עמונה כפול 6 ?

mirkuz

New member
עמונה כפול 6 ?

האם עמונה חוזרת ? והפעם ? 6 "עמונות" ? ימים יגידו "שלום עכשיו תעתור לבג"ץ בדרישה לפנות 6 מאזחים לא חוקיים "שלום עכשיו" תעתור הבוקר לבג"ץ בדרישה לפנות שישה מאחזים לא חוקיים בגדה המערבית שלגבי כולם הוצא צו תיחום האוסר על הימצאות אנשים בהם." http://news.walla.co.il/?w=/1/886640

../images/Emo104.gifכל ישוב שהציונים הקימו פה../images/Emo104.gif

היה מאחז התנחלות או איך שלא תקרא לזה אנחנו קוראים לזה ישובים הפרו פלסטינים [שלום עכשיו וחברים] היו קוראים לזה באותו זמן גניבת שטח,כיבוש!

קקטוסץ

New member
תקן אותי אם אני טועה

ת"א הוקמה בשנת 1909, בשנה זו השטח של א"י היה תחת שליטת האימפריה העות'מאנית. האם נגנב שטח מהאימפריה העות'מאנית? או שמא ת"א נשארה בשליטת האימפריה העות'מאנית? או שמא השטח נגנב מהערבים שכלל לא הייתה להם מדינה והשטח לא היה שלהם?

הערבים אם אתה שואל אותם יגידו לך

שהכל פה שלהם ת''א חיפה יפו ירושלים ה-כ-ל מתי נבין שהעניין זה לא מאחז של 5 משפחות מתי!!

Benny Dorogekov

New member
אוקיי אני אסביר...

הפלסטינאים, כפלסטינאים הגדירו את עצמם בשנות ה-20. אחריי שבריטניה כבשה את הארץ וקיבלה את המנדט. הם האמינו כי הם חלק מסוריה הגדולה אשר מסתרעת על סוריה, לבנון, א"י וירדן, וא"י נחשבה כדרום מערב סוריה הגדולה. הרעיון הזה התחזק בעקבות המלכתו של מלך סוריה פייצל, בן שריף חוסיין ממכה. אך בעקבות הסכם סייקס-פיקו (בין צרפת לבריטניה) צרפת קיבלה מנדט על סוריה ופייצל גורש מדמשק. בעקבות זה ניתקו הפלסטינאים את עצמם מהרעיון, והגדירו את עצמם כפלסטינאים אשר מדינתם היא תחום המנדט אשר ניקבע ע"י הבריטים בפלסטינה (אלו היא א"י). ברור? לכן הפלסטינאים מאמינים כי כל א"י שלהם, ואם תראה את המפות שלהם (של פלסטינה שלהם) אתה תירא את תחום המנדט בעצם.

בסדר היו היה פעם פלסטינה

גם אמריקה הייתה של האינדיאנים נכון? אז למה היא לא שלהם עדיין?

Benny Dorogekov

New member
בגלל שהאמריקאים חזקים יותר

והם דיכעו את האינדיאנים במאה ה-19. למרות זאת אנחנו אכן חזקים יותר, אבל יש הבדל באין העת היא להיום, בעיקר בעקבות התפתחות התקשורת, אלו היא הטלוויזיה וכו'... (אני מכווה שאתה מבין, או שאני צריך להסביר?)

קקטוסץ

New member
על מה אתה מקשקש?

זה שהערבים רואים בכל ישראל התנחלות אחת גדולה בכלל לא רלוונטי כרגע. דיברתי על זה שת"א מעולם לא נחשבה להתנחלות בעיניי חבר הלאומים/או"ם/מדינות אחרות בעוד ההתנחלויות ביש"ע מוכרות כהתנחלויות ע"י, שים לב, לא רק מדינות אחרות והא"ם אלא גם ע"י ישראל עצמה.

iRoNBaLLz

New member
איך משהו שלא שלך יכול להיגנב לך?

את אמרת שהשטח לא היה שלהם אז הוא לא נגנב מהם. הערבים, כמו היהודים, היו פה קבוצה אנשים שחיו תחת שלטון זר. ואז כמו היום, חסרים להם כמה תנאים כדי להקים מדינה. יש אוכלוסיה. טריטוריה זה לא שלהם, הם ישבו בשטח קיבלו הצעה לשטח ודחו אותו עכשיו הם יושבים בשטח זר. השלטון מפוקפק מאוד מאז ומעולם ונכון לעכשיו זה כנופית טרור בשלטון. ריבונות רצו לתת להם אבל לא קיבלו. ישראל אוכלוסיה יש. טריטוריה לא הייתה. קיבלו הצעה לשטח, וקיבלו אותה, במלחמות נגד אויבים התרחבנו. שלטון יש. ההנהגה הציונית הצליחה לשכנע את הבריטים הפרו-ערבים שמגיעה לנו מדינה. ריבונות - 29/11/47 וגם 14/5/48.

negative

New member
לא כל פינוי מבורך של מאחז בלתי חוקי

חייב להיות כמו הפינוי בעמונה. יש דרך וצורה לעשות דברים.

a B C e

New member
מסכים,

נקווה שהלקחים הופקו, והפינוים (אם יהיו) יבוצעו בצורה אחרת.

negative

New member
אם אתם שואלים אותי

האשמה העיקרית היא על מ"מ ראש הממשלה באותה עת - אהוד אולמרט. הוא היה צריך לקחת את זה כפרויקט יותר רציני ולא לעשות את זה חאפ לאפ חפיפניקי...

negative

New member
הכל תלוי באיך מסתכלים על הדברים -

תאר לך שאתה גר בבית פרטי עם חצר גדולה. יום אחד בא איש תמהוני ובונה לך בית בחצר. לא מספיק שהוא מפריע לשלוותך הוא גם משתמש במים ובחשמל שלך ולפעמים גם נכנס לביתך ולוקח לך אוכל מהמקרר. אני כמובן לא אומר שהמתנחלים הם עלוקות וגנבים אבל התיישבות לא חוקית עולה הון כסף למדינה ולא בצדק. ברור לך שהבית הזה לא חוקי וצריך להעיף אותו לכל הרוחות משם...

למעלה