ענף התיירות

ענף התיירות../images/Emo53.gif

שלום לכם, פעם ראשונה שאני נכנסת לפורום הזה בתקווה לקבל טיפה הכוונה בנוגע להכוונה בעבודה סמנריונית שאני כותבת. העבודה עוסקת בנושא: " השפעת המצב הבטחוני על ענף התיירות הארץ" ואני זקוקה לטיפה הכוונה היכן אני יכולה למצוא חומר מקיף ומחקרי על נושא מאפייני ענף התיירות בארץ ובכלל, וגורמים המשפיעים עליו, וכן היכן אני מוצאת נתונים אמפירים המראים לי את השפעת המצב הבטחוני על ענף התיירות. אני זקוקה הן למקורות מהאינטרנט, ספרים ומיחקרים וגם סקרים...מצאתי מעט מידע בלשכה לסטטיסטיקה אך לא מספיק. אודה לכם אם תוכלו מעט לכוון ולסייע לי למצוא מקורות מהשנים האחרונות ובפרט האינתיפאדות האחרונות ... בתודה מראש!

shay6748

New member
בטחון ותיירות

נתונים אמפיריים איכותיים את יכולה למצוא בסקר הוצאות של הלמ"ס. תנסי להשיג את הסקר המורחב מהמוסד בו את לומדת ואם אפשר גם את היומן. הסקר קיים עבור השנים 01-04 לגבי מחקרים בנושא - תחפשי מחקר של בקר (חתן פרס נובל לכלכלה בשנים האחרונות לדעתי) Bekker בנושא. הוא עשה מחקר אם פרופסור או דוקטור מאונ' ת"א על השפעות הטרור בארץ ובארה"ב. מחקר מאוד מעניין. אם תהיה לך בעיה למצוא תגידי ואני אחפש בבית (אמור להיות לי איפושהו) גורמים משפיעים - אירועי טרור כמובן. אם תצטרכי קובץ טרור של 2000-2005 אז יש.... יש כמה וכמה מודלים אקונומטריים שאפשר לנסות - החל מ-TimeSeries פשוט וכלה ב-EventStudy מורכב יותר.... אני מתעסק (במשרה חלקית ביותר) עם מחקר בתחום הטרור ולכן אני מכיר את החומר טוב.... תנסי גם ליצור קשר עם מלונות ואתרי תיירות ע"מ לקבל נתונים - אם תצליחי הסיכוי של העבודה להפוך למאמר גדל בעשרות מונים....

למעלה