עמידה יציבה

shlomym

New member
לא מבין באנרגיות,אך.....

קודם כל,ניתן להזיז כל אחד.עניין של זוית. שטב,הכל עובד בהדגמות. ממה שאני מכיר,ומעבודה על כך,כפי שנאמר,אנחנו בעצם ממירים לחץ אופקי לאנכי ע"י שינויים אנטומים כאלה ואחרים. יכולת העמידה היא מוגבלת,ותלויה בסופו של דבר בהמון שרירי גוף. זוהי בעצם סוג של טכניקה,שע"י אנחנו מנצלים את התנגדות הקרקע,להתנגדות לכח אופקי. בו בזמן,להפעיל כח מתנגד ו/או מתגבר בו בזמן,בלי להשען בו בזמן,ללא רגל אחורית תומכת. קשה להסביר,צריך להרגיש ולנסות. זוהי מיומנות יחסית פשוטה. תכליתה העיקרית: השתרשות,הפעלת כח ללא השענות.יש עוד לא מעט נגזרות,ככל שמפתחים את התרגול. ובסופו של דבר מה שחזק בזווית כזאת ,חלש מאד בזווית אחרת.(חלק מקווי ההנחיה שלי/נו)

alexko

New member
אמת ויציב ../images/Emo45.gif

הטכניקה פשוטה אבל הלמידה מסובכת

אין עמידה יציבה.

קח פסל, עצב אותו בדמות המורה שעמד מול שלושה אנשים, ואפשר יהיה להפיל אותו בלי הרבה מאמץ, אפילו בכיוון ה"חזק". ההבדל בין הפסל למורה, הוא יכולת ההשתנות של המורה.

shlomym

New member
סליחה דויד,לא הבנתי מה הקשר לפסל?

את יכולת השינוי אנחנו מכירים. ולא זוכר שדיברתי על פסלים. אגב:בטאי צ'י ובכלל מדברים הרבה על דימויים של עיצים,הלא כן? ועובדים עליה לא מעט, פעם היה באיזה סרט של ברוס לי אימרה "שלוחות לא מרביצים בחזרה",זה ברור לא? שמדברים על עמידה יציבה,מבחינתי לפחות,זה היכולת של העמידה ,או המנח האנטומי,להתמודד מול כוחות בכיוונים מסויימים,בעוצמות מסויימות.לסוג העמידה משמעויות כבדות בעבודה בזוגות. ובלי כל קשר לעבודה בזוגות,חיזוק היציבה זה דבר חשוב ,הן בחיזוק הגוף והן בתנועה בכלל. שבת שלום

alexko

New member
דוד אתה ממש מפתיע אותי

תחילה אם אינני טועה אתה היית באותו אימון פורום. שנית ההקבלה בין גוף הדם לפסל אינה במקומה, הפסל הוא חוליה אחת קשיחה ואילו גוף האדם הוא מכניזם בעל דרגות חופש רבות. מכניזם יכול לנתב כוחות בכיוונים שונים ואילו חוליה : וקטור הכח העובר דרך חוליה נע לאורך הקו העובר בין נקודת הריתום (רצפה) לנקודת הפעלת הכח. כך שלדעתי אין מקום להקבלה, אבל כל אחד זכאי לדעה, דעה זה דבר סובייקטיבי. שבת שלום, אלכס

alexko

New member
לאחר שקראתי את דבריו של דוד שוב

אני חושב שלא הבנתי אותו נכון, דוד דיבר על יכולת ההשתנו של המורה (מכניזם) אם לכך היתה הכוונה אז אני מצטער על ההרצאה. קצת פיזיקה לא מזיקה לאיש. שוב שבת שלום, אלכס

shlomym

New member
כנראה שזאת אי הבנה,מה שקורה הרבה .....

שהדברים הם טקסטואלים.והאינטראציה היא מינימלית. בסופו של דבר,אני מאמין שכולנו דברנו על אותו דבר. רק הזוית היתה קצת שונה. או הדרך. אלכס,אהבתי שתיקנת את עצמך, אנחנו בני אדם,ואבוי אם לא נטעה
העיקר ברוח טובה
צריך להבין גם,שלפעמים לא חייבים להסכים,ולכבד את דעתו של האחר,בקיצורסובלנות

../images/Emo45.gif פעמים ../images/Emo13.gif

ברור שמדובר על וקטורים וניתוב כוח; היה לי תלמיד, מהנדס בנין, שהיה רואה דברים כאלה והיית רואה איך גלגלי-השיניים מתחילים לעבוד לו בראש בתכנון המבנה וחלוקת העומסים... מה שניסיתי להגיד, הוא שעם כל ענין הוקטורים, שינוי זעיר בכיוון הכוח יגרום לשינוי במערך הוקטורים השלם, כמו חרצן של לימון שמוחזק בין שתי אצבעות; רגע הוא באמצע, רגע אח"כ הוא עף החוצה. מה השתנה מרגע א' לרגע ב'? היה שינוי (זעיר, כנראה) במערך הכוחות. לכן הדוגמא על פסל רלוונטית: קח מערכת פיגומים והפעל עליה כוח, היא תתנגד - עד לרמה מסויימת, ובכיוון מסוים. שנה את הכיוון, וכל העסק יקרוס. ההבדל בין מורה לפסל הוא שהמורה יכול להרגיש את השינויים בווקטורים ולהגיב עליהם בזמן כדי לנטרל אותם. את זה פסל לא יכול לעשות.

alexko

New member
כן, בדיוק לזה התכוונתי

טוב ככה זה עם מהנדסים, רואים הכל בוקטורים

alexko

New member
נו טוב מצאתי תמונה

אמנם לא עם שלושה אבל ככה זה התחיל אחרי חיים כהן (הדוחף בתמונה) אני הצטרפתי ורק עם אדם נוסף הצלחנו להזיז של משה גליסקו.

d y s

New member
מה היה קורה...

..לפי הנראה בתמונה אם הדוחף היה משחרר בפתאומיות?

alexko

New member
בדקנו את האופציה הזו

כלום לא קרה, משה לא נשען קדימה למרות שכך נראה, הוא ממש נוטע את עצמו ברצפה. צריך להרגיש זאת מיד ראשונה

רןני ב

New member
אני, כנראה, קטן וטיפש.

לא מבין איך זה. שני אנשים לא מצליחים להזיז לו שום דבר? ידים לחוד? ידים ביחד עם הגוף? את כולו עם המזרון שמתחתיו? האיש שמנסה לדחוף לא נראה חלש. הוא אמור לדחוף 100 קג עם המזרון שהם מונחים עליו. בוודאי עם עזרת חבר. ואם מישהו יגיד לי שיש אנשים שיכולים להיות משהו שהוא יותר מהמסה שלהם, אני אחזור על הכותרת. רוני

d y s

New member
אינטלקט לעיתים

מאיים ליצור מונופול על הבנת העולם הסובב אותנו.יש לפנות מקום לרגישות ואינטואיציה ע"י תרגול והתנסות ואז מגלים כי לעיתים הדרך שונה וההבנה האינטלקטואלית באה בסוף.זו הדרך לדעתי ללמוד לוחמה.

alexko

New member
קשה להסביר, קל יותר להתנסות

אני יכול לנסות להסביר באמצעות פיזיקה (כוחות חיכוך מומנטים וכו' אבל זה מתיש) שוב, הרעיון הוא להעביר את הכוחות בעזרת העצמות ולא השרירים לכיוון הרצפה. כך שהכח יופעל לכיוון מטה. אבל שוב שים לב לכותרת.

למעלה