עץ חדש

עץ חדש

טוב
אנחנו רוצים להוסיף עוד עץ בגינה:
לא גדול, יפה, עם פרי טעים שילדים אוהבים (כולנו ילדים, לא?)
חשבתי על:
אפרסק זן פיתה
דובדבן מוטקה נבו
תפוח הורד
נאשי
ג'בוטיקבה

למי יש נסיון ויכול להמליץ?

איפה בארץ?

הורדניים מאד רגישים ודורשים טיפולים נגד מחלות ומזיקים. אני הייתי פוסלת אותם, אלא אם את בהר הגבוה.

תפוח הורד הוא עץ נפלא, לא רגיש, חסכן במים, וגם יפה מאד. הייתי בוחרת בו.

לי זה טעים

לא יודעת על עמידות של ורדניים באזור שלך. מצטערת.
אבל אני בעד פירות שלא מוצאים בסופרמקרט.

בכל מקרה, לא לשתול שום עץ פרי לפני שיודעים בודאות שאוהבים את הטעם.
אני ממליצה בחום על סיורים ב"בוסתן אברהם" במעגן מיכאל. כך תוכלי לטעום הרבה פירות אקזוטיים ולראות את העצים במצב בוגר. הסיור מעניין מאד.
נדרשת הרשמה מראש.

שמעתי עליו..

לכל פרי תקופת הבשלה שונה..
קצת קשה לבוא בזמן שכל הפירות בשלים :)

דוספק

New member
עצי פרי

אפרסק פותה - מעולה! לדעתי בין האפרסקים הטעימים ביותר. רק שיש לי חשש לגבי תנאי גידול שלו בב"ש. הוא אומנם לא דורש הרבה מנות קור אבל בכל זאת... תלוי גם מה מקור העץ.
מוטקה נבו - נחמד בתור עובדה שיהיה לך דובדבן בב"ש. העץ גם קטן וניתן לשמור עליו קטן כך שלא יבזבז מקום.
תפוח הורד - פרי נחמד. רגיש לזבוב הפירות. ממליץ לטעם לפני כי עלול לאכזב. מה שכן - הילדים בדך כל חולים עליו.
נאשי - יש זן (אולי אפילו כמה) שדורש מעט מנות קור ועלול להצליח בב"ש. לא הייתי משקיע בו אלא אם יש לך סנטימנטים לפרי. הזן שלי הוא זה שבשפלה מניב יפה מאוד אפילו יותר מדי. זה הזן של ולך.
ג'בוטיקבה - פרי מדהים. מבחינתי בים הפירות הטעימים בעולם! אבל לא יכול להיות שהכל ורוד... העץ מתחיל לחשוב בכיוון של לתת פרי בגיל 14-16. גדל לאט מאוד וקורה הרבה שמסיבה לא ברורה מתאבד. רגיש לקור חזק (שזה לא בדיוק הבעיה שלכם). אז קיימת אפשרות של רכישת עץ צעיר במחיר שפוי ואז הרבה שנים של ציפיה. או שניתן לרכוש עץ בוגר בעלות מתאימה (!) שהוא תוך מספר שנים בודדות אחרי התבססות יניב. אך גם כאן יש סיכון לא קטן שהעץ לא יקלט.
בנוסף, העץ דורש השקיה סדירה ברמה יומיומית, במיוחד אצלכם. מוכן לשמור לך כמה פירות בעוד כמה חודשים מהעץ שלי לטעימה. ואז אני בטוח שההחלטה שתיפול היא להביא את העץ :).

עוד עץ שהייתי ממליץ - ביגניי. הילדים גם אוהבים אותו מאוד והוא גם עץ יפיפה וקטן.

מקדמיה יש, גם מלבר.

אנחנו מתבייתים על ג'בוטיקבה.

איפה קונים עץ בוגר?
יש בוולך בוגר אבל ב2000-2500.

עוד רעיונות פחות יקרים?

dudi4321

Active member
חח לשדוד את מוישה

כל כך רציתי בודדים מהמבחר האינורמס העצום שלו ויצאתי ריקם.

למעלה