עמידה בתחילת השיעור?

עמידה בתחילת השיעור?

בטח גם אתם נתקלתם בשרשור הבא: http://www.tapuz.co.il/Forums2008/ViewMsg.aspx?ForumId=310&MessageId=128992478 שלפיו נאמר שמנסים להנהיג חוק של עמידה בתחילת השייעור לקראת בואה של המורה. מה דעתכם על כך? ובכלל, על מעמד המורה במערכת החינוך בכלל ובבית הספר שלכם בפרט? יצא לכם לעמוד בשביל מורה? אני אגב, ממש התעצבנתי כשראיתי את השרשור הנ"ל עם כל ההורים שחושבים שהשמש זורחת מהתחת של הילדים שלהם[סליחה על הביטוי
אבל זה פשוט ככה] ולא מבינים מה שהמורים עושים למען תלמידים אבל הוא די מעניין אז נזרום. ייאלה, דיון.

How I Disappear

New member
אוקיי אז דעתי - ../images/Emo13.gif

ביסודי ובחטיבה היינו צריכים לעמוד בכל שיעור שהמורה נכנסת ועכשיו בתיכון זה כבר לא ככה לכן בגלל ש'חוויתי' את שני הדברים האלו אני חושב שלא לעמוד זה הרבה יותר עדיף משתי סיבות: א'- המורה היא לא אלוהים ואני לא צריך להתייחס אליה כאל אלילה או משהו כזה, אפשר לכבד אנשים גם בדרך אחרת כמו לדבר בצורה יפה וכד' ב'- אחרי שקמים ושהמורה אומרת "אתם יכולים לשבת" אז בגלל הרעש של הכיסאות וכל ההמולה הזאת אנשים מתחילים לדבר ואז המורה צריכה להשתיק את כולם ככה שזה כבר מבזבז כמה דקות מהשיעור [לא שזה מפריע לי ..] ת'אמת אני חושב שהגדעון זער [?] הזה סתם קובע ת'חוק הזה כדי להראות שהוא רוצה לשנות את רפורמת החינוך וכל השטויות האלה ..

זה סער.

וכמה דברים, העניין הוא, כמו שאמרתי בשרשור ההוא, שלא מכבדים מורים. אף אחד לא אמר שהיא איזה אליל אבל, לפחות אצלנו, לא באמת מכבדים את המורה ע"י דיבור בנימוס וכו'... אז אולי צריך להתחיל מאיפשהוא וזה משם. ובקשר לב', הרעש של הכיסאות הוא די מינורי לעומת ההתעסקות של מורים עם תלמדים בתחילת שיעור. וכמובן שגם אצלנו עמדו ביסודי. זה היה אצל כולם לא? אני זוכרת איזה חוק ארצי שכזה
אבל יש משהו בדברים שלך בב', עם א' אני פחות מסכימה כי זה לא נכון כ"כ לגבי רוב התלמידים

DevilGirl92

New member
עמידה לא מביאה כבוד ../images/Emo199.gif

נו, אז הם עמדו. זה שינה את גישתם לשיעור? את מידת ההפרעה? לא. יפה, אז יש משהו סמלי. זה לא משנה בגרוש את המצב. מיותר לחלוטין.

DevilGirl92

New member
../images/Emo31.gif

המורים הם פשוט נושא שולי מאוד בחברה. יש בעיות הרבה יותר חשובות. את רוצה להגיד לי שזה באמת מזיז לך?

hadarinke

New member
אפשר להתערב? ../images/Emo9.gif

אני הייתי מעדיפה לתת לילדים שלי חינוך טוב מבחינה של השכלה ולימודים, וגם מבחינה חברתית[שיהיו בחברה טובה], ואני בטוחה שכל הורה היה רוצה את זה לילדים שלו, גם ההורים שלך, ושמורים ,חוץ מהעובדה שהם בני אדם כמוני וכמוך, הם אלה שמלמדים בבתי הספר. :)

איך המורים הם נושא שולי? איך?

המורים הם מי שמחנך ומקנה לדור העתיד כאן, שאלו גם אנחנו, את הידע שלנו ואת החינוך הבסיסי. אף אחד לא אמר שביטחון פחות חשוב, ממש לא. אבל חינוך זה דבר ממש אבל ממש לא שולי בחברה. מה יעזור לך להיאבק עכשיו אם אין לך עתיד למדינה?

hadarinke

New member
אני חושבת

שאם המורים היו עוברים סדנאות להתמודדות ולטכניקות למידה זה היה הרבה יותר קל. אם המורה צועקת ופתאום מתחילה לדבר על החיים הפרטיים שלה ולצחוק מבדיחות או לענות להתחכמויות של תלמידים,שזה מראה על סוג של אי רצינות למקצוע[לדעתי לפחות], אז גם התלמידים מבינים שמותר להם לעשות מה שבא להם, ועמידה כשהמורה באה לא תעזור לשנות משהו בחינוך. תסלחו לי על הקטנוניות והזלזול אבל עם כזה תקציב של חינוך, שכמעט כל תלמיד מבזבז המון כסף על מורה פרטי בנושא אחד או 2 או 3 אפילו, אי אפשר לצפות ליותר מדי, למרות שאצלינו במדינה זה חריג כי הכי חשוב זה ביטחון המדינה, פשוט אני חושבת שלא כדאי כל-כך לצפות לשינוי משמעותי עם כללים כאלה או אחרים...

