מזדהה איתך אני בדיוק מתלבטת עכשיו בנוגע למגורים חליפיים והמחשבה על איך אתמודד כלכלית

Alkaline

New member
החלטה נבונה-יישר כח

ניהול השקעה נבון יאפשר לך שמירה על ערך הכסף מחד ושיפור איכות החיים מאידך אדם מאושר מקרין על סביבתו ולגבי עניין הארעיות רק בארץ נטמע הצורך הדבילי ברכישת דירה השכירי דירה המתאימה לצרכייך....ביטוח חיים שיבטיח את עתיד ילדיך והנה לך מתכון לחיים מאושרים בכל מקרה בתהליך חיפוש הדירה תנסי לעגן הסכם לטווח ארוך שלוש ארבע שנים מה שיבטיח לך שקט תעשייתי מסויים כמו כן, במידה ותוכלי להרשות שכ"ד גבוהה יחסית בשנים האחרונות נבניות לא מעט דירות שייעודן השכרה והכי חשוב,,,,,,,,,,,תעשי חיים

למעלה