עננים באופק

זכיר

New member
עננים באופק

בפיתחו של החורף, שאלה שמעניינת אותי: בצהרי היום (כלומר נניח שהשמש נמצאת בדיוק ב"מרכז" השמיים), אני מתבונן בענן אי שם באיזור האופק. השאלה - מה המרחק מהנקודה שאני עומד בה לצל הענן? כמובן שזו שאלת בערך עם תשובת פחות או יותר. אני מניח שהתשובה תלויה בסוג הענן (לכל ענן טווח גבהים משלו אם אינני טועה). תודות לעונים והרחבה לשאלה - בכמה ישתנה המרחק על כל מעלה שתתווסף למיקומו של הענן ביחס לאופק? סעו בזהירות

זכיר

New member
הבהרה

"השמש ב"מרכז" השמיים" וכל זה... אם זה לא ברור אז - אני רואה ענן מוריד גשם באופק, אני שואל - מי נרטב ובעיקר איפה?

יניב ריז

New member
אם השמש בדיוק במרכז השמים

אז הגשם שיורד נמצא בדיוק מתחת לצל הענן. ואז המרחק של הגשם ממך,הוא כמרחק הענן ממך (בלי התיחסות לתוספת המרחק שנובעת מגובה הענן בדומה למשולש שיתרו ארוכה מכל אחת מצלעותיו).

אמיר96

New member
אין קשר לשמש

אם אתה יודע את גובה הענן והזוית בינך לבין הענן אז המרחק הוא קוטנגס הזוית. לדוגמא אם הגובה 2 קילומטר והזוית 45 אז המרחק 2 קילומטר. אם הזוית 30 מעלות אז המרחק יהיה שורש שלוש כפול 2 קילומטר - בערך 3.46 קילומטר.

לא בטח לא בנתם את שאלתו

נגיד אני רואה ענן באופק עומד ליד הים ושום דבר לא חוסם את טווח הראיה אז הטווח נגמר רק לאחר שכדוה"א מתחיל לתעקם ואני כבר רואה שמים ולא אדמה מה המרחק מהמקום שלי לאופק שאני יראה בגלל שכדה"א עגול אני משאר שמכל מקום שאני יעמוד האופק "שלי" שאני יראה יהיא במרחק קבוע אבל מה המרחק לאופק ובלי שום קשר : למה קשת בענן תמיד באופק הריי זה אור שנשבר , למה אי אפשר להגיע לקשת אף פעם היא הריי נמצאת במקום פיסי כלשהוא

אמיר96

New member
זה תלוי בגובה

של העצם שאתה מסתכל עליו. ככל שהוא יותר גבוה כך תוכל לראות אותו יותר למרחוק.

נגיד

ענן אני משאר לא גבוהה כי מטוסים רגילים טסים מעל הענננים ככה הבנתי אז אם מטוס ג'מבו וכל שאר הגדולים טסים ב 12 ק"מ ענן הוא בטח ב 8 או 7 אם ההעשרה נכונה איזה מרחק הענן

יניב ריז

New member
אני בכלל הבנתי מהשאלה אחרת...

שכוונתו הייתה מה המרחק בין הגשם שפוגע בקרקע לבין היטל צילו של הענן על הקרקע...

arye9

New member
עננים ואופק

שני קישורים אחד נותן נוסחה למציאת מרחק האופק והשני מסביר על גובה העננים שבו יש קישור גם לתמונות העננים כך שלפי התמונה אפשר יהיה להעריך את הגובה שלהם.

למעלה