ענייני תשלומים...

• פותח הנושא ST
  • פורסם בתאריך

ST

New member
ענייני תשלומים...

2 חברות שמציעות שירותי תלושים, הפקת חשבוניות וכו', שמצאתי במהלך שיטוטי ברשת:
יעול שכיר: http://www.yeuls.co.il/yeuls-sachir/
החשבוניה (איריס החזרי מס): http://www.heshbonit-mas.com/index.html (אין לי קשר לאף אחד מהגופים. פשוט חשבתי שאולי יהיה פה מי שזה יעניין אותו).

henor

New member
רואת חשבון אחת אמרה לי שלא בטוח

שזה חוקי, אבל לא בדקתי את זה בעצמי (מסתדרת בינתיים עם תיאומי מס).

למה?

לי אמרו בפעמונים שזה בסדר (ואפילו אחד משם עובד שם). גם אני מסתדרת אבל היו פעמים שחשבתי על זה.

henor

New member
כמה ניקים יש לך?../images/Emo6.gif

מצד אחד אני מניחה שזה בסדר (בינתיים) מבחינה חוקית, אחרת החברות האלה לא היו מפרסמות את עצמן בראש חוצות. עם זה ברור שיש כאן מלכתחילה משהו לא לגמרי תקין. רואה חשבון אחד יעץ לי להיעזר בהם במקום לפתוח תיק, ורואת חשבון אחרת, כמו שכבר ציינתי, אמרה לי שיש עם זה בעיה. בחרתי ב"שב ואל תעשה"...

ST

New member
זה היה זה של בעלי, שעוד יומיים כבר

לא חייל.
תודה על הפירוט.

אולי זאת הזדמנות לברר

יש פה מישהו שכן עובד עם אחת מהחברות האלה? אין לי מושג עם זה חוקי, אבל לפי מה שהבנתי הם מדווחים על הלקוח שלהם למס הכנסה כשכיר, מוציאים לו תלוש על סכום מגוחך, וכך הוא משלם פחות מסים. לי זה נשמע מפוקפק, אבל עם זאת מפתה. וזה חוץ מהעובדה שנחסכים כל כאבי הראש של מס הכנסה/מע"מ/ביטוח לאומי וכו'

חן 1111

Active member
למה תלוש על סכום מגוחך?

אני לא חושב שזה לא חוקי ולא חושב שהם יכולים לעבוד ב"שחור". כמו שאני מבין, הם מוציעים ללקוח שלך חשבונית על הסכום שסיכמת איתו, מנכים את ההוצאות שיש למעסיק, ועוד עמלה, ואת מקבלת את השאר כמשכורת של שכיר.

זה אכן התהליך

אבל מי שאני מכירה שעובד עם חברה כזאת מקבל תלוש משכורת על סכום נמוך הרבה יותר ממה שהוא באמת הרוויח, וכך משלם פחות מסים. הוא משלם לחברה עמלה של 2.5 אחוז מההכנסות, שזה הכי נמוך שאני נתקלתי.

hazelnut

New member
לא בהכרח הכי נמוך. יש מנהלי חשבונות

שגובים מחיר קבוע, ללא קשר להכנסות המתרגם, ואז זה יכול לצאת אפילו 1% (אם היה חודש מוצלח ביותר
)

אבל מנהלי חשבונות מוציאים תלושים?

וכל יתר העניינים האלה שהופכים אותך לשכיר מול הרשויות?

hazelnut

New member
מי אמר שעדיף להיות שכיר? יש גם

יתרונות בלהיות עצמאי - כמו החזרי מע"מ על קניות, קיזוזי הוצאות, ומה לא. מילא אם היה באמת מדובר על מעסיק אחד. אבל בסופו של דבר נשארים לך עשרות, אם לא מאות, מעסיקים שונים לשנה. וגם זה לא בדיוק מפחית ניירת. להפך, זה מוסיף ניירת, כי חייבים להעביר העתיק של הכול למנהל החשבונות שיוציא לך תשלוש. זה רק מוסיף כאבי ראש ואינו בעצם שקול למעסיק יחיד. הדבר היחידי שבשבילו הוא טוב הוא אם רוצים להוציא דמי אבטלה בתקופות שפל, וגם אז זה לא בדיוק קל...

אבל חלק מהחברות האלה כן

מציעות שירות של החזרי מע"מ. אני חושבת שאת מתבלבלת עם מנהל חשבונות. כאן מדובר בחברה שמוציאה במקומך את החשבוניות לכל הלקוחות, ואת רשומה אצלה כמעסיק, מקבלת דרכה את הכסף ישירות לחשבון הבנק שלך ותלוש משכורת כמובן. את מצידך משלמת להם עמלה שנעה בין 2.5 אחוז ל-10 אחוז. תלוי בחברה ובשירותים שהיא נותנת (יש כאלה שגם עושות לך ביטוח מנהלים, פנסיה וכל זה). על פניו זה נשמע כחוסך הרבה כאבי ראש. אני מנסה כבר הרבה זמן למצוא את הקצ'.

ST

New member
מה שאני מכירה

בחברות האלו (אלו שקישרתי אליהן) - העמלה היא 5-7% מסכום העבודה. מה שכן, הסבירו לי פעם, שהם יכולים 'לפצל' תשלום, כך שאם מישהו עובד רק בחודשים ינואר ומרץ, הם יפצלו את התשלום כך שיהיה לו גם תלוש על פברואר (מהבחינה הזו זה חוסך המון בביטוח לאומי).

Milochka1

New member
הייתה פעם כתבה ב-YNET

על החברות האלה. בינתיים זה חוקי, אך אנשים מסויימים בממשלה אינם אוהבים את זה. בכל מקרה, נכון להיום, זה חוקי לגמרי.

למעלה