עמידה יציבה

רןני ב

New member
אני מנסה. בחיי שאני מנסה.

ולמרות שאני מודע לזה שיש דברים שאני לא מבין, אני עדיין לא מבין. בא אספר לך מה אני כן יודע. אני יודע שמתאמן סביר יכול להגיע למצב בו חלק גדול מגופו הופך ליחידה אחת, כמו פסל. לכמה שניות ( וכשהוא מתקדם יותר, גם לשבריר שניה). "כמו פסל", ז"א: אם הוא מושיט אצבע (במצב הזה), ויבוא מישהו, וידחף את האצבע כלפי מעלה, כל הגוף של המדגים יעלה עם האצבע, וכל הגוף ישען על האצבע והרגל שנשארה על הקרקע. זה אני מבין.

alexko

New member
אם כך

לפי מה שאתה אומר, ברגע האימפקט (המכה) אם אני פוגע בגוף גדול ממני והקשחתי את הגוף ברגע המכה אני אמור לזוז לאחור? הרי בהדגמות ניתן לראות בבירור שאנשים קטנים מזיזים גדולים מהם בהרבה במכה. ברור שהתזוזה היא לא מהכאב אלא מהתנע (מכפלת המסה במהירות) שהועבר לגוף השני. וכדי שהמכה לא יפגע מהתנע של עצמו הוא חייב איכשהו "לחבר" את עצמו לקרקע.

רןני ב

New member
לא משנה מי זז ברגע האימפקט.

משנה מי עמד באיזה צד של האגרוף הפוגע. אם ברגע האימפקט היד שלך פגעה ביריב, והקשחת את עצמך ליחידה אחת, היריב ספג לחץ נקודתי איום ונורא. זה מה שחשוב. כן, כמובן. גם אליך הגיע כוח חוזר מהיריב, אבל לא הלחץ הנקודתי שהוא ספג. אתה אמור להיות ביציבה נכונה, כך שהכוחות החוזרים לא יפגעו במפרקים וכו', אבל מחובר לקרקע? לא מכיר. לא יודע.

d y s

New member
בשביל אימפאקט אפקטיבי יותר

אתה חייב להיות מחובר לקרקע.כל מרווח הוא מקום לבריחת הדף.

רןני ב

New member
אתה מצהיר, ואני לא מבין.

מה זה מחובר לקרקע? לטעמי, זו הנחיה של מורה על מנת שתלמיד יפעיל את הדמיון שלו, ויפעיל איזה שרירים שהוא לא רגיל ביומיום. בסופו של דבר, אין "חיבור" בין הקרקע לרגל. לגבי: "מרווח", ו"בריחת הדף". לא מבין את המונחים האלה. רוני

d y s

New member
אתה יכול לנוע עם ירבך

להתחמק ולעשות מה שעולה על רוחך.אם החלטת להפעיל מניפולציה כלשהי על היריב אז באותו שבריר שניה שאתה מפעיל עליו כח כלשהו כדאי ששטח הפנים שלך יהיה מקסימאלי עם הקרקע(בהתאמה-כמובן שבבעיטה הבסיס קטן אבל עדיין).אם באותו ביצוע לא יהיה המקסימום האפשרי יווצר מרווח מסויים.בזמן העברת הכוח יש כוח חוזר.אם הבסיס יהיה מקסימאלי יעבור הכוח החוזר ממך עד הקרקע וחזרה ליריב.אם יהיה מרווח(לדוגמא בעיטה קדמית כאשר עקב רגל הבסיס מתרומם הכוח החוזר לא יגיע אל הקרקע אלא יתבזז בסגירת המרחק הנ"ל.מקווה שזה יותר ברור. ושוב יש דברים שצריך להרגיש ופחות לדבר עליהם.

רןני ב

New member
אז זהו זה.

שכל משטח כף הרגל יהיה על הקרקע. תגיד ככה. מה עניין החיבור? כשכל משטח כף הרגל של מישהו על הקרקע והגוף שלו מתנהג כמו פסל (יחידה אחת) אי אפשר לדחוף אותו? שני אנשים? כולל המזרון שמתחתיו? מסופקתני.

d y s

New member
איך הגעת לזה?

דיברתי על לחימה לא על תצוגות יכולת.

d y s

New member
דמיין כדור גמיש

שבתוכו שלד מפרקי רב חלקים עם חיישני מגע וכיווני כוח ומחשב מרכזי שמטרתו היא לאזן כל כוח שהוא מזהה.לחץ בזוית מסויימת יגרור סידור של השלד בתוך הכדור בניגוד לזוית זו(בשיקךוך עם גרביטציה מקמי חיכוך וכ"ו).הכדור יהיה "יציב"יותר למניפולציה ככל שחישניו יהיו רגישים יותר וככל שיכולת ההשתנות של השלד מהירה יותר.

רןני ב

New member
תודה על ההסבר.

אבל אני כנראה באמת כמו שהצהרתי קודם. קטן וטיפש. לא מבין. רוני

למעלה