עמ' 267 שאלה 10

shaharg3

New member
עמ' 267 שאלה 10

מישהו יכול להסביר לי איך אני יודע מתי מחליטים כן ליבא/ליצא?? הסתבכתי עם הנושא הזה...

shaharg3

New member
הבעיה היא

שגם אחרי שעברתי פעמיים על הפיתרון המלא של שולי לא ירד לי האסימון...

abalaba2

New member
...

כאשר אין יבוא, ז"א שיש מונופול בארץ, שאתה צריך להסתכל על כמה נתונים P- משוואת הביקוש MR- רווח שולי MC- עלות שולית PW- מחיר חו"ל (כאשר יש הוצאות הובלה H אזי זה PW-H) כדי למצוא את כמות הX המיוצרת נעשה כמה השוואות: MC=PW בכדי למצוא את הX הכללי PW=MR בכדי למצוא את כמות הX שמשווקים רק בארץ והשאר מייצאים. כמובן שאם במשוואה זו יוצא X יותר גדול מאשר במשוואה הקודמת, אין יצוא והX שנקבע הוא מהשיוויון MC=MR. עכשיו נפתח היבוא והמחיר בארץ הוא PW (או PW+H במידה ויש הובלה) וזהו המחיר בארץ בכל מקרה, כדי למצוא את הX המבוקש ע"י הציבור הולכים לעקומת הביקוש P ומציבים שם את המחיר PW+H וזוהי הכמות של הארץ(בהנחה ולחברה שווה לייצר את זה- השוואה לMC, במידה ולא שווה לה לייצר את כל הכמות אזי יש יבוא וכמובן שאין יצוא). היצור הכללי הינו המפגש של מחיר חו"ל והעלות השולית בהנחה ויש בכלל יצוא (אם החברה לא מייצרת מספיק לארץ או מספקת בדיוק). * לפעמים המחיר בארץ אחרי השינוי יכול להיות קטן מהPW+H אם הX של המפגש בין עקומת הביקוש והPW+H קטן מהX שיוצא במפגש PW-H=MR. בקטע הזה מתחשבים בשיוויון של מונופול רגיל- MC=MR ובהנחה ויש בקטע זה פגישה אזי מייצרים רק לארץ במחיר הMR ובמידה והפגישה היא בPW-H מייצרים בדיוק כמו מקודם. אני מקווה שאין כאן טעויות

btly

New member
עמוד 145/9- מה זה שיתוף פעולה אופטימלי

או במילים אחרות- איך פותרים?

abalaba2

New member
בטווח קצר

הם לא יכולים לפרק מפעלים ויש להם בטוח הוצאות קבועות של 50 כדי לדעת בדיוק מה היחס בין יצור המפעלים אנחנו נשווה את הMCים. יצא לנו שמייצרים רק במפעל א' כי 10<40 ובכל אופן יהיו לך הוצאות קבועות. כ"כ עכשיו זהו מונופול וצריך להשתמש בMR שהוא 100-2X נשווה לMC=10 ונקבל X=45 P=55 ואז הרווח הוא 1975= 50 - 10*45 - 55*45 עכשיו נשווה למה שקיבלנו מקודם בקורנו וקיבלנו הפרש 325

זה אומר שהן יהפכו למונופול

ואז פותרים כמו במונופול. קודם כל בודקים את התחומים בהם יהיה בכל TC. יש נקודת חיתוך ביניהם שהיא X=16 ושני שליש. אחרי זה משווים את MR עם כל אחד מה MC ומגלים שרק אחד מהם רלוונטי, הנמוך יותר. מכאן עובדים כמו במונופל רגיל. המצב לפני שהיו מונופול זה קורנו רגיל.

abalaba2

New member
והתשובה לשאלה

tc=1+0.5x^2 mc=x p=7-x mr=7-2x pw-h=3.5 pw-h=mc--------x=3.5 (כמות כללית מיוצרת 3.5) pw-h=mr-------x=1.75 (כמות משווקת בארץ 1.75) מחיר בארץ- p=7-1.75=5.25 נפתח יבוא, המחיר בארץ הוא 4.5 מקסימום (pw+h) והכמות המבוקשת 2.5 שגדול יותר מהמפגש של הרווח השולי עם מחיר חו"ל ולכן החברה לא תשווק בארץ כמות אחרת. מאחר ואנחנו יודעים שמקודם היא ייצרה יותר מהכמות הזאת זוהי הכמות שהיא תשווק בארץ 2.5 ואת השאר 1 לחו"ל.

היללה7

New member
217/1 תשסד מועד א

זה נכון מה שהם כתבו? כי לי זה נראה טעות ויצאה לי התשובה השניה. אם יש פתרון פינתי אז לא אמורים לבחור את הTC הקטנה יותר? למה הם בחרו ב-L? תודה לעונים....

abalaba2

New member
...

אם תשימי לב בהשוואת הMCים כאשר X גדול מ64 כדאי להשתמש יותר בL ולא בK כי הAC שם יותר נמוך, את פשוט צריכה לבדוק בשניהם איפה הרווח יותר גבוה.

vakninadi

New member
יותר פשוט

לא בטוח שאפשר להסתמך על זה אבל: Pk=MPk*Px Px=2.5 2.5=160/X^0.75 X=256

abalaba2

New member
זה לא נראה לי נכון

במונופול המשוואה היא שונה pl=mr*mpl אם תשימי לב את השוואת את הMPK והוא מייצר רק עם L כך שזה לא רלוונטי

למעלה