TFNM

New member
בוא נראה אם מישהו יסכים איתי

לא מזמן יצא לי לקרוא ספר שקוראים לו "המורה" זה סיפור של איש אחד שהיה מורה 30 שנה ושהוא סיים הוא כתב על זה ספר,יצא לו דווקא טוב. הוא אימץ לעצמו פילוסופיה שדוגלת בכך שעל המורה ועל התלמיד להיתאחד,היה איכפת לו ללא הרף מהתלמידים שלו והוא כל הזמן ניסה להתאים את עצמו לכיתה. הוא טוען שהמורה "הוא האמא האבא הדודים והדודות ולפעמים גם הפסיכולוג" כל הספר,לא משנה בין כמה מוסדות חינוך הוא עבר הוא תמיד עשה כמה שהוא רק היה יכול כדי שהתלמידים שלו יתעניינו בחומר ולא רק יבהו בחלון,השיעורים שלו היו דינמיים והוא עודד את הילדים לחשוב. מה שתפס אותי זה שהוא טען שמורה צריך להתאים את עצמו לכיתה ומז' ראייה מסויימת ניתן לראות כי הוא בז למורה אשר "מרביץ" את החומר ומה שיהיה יהיה,מי שקלט קלט מי שלא שייכשל. לכל מה שהמורה הזה בז לו,זה מה שאני רואה במורים שלי. חלאות אחד אחד,אנשים שכנראה באו עם אידיאלים או בתחושה של שליחות (חלקם,היותר וותיקים בד"כ) ועם הזמן איבדו את התחושה הזו שהם עושים משהו חשוב ואיבדו את האדם שבמורה,הפכו לרובוטים. מורה בישראל היום זו קללה לכל דבר,היום הולכים להיות מורים מפוטרי הייטק,אנשים עם תחושת שליחות וכמובן-כאלה שלמדו משהו שם אהבו באוניברסיטה ולא ממש מצאו עבודה (כמו שהפארודיה אומרת:טוב מספיק כדי להשיג תואר אבל לא מספיק כדי למצוא עבודה? למה שלא תהיה מורה?) מורים עם הישגים גבוהים לא מתוגמלים,בגלל הכסף אנשים ששווים משהו לא הולכי למקצוע,היחס למורה חרא ולמורה טוב הוא אותו הדבר. אין משוב רציני שתלמידים מבצעים על מורים. אני לא מכבד את רוב המורים שלי,אנשים ממורמרים שמאוכזבים מחייהם ושונאים לעמוד מולי,קשה ללמוד מהם ככה,וגם בגלל שהם לא טובים בללמד.

How I Disappear

New member
מה שהכי נכון לגבי המורים בבצפר שלי זה

"מה שתפס אותי זה שהוא טען שמורה צריך להתאים את עצמו לכיתה ומז' ראייה מסויימת ניתן לראות כי הוא בז למורה אשר "מרביץ" את החומר ומה שיהיה יהיה,מי שקלט קלט מי שלא שייכשל." יוני, המורה לפיזיקה שלי מתאר בדיוק את מה שאמרת פה, לא איכפת לו מכלום והוא צעיר ודווקא התלמידים אוהבים אותו [בתור בן אדם, לא ניראה לי בתור מורה], בת'כלס אפחד לא מבין כלום בשיעורים שלו וכשמישהו אומר "לא הבנתי" הוא אומר "תשלים את זה אחרכך" והבעיה היא שהוא רץ בחומר ולא מזיז לו מכלום, הוא רק מדבר איתנו כל הזמן על זה שהוא רוצה לסיים את פרק ב' ואז את ג' ובלה בלה בלה לעומת זאת, יש את שיבולת ! מורתי האהובה למתמטיקה חחח היא מלמדת רק את הכיתה שלנו ! XD והיא מסבירה הכל עד אחרון התלמידים כדי שכולם כולם כולם יבינו, היא ממש שואלת כל אחד אם הוא הבין וכשהיא רואה שמישהו מהסס היא ישר חוזרת על הכל חולה עליה, מורה נשמה !!

PerfectSP

New member
פאק מה זה לאאאא ../images/Emo190.gif

קודם כל, יש בתי ספר שבכלל לא מגיע להם שהתלמידים ייעמדו בשביל המוריםXD ולמה מה קרה,אנחנו הנתינים שלהם? מה זה תקופת העבדות?XD מחובתנו לא להפריע,אבל לעמוד בתחילת שיעור זה מוגזם

ואה ואה יסמין, לקחת את זה רחוק מדיO_O

איך הגעת מעמידה של חצי דקה לתקופת עבדות?

PerfectSP

New member
חח טוב סתם הגזמתי, ../images/Emo190.gif

אבל למה מה קרהXD בבצפר הקודם שלי אפילו לא היו יושבים בשיעור, ולמורים הגיע את זהXD ולא היה לי כוח לקרוא את הקישורD: קיצר אני לא מאמינה בזה..^^ זה כזה קצת מוגזם..

למעלה