עמדת השמאל החדש!

resh0

New member
אכן מצב סטטי מחורבן!

אכן מצב הדורש פתרון ואם עפ``י טענתך איננו מיואשים, משמע ששנינו שלמים עם העובדה כי אכן ישנו פתרון. מה שעוד צריך להשלים איתו, זאת העובדה שכל הפתרונות אינם טובים!!!! ראה את הפארסה כאשר נשאלים כל ה``מומחים`` למינהם, כל אחד מתבטא בזאת הלשון: ``את זה כבר ניסינו וזה לא עבד. גם את זה ניסינו וזה גם לא עבד... לכן בדרך האילימינציה, יש לבחור בדרך שלא צוינה...`` כאשר לשנינו ברור כי ה``דרך הנכונה`` שאליה מנתב ה``מומחה``, היא עמדתו האישית. לכן על מדינת ישראל לראות את התנאים בשטח ולהחליט על הפתרון שהריקושטים השליליים שבו יהיו קטנים ככל שניתן. כאן באה השאלה הנוקבת: תפקידו של מי לקבל את ההחלטה על הדרך??? האם זה תפקידו והחלטתו הבלעדית של המנהיג שנבחר ע``י העם? או שתפקידו של המנהיג הנבחר לפעול עפ``י הדרך שלשמה נבחר הוא ע``י הציבור? בשנים האחרונות שאלה זאת לא היתה רלוונטית, זאת היות והעם היה חצוי. אבל לאחר התוצאות בבחירות האחרונות, ההפרש העצום יש בו לדעתי כדי לקבוע כי ראש הממשלה הנבחר אכן צריך לפעול עפ``י הדרך שלשמה הוא נבחר. נכון שהפתרון המהיר ביותר האפשרי הוא הפתרון הצבאי, אבל אין זה אומר כי זה הפתרון הרצוי ביותר. מדוע הצבאי? כי זהו השטח בו יש לנו עדיפות משמעותית ובידינו הההחלטה אם וראשר להגביל את כוחנו. נכון שיתכנו בעיות מוסריות, אבל לצערנו אין מושג הקרוי ``מלחמה נקיה``. וודאי יצא לך לראות מערבונים, כיצד הכוחות האנגלו-סקסים צעדו עפ``י שיטת הלחימה ה``מוסרית`` שלהם, שורות שורות את מול האינדיינים שטבחו בהם ללא רחם. האמריקאים הבינו כי למונח מוסר יש מימדים ויש תוצאות. הם החליטו כי התוצאות הן החשובות ולכן שינו את אסטרטייגת הלחימה שלהם והתאימו עצמם למציאות בשטח. עוד דוגמה היא ההפצצה על הירושימה ונגאסקי ואין ספק שוב שהתוצאה הושגה ולדעת רבים הושג נצחון גם במישור המוסרי (פחות הרוגים אילו היתה מתנהלת לחימה ארוכה). האמריקאים הוכיחו לנו כי התוצאות הן הקובעות! ולגבי עניינים מוסריים??? מקסימום מבקשים ``סליחה`` אח``כ... לא נעים, אבל זה הטבע. גם אני לא עמוק בנושא האמונה הדתית, אבל בכל זאת עלינו להתחשב באלו שכן. ויתורים כואבים אפשריים, אבל רק בתנאי שנקבל את התמורה ההולמת!!! התמורה ההולמת פרושה ``הפרדה פיזית``! כלומר: אין יותר פלשתינים בתוך מדינת ישראל. אני רוצה שלום אמיתי לדורות! אני לא רוצה חיכוך! אני לא רוצה 1.2 מיליון פלשתינים שמהווים סכנה דמוגרפית גדלה ולא רוצה שיהיה להם הכוח הפוליטי להשתתף בקבלת ההחלטות במדינה שלי!!! בשביל זה ורק בשביל זה, מוכן אני וכך רבים מתושבי ישראל לבצע ויתור כואב. אם הם לא מוכנים לוותר ע``י הסכמה להיות מטרונספרים לצרחק שלא יעלה על 30 ק``מ עם פיצויים הולמים, אז גם אני לא אהיה מוכן לוותר להם. כרגע הפלשתינים הוזים באשליות כי כל ה``סחורה`` שאותה אנו דורשים מהם, זה שיפסקו הפיגועים... בקרוב תראה את ההתעוררות בציבור הישראלי. שנינו לא ``מאמינים גדולים``, שנינו פרגמטיים! מכך שיש לנהל מו``ם על בסיס עסקי! עלינו להיות רציניים ולהגיד לפלשתינים: תתנו הפרדה פיזית, תקבלו מדינה. לא תתנו, תקבלו מלחמה!!!!!

אלי.

