עצי פרי
אפרסק פותה - מעולה! לדעתי בין האפרסקים הטעימים ביותר. רק שיש לי חשש לגבי תנאי גידול שלו בב"ש. הוא אומנם לא דורש הרבה מנות קור אבל בכל זאת... תלוי גם מה מקור העץ.
מוטקה נבו - נחמד בתור עובדה שיהיה לך דובדבן בב"ש. העץ גם קטן וניתן לשמור עליו קטן כך שלא יבזבז מקום.
תפוח הורד - פרי נחמד. רגיש לזבוב הפירות. ממליץ לטעם לפני כי עלול לאכזב. מה שכן - הילדים בדך כל חולים עליו.
נאשי - יש זן (אולי אפילו כמה) שדורש מעט מנות קור ועלול להצליח בב"ש. לא הייתי משקיע בו אלא אם יש לך סנטימנטים לפרי. הזן שלי הוא זה שבשפלה מניב יפה מאוד אפילו יותר מדי. זה הזן של ולך.
ג'בוטיקבה - פרי מדהים. מבחינתי בים הפירות הטעימים בעולם! אבל לא יכול להיות שהכל ורוד... העץ מתחיל לחשוב בכיוון של לתת פרי בגיל 14-16. גדל לאט מאוד וקורה הרבה שמסיבה לא ברורה מתאבד. רגיש לקור חזק (שזה לא בדיוק הבעיה שלכם). אז קיימת אפשרות של רכישת עץ צעיר במחיר שפוי ואז הרבה שנים של ציפיה. או שניתן לרכוש עץ בוגר בעלות מתאימה (!) שהוא תוך מספר שנים בודדות אחרי התבססות יניב. אך גם כאן יש סיכון לא קטן שהעץ לא יקלט.
בנוסף, העץ דורש השקיה סדירה ברמה יומיומית, במיוחד אצלכם. מוכן לשמור לך כמה פירות בעוד כמה חודשים מהעץ שלי לטעימה. ואז אני בטוח שההחלטה שתיפול היא להביא את העץ

.
עוד עץ שהייתי ממליץ - ביגניי. הילדים גם אוהבים אותו מאוד והוא גם עץ יפיפה וקטן.