עסקית בבסטה

מיתר44

New member
קבלו המלצה נוספת : גבאי

בנחלת בנימין קרוב ללויסקי. כל סוגי הקיטניות הגרעינים והאגוזים.
לראות את כל סוגי השקדים, למשל, ולהבין את העושר. מחירים מצויינים.
תגידו שאבא של שי שלח אותכם. :)

babiji

New member
הר ברכה יש בלא מעט מקומות היום

בשוק הכרמל יש כמה וכמה שמוכרים. הכי טוב בדוכן למטה צמוד לכרמלה. גם הכי סימפטיים בשוק וגם יש דברים מעולים.

בלי קשר - לדעתי זאת הטחינה הכי טובה היום (החליפה אצלנו את אל ג'מאל וחברותיה).

salo22

New member
רק לקחת בחשבון

שזה יותר מחסן סיטונאי ופחות חנות יחידים, נקודת המכירה לא גדולה וזה מין מחסן ארוך צר מאוד עמוס לעייפה בסחורה, היינו שם 2-3 איש קונים וכמעט סתמנו את המקום, לא נוח לנוע בפנים כשיש אנשים וזה בהחלט די מפריע לחבר'ה המאוד נחמדים שם

לתום, הייתי גם אתמול, אבל הגעתי לכיוון שלוש ובכלל יפה מצידם שלא גרשו אותי

הייתי שמח לקנות את כל המקום
למרות שאי אפשר להגיד שהמחירים ממש זולים, אבל יש מציאות יוצאות דופן והאמת היא שריכוז המבחר הבלתי רגיל ומאוד מיוחד למה שמוצאים בממוצע בארץ, הופך את המקום לכל כך יוצא דופן.. המחירים בהחלט יותר זולים מ"חנויות קצה", אבל לדעתי בתבלינים לפחות, זה לא "הבדל מטורף", למרות ששוב זה זול יחסית ובהחלט אני בטוח שמסתתרות גם יותר "מציאות" אבל צריך לבוא מוקדם כשלאורי האחל'ה גבר יש זמן &quot

לשים לב שלא מגזימים בכמויות, לי יש עיניים גדולות מידי, על הסחורה אין ציון מחירים אלא צריך לשאול על כל דבר וגם זה מייגע הקונה ובעיקר מעייף גם האנשים העסוקים במקום.. הגזמתי בעיקר עם גרגירים שלמים של פלפל ורוד, יופי של איכות אבל גם יופי של מחיר שהתברר לי קצת בדיעבד, 23 ש"ח ל 100 גרם. אבל ממש לא מפריע לי, יש אספקה לזמן ארוך ואשתדל לשמור אותם בצורה מיטבית.
כנ"ל גרגירי פלפל ירוקים שלמים, נדמה לי ש 13 ש"ח ל 100 גרם, אם הייתי מזמין באיביי הייתי מגיע למחירים יותר זולים לגרגירים שלמים, הבעיה היא לוגיסטית וחברות שכן או לא שולחות וכולי..
לקחתי בנוסף מין איזוב זעתרי טחון עם ריח וטעם נפלאים, נדמה לי שקוראים לזה כולינג'ת או משהו כזה, גם כן לא תבלין זול אבל יוצא דופן.. צנצנת של פלפל מדגסקר ירוק משומר, סיימתי להם את מלאי האורז השחור האסור (עשרים ומשהו שקל לקופסא אדומה ששעה לפני ראיתי אותה אחת בדיוק ב 40 ומשהו במזרח מערב בכרמל, מזל שלא התפתתי לקנות). מקלות קינמון בסיגנון קליפת העץ ולא העגולים, מה שקראו להם שם מקלות יופי של בתי קפה
אני בטוח שישולבו בגלידה הבאה.. היו גם מקלות שוש נפלאים אבל לא לקחתי
חמוציות ברכז תפוחים וללא סוכר באיכות מצויינת, פחות מ 5 ש"ח לקילו שזה בערך מחיר קרוב לחנויות נבחרות, אבל בהחלט יופי של טריות באופן לא מפתיע.. אבקת פלפל אדום מעושן מקומית, שורש גלנגל שלא יצא לי לראות כמותו בארץ, עלי קפיר ליים מיובשים.. שכחתי לקחת ראס אל חנות, איזה עולב
רציתי לקחת עוד המון דברים, בלוקים מטמטמים של אגוזי מקדמי, תאנים מיובשות על חוט ללא גופרה, משמשים אוזבקיים הכי טריים שראיתי אי פעם ולא השחורים מחימצון. עוד כמה דברים, כשאהיה בבית אזכר

