עמיר מפרק את שינוי

Charlie

New member
אין קשר בין בחירת פרץ ל"שינוי"

נהפוך הוא, מפלגת העבודה רק תגדל הודות לבחירת עמיר. תבינו, אלו שחושבים שהמצביעים ה"מסורתיים" של העבודה, אשכנזים מבוססים מצפון ת"א לא יצביעו ל"פרענק" עם השפם, שוכחים שאותם אנשים כבר נטשו את המפלגה ב-2003 למרות שבראשה עמד "ווז-ווז" עם זקן... במילים אחרות, אלו שכבר עברו לשינוי (שרוב מצביעיה הם מערכניקים לשעבר) לא היו חוזרים עם פרס היה מנצח. לעומת זאת, עמיר פרץ יביא קולות ממגזרים אחרים, כאלו שמצביעים בד"כ לליכוד או לש"ס. יהיה מעניין.

אדם ששומר מסורת לא יצביע לעבודה

אדם ששומר מסורת ובעיניו גם ערכים של יהדות חשובה לו במדינה לא יצביע לעמיר פרץ , ולכן מצביעי ש"ס שהם היו פעם מצביעי הליכוד לא יעברו להצביע למפלגת העבודה

לפיד דיבר אתמל בערוץ 1 ........

לפיד דיבר אתמל בערוץ 1 על מעמד הביניים , שיצביעו עבור שינוי , אבל לפיד שכח (טוב הוא אדם מבוגר) , שמעמד הביניים הפך בזכותו ובזכות ביבי נתניהו לעניים , אז על איזה מעמד ביניים לפיד מדבר? אולי אותם ישראלים שגרים בחו"ל עובדים בחו"ל ואז לאלה נותנים להם רשות להצביע בשגרירות בחו"ל , כדי שידפקו לאותם אנשים שגרים בארץ שוב את החיים

אשרת

New member
וואלה... אני משערת שבעלי ומשפחתי

נמצאים בחו"ל - ואני לא ידעתי על זה

לפיד אומר הרבה שטויות בזמן האחרון

כך שאין צורך להתייחס ברצינות לדבריו שאפילו הוא כבר לא מאמין בהם. מה שכן, לפיד כנראה בלחץ וככל שהוא יותר בלחץ הוא פולט יותר שטויות.

וגם הזכרון שלו כבר לא מה שהיה

הבנאדם אפילו שוכח שיש לו חברה בע"מ וכשמציע מועמד למשרת היועץ המשפטי,,, אמנם היה קצת מוכר לו, אבל לא ממש נזכר שהוא שותף ב 10% בחברה ששכח שיש לו. ולגבי הלחץ כל מה שהוא צריך זה יו"ר מפלגת העבודה שהוא גם מרוקאי, גם סוציאליסט וגם לא משחק שחמט ובכלל לא "גנטלמן ארופאי"

ליבליך

New member
אני בכלל לא בטוח

שעמיר פרץ לא יודע לשחק שחמט. האם יכול להיות שאתה מסיק את זה מכך שהוא מרוקאי יליד שדרות? אם כן, לא טומי לפיד הוא זה שבז לאלו שאינם "ג'נטלמנים אירופאיים".

../images/Emo151.gif../images/Emo13.gif חחח נסיון יפה

הצחקת אותי, אני לא מסיק שום מסקנה לטומי לא אכפת אם פרץ משחק או לא משחק שחמט הוא כבר יסיק את המסקנות שלו ואתה תפסיק לנסות לבלבל אותו (ואותנו) עם עובדות ופירשוני פרשנויות מאולצים ממתי העובדות הפריעו לטומי תשתחרר ליבליך תהיה יותר קליל וקצת פחות רציני

מעמד הביניים דווקא התחזק

עשירונים 3-10 התחזקו בשנתיים האחרונות. העשירונים שהתחזקו בצורה הבולטת ביותר היו העשירונים 6-9 (העשירון העליון דווקא התחזק פחות). מדובר בעובדות פשוטות כפי שנראו מדוח ההכנסות של הלמ"ס. דרך אגב, אם ננטרל את החרדים והערבים, בכלל נקבל תמונה יחסית וורודה של המצב.

