ענין פעוט, אך מטריד

yaarangel

New member
ווה ווה...סייבר...

איזה מחקרים...פפפשששששש... *מתרחקת בהליכה איטית המזכירה מעט שקית ביסלי גריל ריקה המתעופפת ברוח*

פתח אבן-שושן בערך "דגמה" (בלי ו"ו),

הוא כותב שהמילה שאולה מהמילה היוונית "deigma". כך שברור מאיפה הגיעה המילה לשפה העיברית. יתכן שהמילה הגיעה בסופו של דבר מהארמית, (למרות שאני חושב שאבן-שושן היה מציין את זה אם זה היה נכון) אבל זה לא משנה. מה שמשנה זה מאיזה שפה המילה "דוגמה" הגיעה לשפה העברית, ולא מה המקור הקדום שלה.

SaberTooth

New member
כדי להיות בטוח ב-100%...

הלכתי לאתר של האקדמיה, ושם מצאתי את הציטוט הבא: "שמות שהתגלגלו לעברית מן הארמית והמשמשים בצורת נקבה, כגון דוגמה, נכתבים בה"א בסופם." המילה דוגמה שאולה מהשפה הארמית. זו המסקנה שהגיעו אליה הבלשנים והפרופסורים באקדמיה, ואני חושב שהם יודעים קצת יותר טוב ממני וממך.

yaarangel

New member
שייוווווו אנשים..../images/Emo153.gif

סייבר!!! לאתר של האקדמיה...לא הגזמנו קצת...עדיף כבר לבקש חתימה מהסוסות פיק..!! אבל לא נורא העיקר שמישו פה יגיב על כמה דברים ויהיה לי מה לעשות.. *מתקרבת למסך באופן חשוד המזכיר מעט לטאה אוזבוריג'נית*

או.קי,יתכן שאתה צודק.

אבל,זה האקדמיה נגד אבן-שושן. ואל תשכח שמדובר שהמשפט שציטטה נכתב בהיסח-הדעת, לא מדובר במשפט שנכתב אחרי בדיקה. כלומר, הם חיפשו מילה שהתגלגלה מארמית לעברית, וחשבו על המילה "דוגמה" (מדובר בטעות נפוצה). לעומת זאת, שכתבו את מילון אבן-שושן הם ממש הלכו לבדוק מה מקור המילה "דוגמה". המשמעות היא שאני עדיין חושב שהדעה (ו של אבן-שושן כמובן) צודקת.

SaberTooth

New member
אני בספק...

שהאקדמיה הולכים וכותבים דברים באתר שלהם בהסיח הדעת, ביחוד כשזה נוגע להחלטות האקדמיה בכל מיני נושאים. האקדמיה זה לא גוף שהולך וכותב דברים בהיסח הדעת.

yaarangel

New member
אווףףףף...!!

אנשים תגידו..משעמם לכם בחיים?!??! אם לא תיהיו מורים ללשון...ואתם לא תיהיו אז למה להתווכח על כל הדברים הביליים האלה...בחייאת...מה זה משנה אם זה מארמית או יוונית... לא הבנתי...<נא לא לקחת שומדבר אישית,מצברוח מחורבן>

"הסיח-הדעת", איזה ביטוי מקסים...

לא התכוונתי להגיד שהאקדמיה מחליטה דברים בלי לבדוק. מה שהתכוונתי להגיד זה שהאקדמיה החליטה החלטה מסוימת (מילים שמושאלות מארמית... בלה בלה) ורצתה להביא דוגמה (בלי מרכאות) להחלטה הזאת, ובלי לבדוק לעומק הביאה את המילה "דוגמה" (עם מרכאות). לעומת-זאת, שכותבים במילון אבן-שושן מילה, בודקים אותה לעומק. אני חושב שמכאן הויכוח יהפוך עקר. לך אין איך "לשבור" את המילה של אבן-שושן, ואני יכול רק לנסות להסביר שוב ושוב (כמו שקרה קצת בהודעה הנוכחית). בכל מקרה נהנתי מאוד להתוכח איתך
.

SaberTooth

New member
ואני אמרתי...

שהאקדמיה לא כותבים דברים באתר שלהם בהיסח הדעת. הם לא יתנו דוגמה למשהו, שהם לא בטוחים בה ב-100%.

SaberTooth

New member
זה לא וויכוח, זה דיון...

וכן, יש הבדל. אני לא רואה על מה יש עוד להדיין פה. זהו חוק לשוני שהצורה של המילים הללו המסיימת ב-א' שגויה. אם אתם בוחרים לצייט לחוק הזה או לא, זה משהו אחר וזו בחירה שלכם. אין מה להדיין על עובדה מוכחת.

Silver Lance

New member
אז רגע.

איך אתה מסביר שבמילון של אבן שושן כתוב אחרת ממה שאמרת?

Silver Lance

New member
אוקיי, ונגיד שהמילון מיושן ולא

מעודכן. אני אמשיך לבדוק את זה עם מקורות מוסמכים.

סרינה99

New member
דיייייייייייייייייייייייייייייייי

אני מתחננת אני שונאת בצפר...ובמיוחד שעורי לשון...ואתם מחריבים את הפורום כל פעם מחדש עם וויכוחים מפגרים על לשון... לא ממש אכפת לי אם שירשורים ישנים יורדים לדף הבא אבל זה מעצבן לגמרי שכל שירשור מתחיל נורמאלי ונגמר ב"האקדמיה ללשון אמרה...בלה בלה בלה" אין לי מושג איך יצא שכל פורום רומח הדרקון כל כך אוהב לשון אבל בכל מקרה זה פורום רומח הדרקון ואני באמת חושבת שזה סבבה שאנחנו מדברים על מלא נושאים אחרים...אבל זה ממש מוגזם ומעצבן ש90% מהשירשורים הם רק דיונים לשוניים...אפילו שירשורי האחיות פיק של נאג'ס ויערה יותר מענינים ודווקא הם נמחקו וסורי שאני נשמעת ביצ'ית...

yaarangel

New member
כי שלנו זה לא נושא...../images/Emo4.gif

משעמם כזה...אבל לא הבנתי למה מחקו אותו...נאג'ס בטעות פתח הודעה חדשה אז ניצלנו אותה כעוף אישי בנושא הפיקים<או משפחת החמוסים איך שתרצו> ופה מנהלים דיונים משעממים על אם כותבים דוגמה או דוגמא...!! ולא מחקו את ההודעות האלו...ענת-העם איתך!! <או רק אני ונג'ס>

PYRE

New member
סייבר אני איתך!! רק שני דברים

על מה אנחנו מתווכחים איתם? למה זה חשוב.?

למעלה