salo22

New member
רק להגיע עם הרבה סבלנות ונינוחות

כי המקום כמו שציינתי הוא לא בדיוק חנות, משהו "אחר".

salo22

New member
אני אוודא שוב מול החשבונית בבית

למיטב זיכרוני זה היה 4.90, לקחתי חצי קילו. בהחלט אחד מהאייטמים הזולים יותר בהשוואה למחיר בעדן וכאלו.

נופשתת

New member
4.90 לקילו או למאה גרם?

טוב טוב, נחכה בסבלנות שתבדוק.
נראה מחיר הזוי בעליל.

salo22

New member
צריך להיות הגיוניים
טעויות קורות..

במיוחד כשציינתי לגבי כל האופציות האחרות ל 100 גרם..

bruno01

New member
איזו קנייה! לגבי הקפיר ליים

אני הפסקתי לקנות את העלים אחרי שגיליתי שהם בקושי תורמים טעם, לא משנה כמה אני שם או משתדל למצות אותם.

לפני בערך שנה גיליתי את השמן קפיר ליים של עדי עלייה שגרה בתאילנד, מכיר אותו? טיפה אחת או מקסימום שתיים בסיר, וקשה להאמין איזה ריח אמיתי של קפיר ליים משתלט על הבית (וצריך להיזהר, לפעמים 2 טיפות הן יותר מדי ומשתלטות על הכל).

לי עדיין יש בקבוק שהזמנתי במשלוח מחו"ל, אבל ראיתי עכשיו שאפשר לקנות גם במזרח ומערב. המחיר לא נמוך, אבל זה כל כך מרוכז, שזה בסופו של דבר יוצא די זול מבחינת מספר השימושים.

http://thai-food-blog.com/archives/5051

salo22

New member
רעיון נפלא ! תודה

אני אחשוב על השמן הזה, במיוחד אחרי שכתבת שהוא מאיכות מצויינת. יתאים לי מאוד גם לגלידה.. לא הרבתי להשתמש עם עלי קפיר ליים יבשים בעבר, אני חושב שהיו אריזות יותר מוצלחות מאחרות, אבל בהחלט זה לא מוצר בלתי רגיל כשהוא יבש.
מאוכזב יחסית ממזרח מערב, שנים רבות אחורה לדעתי הם היו חנות מאוד משתלמת ותמיד מעניינת, היום אני חושב שהם בעיקר מעניינים אבל פחות משתלמים. המחירים, עם כל העליות וכולי, לדעתי די פראיים באופן כללי, היה הרבה יותר כיף לעבור שם שנים אחורה. אני זוכר תקופו של מיץ יוזו במחיר די שפוי (קפיצה עצומה לאיזור 200 ש"ח לבקבוקים הלא קטנים שהיו להם בשנה האחרונה), בלוקים של תמרינדי שעלו 6-8 ש"ח והיום 17, משחת שרימפס שקניתי אתמול באיזור 20 ש"ח הייתה לדעתי חצי מזה, האורז השחור שציינתי, בכלל מוצרים לא מעטים שאפשר למצוא במחיר לא רחוק בחנויות וברשתות שמזרח מערב מפיצה להם, אני חושב שבעבר הסיפור היה מוצלח יותר.

passioneta

New member
ראית שבועז צאירירוצה לחלק יוזו בין כמה אנשים?

גם יקר אבל פחות. הפרטים בפייסבוק.

למעלה