עמוד 175 שאלה 9....

בנדה 1

New member
אתה צריך לבנות קו תקציב

לצרכן 1 בנפרד. יחס המחירים ידוע ויש לך נקודה על הקו (4,8) ותמצא את קו התקציב לפי משוואת הקו הישר. ואז כבר תמצא את הנקודה האופטימלית עבורו ותראה אם היא יוצאת משמאל לסל שקיבל (מוכר X ) או מימין ואז הוא קונה X . יוצא X= 4.85 ולכן הוא קונה X וטענה ג לא נכונה.(כי כתוב שלא יקנה) בנוגע לטענה ב - (לפי שולי) כשהיה לו U=XY הוא העדיף לקנות X, אז עכשיו שלX יש חזקה גדולה מ1 בפונ' התועלת, אז הוא בטוח יקנה X.

moxer

New member
ואם היו 2 פונק לינאירות איך

הייתי מוצאת את יחס המחירים של שיווי משקל?

בנדה 1

New member
כהנא הסבירה

את העניין הזה בקשר לקו החוזה, ואיך מוצאים אותו. שצריך לבדוק MRS של כל פונקציה, ובהתאם ליחס שלהם יודעים איך נראה קו החוזה. אבל שליניארית וליניארית אני לא בטוחה שיש דרך ברורה וקבועה למציאת יחס המחירים.....אבל אני לא סגורה על זה

בנדה 1

New member
מציאת יחס מחירים בליניאריות

נזכרתי שפישלר עשה את זה בתרגיל 11 שאלה 2....וזה הולך ככה: 1. מוצאים MRS של כל פונ' ליניארית. למשל MRS1= 2 ו MRS2= 0.5. 2. מניחים ש PY=1 ולכן PX/PY שווה לPX. 3. יחס המחירים בשני ליניאריות חייב לצאת בין הMRS -ים שמצאנו. 4. לפי העדפות הצרכנים (רואים בפונקציה תועלת עצמה), את רואה שהראשון מעדיף X והשני Y. ולכן הש"מ יתקבל כשלצרכן הראשון יש את כל הX ואפס מY. בעיקרון, פישלר הסביר שצריך לקחת את ההכנסה של הצרכן ולהשוות אותה להוצאה שלו: עבור הצרכן הראשון הכנסות היא 2 יחידות מY ששוות 2 שח והוא רוצה להוציא רק על X שזה 3*PX . נשווה ביניהם וPX יצא 2/3 וזה יחס המחירים.

moxer

New member
תודה רבה לך הצלת אותי.. תגידי שאלה9 במבחן

של שילוני הצלחת?

בנדה 1

New member
דרך אגב

בהמשך לתרגיל 11, כשיש פונקציה ליניארית עם פונ'MIN או עם פונ קמורה- נגיד ו MRS של הליניארית הוא 3 אז צריך לבדוק האם יחס המחירים שווה לזה, גדול מזה או קטן מזה. פשוט בודקים לפי ההעדפות של הצרכנים. ( נגיד שכשp>3 אז השני יצרוך רק Y , כי X יקר יותר, ואז מציבים לו רק Y ובודקים אז ההמשך הגיוני או שיש סתירה....) מקווה שזה ברור ....זה פשוט קצת ארוך....

moxer

New member
אני לא יודעת אם את למדת אצל

שולי אבל היא אמרה שאם אחת מהפונקציות היא לינארית יחס המחירים זה כפונק' הלינאירית זה לא נכון?

בנדה 1

New member
נכון, זה מה שרשמתי

שהMRS של הליניארית הוא יחס המחירים. אבל פישלר אמר שצריך לבדוק האם זה יחס המחירים או מס קטן או גדול מזה.....

בנדה 1

New member
תסתכלי בתרגיל 11 שאלה 5

ליניארית עם מינימום- קו החוזה הוא לפי המינימום. וMRS=1. לא בטוח שזה יחס המחירים! ( פה במקרה זה יוצא אבל בשאלה 3 הMRS היה שווה ל3 ויחס מחירים יצא בחישוב נמוך מ3). בכל אופן, בשאלה 5- אם יחס המחירים יהיה קטן מ1 אז הצרכן הראשון ירצה רק X (כי מחיר Y הוא 1 וX עכשיו זול ממנו). אבל גם הצרכן השני רוצה רק X אז זה מצב שלא ייתכן. אם יחס המחירים גדול מ1 אז הראשון רוצה רק Y ואת כל הY. אבל הצרכן השני לא יסכים למכור לו את כל הY שלו כי אז התועלת שלו שווה לאפס. ולכן גם מצב זה לא ייתכן. ואם היחס שווה ל1 אז מציבים 1 ויוצא שלצרכן השני יהיה 2 יחידות מכל מוצר והשאר ילכו לראשון.

asafac

New member
וכאשר יש פונ' מינימום כלשהי

קו החוזה זה הקו שמחבר את הקודקודים.. לא? אז מה קורה כאשר יש גם ליניארית וגם מינימום?? האם עדיין הליניארית היא הדומיננטית והקובעת? או שהקודקודים של המינימום הם קו החוזה? והאם זה נכון שכאשר יש 2 קמורות - אז החוזה זה השוואת הMRS וכנ"ל כשיש ליניארית וקמורה? אני מנסה לעשות לי סדר

בנדה 1

New member
קצת סדר

פונ' מינימום עם פונקציה אחרת (לא מינימום) - קו החוזה זה השוואה בין X לY במינימום.(לא תמיד זה אלכסון ראשי...לפעמים זה יוצא מקודקוד אחד ומסתיים באמצע דופן שממול) כשיש קמור עם כל דבר שהוא- משווים MRS ליניארית עם פונקציה אחרת הMRS של הליניארית שווה ליחס המחירים רק אם אומרים שזה שוק תחרותי!!!

shaharg3

New member
עוד משהו

כאשר יש 2 פונקציות דאגלאס זהות יחס המחירים שווה לסה"כ Y לחלק לסה"כ X.

למעלה