עניין של דקויות?

רינגו12

New member
אז ההקשר הרצוי (אולי)

תודה על הדיון המפרה.
הנה המשפט שממנו לקוחה שאלתי:
ב-1949 נסע עם משפחתו לשנת השתלמות בארה"ב ועבד במחקר/בחקר הפיזיולוגיה של הכליות בביה"ח הר סיני ובביה"ח מונטיפיורי בנין יורק.

תודות על הסבלנות
אביבית

trilliane

Well-known member
מנהל
נראה לי שכאן מתאים יותר מחקר, בעיקר אם זה היה מחקר מסוים

אלא אם הוא עבד שם שנים בחקר כללי ולא במחקר מסוים אלא במחקרים רבים לאורך זמן.

לי נראה 'חקר'. מחקר היה מתאים לו המשפט היה כזה:

"ב-1949 נסע עם משפחתו לשנת השתלמות בארה"ב ועבד במחקר/בחקר בתחום הפיזיולוגיה של הכליות בביה"ח הר סיני ובביה"ח מונטיפיורי בנין יורק."
כלומר לוּ ניתן היה להבין שהוא עסק במחקר ספציפי כלשהו בַּתחום. כיוון שהמשפט מדבר על חקירת כללית של התחום, עדיפה, לדעתי, המילה 'חקר' כדי לתאר את המעלל.

ביה"ח הר סיני

אמנם לא בזה עוסקים פה, אבל לי מפריע שם בית החולים. כולם מכירים אותו כמאונט סייניי, ומשונה מאוד בעיניי לתרגם את השם. האם היינו מתרגמים מילולית את שם בית החולים "ביקור חולים"? או "בני ציון"? ראוי בעיניי להשאיר את השם כפי שהוא

trilliane

Well-known member
מנהל
השאלה מי הם "כולם"... אני לא מכירה כלל את ביה"ח הנ"ל, אבל

ראוי לציין שבניגוד לדוגמאות שנתת, כאן מדובר על שם שמקורו בעברית ותורגם לאנגלית, ולא שמות עבריים שמתורגמים לאנגלית. במילים אחרות, נראה לי הגיוני להשאיר "קולד מאונטן" ולא לתרגם ל"ההר הקר" אבל לעומת זאת לתרגם "הר סיני" ולא להשאיר אותו "מאונט סיניי".

כולם

כל מי שמקורב לשמות בתי החולים, לרפואה, לניו יורק.
וקרוב לוודאי שנותני השם לבית החולים לא "תרגמו" אותו לאנגלית. הוא מתורגם בספריהם כבר מאות שנים וכך מקובל. גם את 'הללויה' הם כבר מזמן לא "מתרגמים".
אגב, גם את שם הסרט 'ארמגדון' היית מתרגמת?

trilliane

Well-known member
מנהל
בהנחה שהטקסט נכתב כך ע"י הכותב, כנראה לא כולם...

אם סרט היה עוסק בהר מגידו בישראל, כן, הייתי מתרגמת.
מכיוון שהסרט "ארמגדון" (זה שיצא ב-1998 לפחות, אקשן קיצי אהוב עליי עד מאוד, אגב) לא קשור לשום הר אלא זה כבר מונח בפני עצמו בעל משמעות שונה, אין כמובן סיבה לתרגם אותו באופן שגוי.

רינגו12

New member
סליחה על האיחור....

נראה לי שאבחר ב'חקר'....איכשהו חלקכם הצליח לשכנע אותי בבחירה.

התעשרתי מהדיון הפורה.
המשיך יום טוב ומעניין
אביבית

למעלה