עמוד 45 שאלה 4 מישהו???

abalaba2

New member
בע"מ

נראה לי שציירו את התשובה בספר לא נכון, צריך לעשות קו תקציב בכסף עם שיפוע משלו וקו תקציב בתלושים עם שיפוע משלו. שאת מקבלת עוד תלושים את צריכה להעלות את הקו למעלה עם השיפוע שלו (אמרו לך שהמחירים לא השתנו עקב השינוי- לא של התלושים ולא של הכסף). 1- קיבל יותר- בטוח שעלתה רווחתו (ההכנסה עלתה בלי שינוי בשאר) - תשובה לא נכונה. 2,3,4- אף אחד לא אמר לך שיש שינוי במס' התלושים שהוא צורך, אמרו לך שהוא קיבל יותר ועכשיו הוא מוכר, לדוג', פעם הוא קיבל 4 וצרך 5 (קנה 1), עכשיו הוא קיבל 8 וצרך 7 (מכר אחד) ולכן את לא יודעת כמה הוא צורך והאם זה פחות או יותר ממקודם וככה אי אפשר לדעת את השפעת ההכנסה. מקווה מאוד שזה נכון, אשמח לקבל פידבקים ממישהו.

abalaba2

New member
שאני חושב על זה

גמישות ההכנסה חייבת להיות קטנה מ1 מאחר והוא מוכר (הוא היה חייב להמשיך לקנות אם זה היה גדול מ1) אבל עדיין לא ידוע אם זה נורמלי נחות או נייטרלי.

vakninadi

New member
לי בכלל נראה שהתשובה היא 2

יש גידול בהכנסה (הגדלת הקצבת התלושים) ויש קיטון בצריכת תלושים (הפך מקונה למוכר) זה אומר גמישות הכנסה שלילית לא?

abalaba2

New member
כמו שהבאתי בדוג'

עכשיו ההכנסה עלתה. לא אומרים לך הרבה על הצריכה, כמו שהבאתי בדוג' הצריכה יכולה גם לעלות ועדיין יהיה לו עודפים למכור.

vakninadi

New member
אני חשבתי שצריכת תלושים זה רק כמה

שקנה (צריכה חיובית) או כמה שמכר (צריכה שלילית??) -לא יכול להיות צריכה שלילית... חח הסתבכתי עם עצמי. עכשיו הבנתי סבבה.

למעלה