New member
זהו החרבון שבמצב -

שגם אם אני מסכים אתך בכל מילה, הריאליות שבי אינה מניחה לי לרגע ... הבהירות המסנוורת שבה אנחנו רואים את המצב, הופכת לעמימות אפורה-כהה במעברי הגבול - הנה, רק היום/אתמול התבשרנו שכל הפיגועים שנעשים ביום יום - אצל בוש הם מהווים הפסקת אש נהדרת ! resh, יש לנו בעיה - הפכנו גוליית. אנחנו כבר לא המסכנים, אלא הצד השני. ילדים, כלבים ומסכנים תמיד יגנבו את ההצגה, ומה שהיה טוב לנו בזמן המנדט הבריטי (שני שליש מהאו``מ בעד החלש, ובעד הקמת מדינה לחלש) - פועל עכשיו בצורה זהה, אבל בכיוון הפוך. אז אני יכול לחשוב מהיום ועד מחר שצריך לכסח להם את הצורה - וביום שאתחיל לעשות זאת, אהפוך למצורע. כדאי ואפשר להלחם בהם בצורה נקודתית וכואבת, אבל מלחמה - לא. ואגב, אנחנו רציניים להחריד, ואומרים לפלשתינאים בשיא הרצינות התהומית - ``חברים, לא יושבים לשולחן המו``מ כל עוד יש לחימה``. זה ממש לא משפיע עליהם, כי טיפוח המסכנות העצמית של ערפאת בעולם הגיע כבר לדרגת אמנות. בקיצור - הכל פועל לרעתנו. המקסימום שאפשר לעשות זה מכה כואבת (וקצרצרה) בכל פעם שיש פיגוע. לא שזה יעזור, אבל לפחות ישחרר אגרסיות, וגם זה משהו.

resh0

New member
הכל נכון, אבל יש לנצל את היתרונות

כרגע ברור תחום הפעולה האפשרי של ישראל. העולם לא מוכן לזה שנכניע את עראפת! רק אתמול בבוקר מובארכ הזכיר לנו האפשרות לחידוש פעילויות הטרור של הפלשתינים בכל בירות העולם, כפי שהיה ערב הסכם אוסלו. לכן העולם לא יאפשר לנו לנצל את יתרוננו הצבאי. בכך הבטיחו לעצמן מדינות העולם המערבי את התמורה לכספים העצומים שהן השקיעו בתהליך אוסלו. זאת ורק זאת היתה המטרה! הן שילמו, הן רוצות לשמור על השקעתן. יש להשלים עם עובדה זאת. את האמריקאים לא מעניין אם יהיה הסכם או לא, אם נרצחים אזרחים או לא, כל עניינם נסוב סביב הנושא אותו הזכרתי מקודם. הפלשתינים שמחים בכך שניטרלו את יתרונה היחסי של ישראל והם מצויים בתווך שהביא להם השגים נאים עד כה: רוצים להפחית את הטרור??? תוותרו!!!!!! ואנחנו? היכן אנחנו??? ישנו מימד חשוב נוסף הקרוי מימד הזמן!! זהו המימד בו עלינו לרכוש יתרון, להגיד לאויב כי הזמן פועל לרעתו. תגובה ראויה ועליית מדרגה במדיניות ה``סיכולים`` היא מובנת מאליה אך ברור שלא זה מה שיקנה לנו את היתרון במישור הזמן. מה שכן יביא לנו את היתרון במישור זה זה פעולת התישבות!!!!! התישבות, התישבות ועוד התישבות!!!!!! תתפלא, אבל דווקא מסמך טאנט הוא זה הנותן לנו לגיטימציה לבצע מדיניות התישבותית!!! הרי עפ``י מסמך זה יש בראשית להביא להפסקת אש מוחלטת, אח``כ תקופת צינון ורק אח``כ צעדים בוני אמון ובינהם הקפאת ההתנחלויות... אף אחד לא יוכל לבוא אלינו בטענות, זאת היות ואנו נצמדים למתווה טאנט/מיצ`ל. לדעתי יש להמשיך במדיניות זאת עד למותו/חיסולו של עראפת, להמתין לתוצאות מלחמת החמולות העקובה מדם הצפויה על ירושת משרת הראיס ואח``כ לתכנן מדיניות חדשה בהתאם להתפתחויות בשטח ולרצון העם בבחירות. יש יותר מה``מקסימום`` אותו אתה מציע.

resh0

New member
ועוד בעניין פרובוקציה

הכל יחסי. רבים אומרים: ``מה, דווקא בתקופה טעונה זאת אתה מקים התנחלויות?? זאת פרובוקציה`` ואחרים אומרים: ``מה, דווקא בתקופה קשה זאת בה נרצחים המתישבים מדי יום, אתה מוריד ``להם`` מאחזים?? זאת פרובוקציה.

nightbird

New member
זו לא עמדת השמאל החדש...:)

עמדת רוב השמאל היום היא עמדה מפוכחת למדי, בעקבות הארועים. העמדה שהוצגה כאן - גבולות 47 וכד` - היא משהו שבין הזיה לנסיון נואש להיתלות באידיאולוגיה שנכשלה.

אט-אט יתברר לך.....

כי אחרי שהימין הצליח להרוס את השלום - יקום ``שמאל חדש`` שידרוש רק נסיגה ופינוי ההתנחבלויות. השמאל שאת מדברת עליו הוא אוייב גדול של הנסיגה וברוך שפטרנו ממנו!

soled

New member
אתה פחות ממסכן..

אתה לא מבין שהשטחים כולם שלנו..? לך לאוגנדה פחדן

אבו-דני

New member
הוי... רק כך, שכחתי להציג לפנייך

רק כך ...אנא סילחי לנו..שלא הצגנו לפנייך את ליצן החצר-חצר תפוז...היום הוא בעניין של קישקשתא אבל לא נורא עוד מעט אלוני מפנה זבל.. התוכלי לחיות עם הצחנה עוד זמן מועט..וחסל? שלך האבו...ששכח את מנהגיו הטובים..להזהיר מפני זבל..

למעלה