עפ"י זה...

אטיוד5

Active member
אז זהו ...

שאם זה היה באופן לא-ממוקד לא היה צורך בחצי עזה, ומאותה סיבה המספרים אולי אולי מגרדים מאית מאותו החצי שאתה מדבר עליו. אתה יודע ... אצל היהודים ה"טובים" כבר אחד לשישים זה בטל. אז מי מדבר בכלל על אחד למאתיים? אתה מדבר על "חצי עזה" ואח"כ מדבר על "מתלהבים"? טוב שלא אמרת מתלהמים. באמת יפה מצידך.

אופס

"חצי עזה" כמובן נאמר בהגזמה. ואני מקווה שלא השתמע מדבריי עמדה בעד או נגד ההתנהלות של צה"ל במלחמה נגד הפלשתינאים. אני בספק אם אני יכול לנקוט עמדה בנושא זה. לעצם העניין, מה שניסיתי לומר הוא שהשמדת האוייב והפיכתו ל"מַטְבֵּחַ" זה כבר לא נושא לשירי שמחה בימינו, וזה נשמע צורם.

renjintso

New member
הידעתן?

ש"אור" הוא שיר חנוכה? אני מזועזעת מהיעדרה של חיה זלדה מהרשימה מוגג, לאיזה בית אתה מתייחס כאחרון? (וואי-נט מחרים את יהדות התפוצות, כידוע) זה עם "דחה אדמון בצל צלמון"? או שיש עודחד אחריו? אם זה הבית, למה הוא צונזר? בגלל הרמז לברברוסה?

אמש שמעתי במו אזני

את אחד משועי הזמר העברי וראש בכירי התמלילנים בארצנו מגלה בהפתעה גמורה שיש לשיר "מצר המנבח" ולא "מצרם נבח". מה שהזכיר לי אבטיח שהיה לי כשהייתי קטנה, כאשר לא הצלחתי להבין מה זה "נונתן" בשיר "כד קטן, כד קטן, שמונה ימים שם נונתן".

Mנטה

New member
מזתומרת מה זה נונתן ?

זה לא מה זה, זה מי זה. נונתן המסכן שישב שמונה ימים בכד ! כל הילדים תמיד נורא עצובים בשבילו. לא מספיק שנתנו לו כזה שם חיבה מקולקל, נו יוני, ההוא מהכד.

אלו:

מעוז צור ישועתי, לך נאה לשבח ,תיכון בית תפילתי, ושם תודה נזבח ,לעת תכין מטבח מצר המנבח .אז אגמור בשיר מזמור חנוכת המזבח ,רעות שבעה נפשי, ביגון כוחי כילה ,חיי מררו בקשי, בשעבוד מלכות עגלה ,ובידו הגדולה, הוציא את הסגולה .חיל פרעה וכל זרעו ירדו כאבן מצולה ,דביר קדשו הביאני וגם שם לא שקטתי ,ובא נוגש והגלני, כי זרים עבדתי ,ויין רעל מסכתי, כמעט שעברתי .קץ בבל זרבבל, לקץ שבעים נושעתי ,כרות קומה ברוש בקש, אגגי בן המדתא ,ונהיתה לו למוקש, וגאוותו נשבתה ראש ימיני נשאת, ואויב שמו מחית .רוב בניו וקנייניו על העץ תלית ,יוונים נקבצו עלי, אזי בימי חשמנים ,ופרצו חומות מגדלי, וטמאו כל השמנים ,ומנותר קנקנים, נעשה נס לשושנים .בני בינה ימי שמונה קבעו שיר ורננים ,חשוף זרוע קדשך, וקרב קץ הישועה ,נקום נקמת עבדיך, מאומה הרשעה ,כי ארכה השעה, ואין קץ לימי הרעה .דחה אדמון בצל צלמון הקם רועים שבעה

or99

New member
גם אני בתחילה חשבתי שיש כאן...

טעות של ynet, אבל ראיתי שהם כתבו בפירוש בקישור לשיר במלא, שאלו רק ששת הבתים הראשונים, ולכן נראה לי שבכל זאת יש בזה משהו וישנם *עוד* ששה בתים.

hapax legomenon

New member
אפשר לדעת שזה הכל

מתוך השיר עצמו: האותיות הפותחות את חמשת הבתים הראשונים (מעוז, רעות, דביר, כרות, יוונים) מרכיבות את שם מחבר המזמור - מרדכי. כך הפייטנים של ימי הביניים הבטיחו ששמם לא יישכח כמחברי הפיוטים. האותיות הפותחות את שלוש המילים הראשונות בבית האחרון (חשוף זרוע קדשך) מרכיבות את המילה 'חזק' - סיומת מקובלת לחתימה.

דחה אדמון בצל צלמון

מישהו יכול לפרש לי את "דחה אדמון בצל צלמון הקם רועים שבעה" (אצלנו שרים: "דחה אדמון בצל צלמון הקם לנו רועה שבעה") יש שמועות שהאדמון הוא פרידריך ברברוסה "אדום הזקן" (שטבע בנהר בתורכיה בדרכו לארץ ישראל במהלך מסע הצלב השלישי). אבל זה עדיין לא הופך את השורה למובנת.

למעלה