Charlie

New member
שומרי מסורת הצביעו בעבר לעבודה

ויצביעו לה גם כעת, כי המסורת חשובה, אבל גם הפרנסה והרווחה. אתם תקועים עם תבניות בראש כאילו לעולם X ואף פעם Y. האם מישהו חשב שאנשי העבודה יעריצו את אריאל שרון וחלקם אף יצביע לליכוד?! לא! אבל זה קרה. מספיק לקחת מש"ס 2 מנדטים, את השאר העבודה תגזול מהליכוד. מרצ? אלה כבר מצביעים מסוג אחר והם יישארו נאמנים ברובם למרצ - כ-5 מנדטים לכל היותר.

Archibald

New member
השמאל הולך ונכחד, קודם מרץ וכעת

העבודה. מספרכם הולך ופוחת ולכן אתם מתוסכלים יותר ויותר, ומשלים את עצמכם.

כולם יגיעו נורי

כי העבודה הופכת עכשיו למפלגה כלל אזרחית ולא ממשיכה להיות מפלגה סקטורילית כמו שינוי או ש''ס.

notafish

New member
3 סיבות שפרץ טוב לשינוי ../images/Emo19.gif

1. החלשת ש"ס - במישרין, על-ידי משיכת קולות ספרדים מש"ס לעבודה, ובעקיפין, מזה שעצם בחירתו לראשות מפלגת העבודה מוציאה את כל האויר מהבלון העדתי שש"ס עבדה כל-כך קשה לנפח. 2. שמירת מצביעים בשינוי: מי שבמעמד הביניים והצביע שינוי בבחירות הקודמות, ותאכזב מסיבה זו או אחרת, אלטרנטיבה רצינית לעמדת מרכז פתאום הפכה הרבה פחות מרכזית. 3. הקדמת הבחירות. טוב, אני לא בטוח אם זה טוב לשינוי או לא, אבל כל דבר שנותן סיכוי להחליף את הממשלה הרעה והמושחתת הזאת בהקדם בהכרח דבר טוב. ("סיכוי" - לא ברור לי בכלל שמה שנקבל יהיה שונה ובהכרח שונה לטובה, אבל לפחות יש תקווה).

תראה מה קורה בצרפת

אתה חושב שלעוני אין מחיר? אתה חושב שמישהו רוצה להישאר עני לנצח? אתה חושב שאפשר לנצל את העם הזה לנצח? ושאף אחד לא יקום ויתקומם? אז תראה מה שקורה בצרפת עם הציבור הכי מדוכא והכי עני שם, ואז תחשוב עוד פעם.

gershon17

New member
צרפת?

אבל עמיר פרץ מציע כלכלה בדיוק כמו שיש בצרפת. עם איגודים מקצועיים חזקים ומגזר ציבורי גדול. או שצרפת זה טוב או שצרפת זה לא טוב. תחליט.

notafish

New member
הציבור המדוכא הצרפתי../images/Emo19.gif

להבנתי מתקומם לא רק כי הוא עני, אלא כי הוא ללא כל ייצוג או יכולת השפעה במערכת. מדובר במהגרים ובבני מהגרים, שהתיאשו מהסיכוי להיקלט בחברה הצרפתית. אני לא חושב שיש ציבור במצב מתקרב לזה בארץ. ברור שאף אחד לא אוהב להיות עני. השאלה היא איך מוציאים כמה שיותר אנשים מעוני. ח"כ פרץ (ולא רק הוא) מאמינים בלשפוך כסף מקופת הציבור, וכמה שיותר. מפלגת שינוי דוגלת בבנית כלכלה חופשית חזקה ומשגשגת, שממנה ייהנו כולם, כולל השכבות החלשות.

ממש נהנים

עמיר פרץ אמר שהוא תומך בכלכלה חופשית, אבל לא בשוק עבדים. שינוי מעולם לא קמה ונלחמה למען העובדים ונגד שוק העבדים שהפך לנורמה כאן בישראל.

למעלה