עמדת השמאל החדש!

עמדת השמאל החדש!

תהליך השלום, בינינו לבין העולם הערבי, החל אחרי מלחמת 1973, המשכו ביוזמת סאדאת, לאחר שגודלה מאיר החמיצה לא מעט הזדמנויות, שהביאה לנסיגת ישראל מכל סיני - עד הגרגר האחרון כולל פינוי המתנחלים, עד האחרון שבהם. אט-אט הצטרפו אליו גם הפלסטינים. ערפאת, יחד עם כל ההנהגה הפלסטינית, הגיעו להשלמה ולהכרה בישראל כבר בישיבת מועצת אש``ף באלג`יר ב-1988 ובוועידת מדריד קיבלו הפלסטינים את גבולות 1967 כגבול מוסכם בינם לבין ישראל - מבחינתם: פשרה כואבת שבמסגרתה ביקשו להתחיל בתהליך פיוס שנמשך, ביתר שאת, עם חתימת הסכם אוסלו אשר בסיומו אמורה הייתה לקום מדינה פלסטינית, לצד מדינת ישראל, כשקו הגבול ביניהן הוא הקו הירוק - לפי ההבנה הפלסטינית את הסכם אוסלו. אך ככל שחלף הזמן התברר להם, שבישראל אין נכונות לכך - וההוכחה המובהקת, מבחינת הפלסטינים, היא: חיזוק התנחלויות בעשור האחרון והכפלת מספר תושביהן. קריסת אוסלו! שתי הנחות יסוד היו בבסיסו של הסכם אוסלו: 1. הזמן יעשה את שלו וככל שהוא יארך יפתחו הפלסטינים אינטרסים חדשים שיבסס, אצל שכנינו הפלסטינים, משטר חדש ודמוקרטי, שבהכרח ימנע הפרת הסכמים. 2. עם הזמן יסכימו הפלסטינים לוותר על שטחים בתמורה לשלום והמדינה הפלסטינית. ההנחה הראשונה נכשלה בשל עליית ביבי לשלטון (זאת מבחינה עובדתית, ואין זה אומר כי אם ביבי לא היה מנצח בבחירות של 1996 לא היה קם גורם אחר במקומו) - התארכות יתר של הזמן הביאה לכך שהפלסטינים לא פיתחו אינטרסים חדשים בשל המשך הכיבוש (אוסלו לא חיסל את הכיבוש אפילו בעזה). נהפוך הוא: ישראל פיתחה, בנוסף, את ``הכיבוש הכלכלי`` לדרגה שלא נראתה באף כיבוש אחר בעולם, ``כיבוש כלכלי`` זה יצר תלות חזקה בין הנהגת הרשות המושחתת לבין המשטר הישראלי הלא יציב (מאז אוסלו התחלפו רבין, פרס, ביבי, ברק ושרון בתפקיד ראש-הממשלה ואילו מולם עמד רק ערפאת). חוסר היציבות הפוליטית בישראל גרם לכך שלא היה ברור מה ממשלת ישראל רוצה ולאן היא חותרת להגיע בסופו של תהליך אוסלו. ההנחה השניה נכשלה כי מלכתחילה לא הייתה מציאותית. זהו הכשל הגדול של הסכם אוסלו, אין ולא יהיה מנהיג פלסטיני אשר יהיה מוכן לקבל הסכם שבבסיסו יהיה וויתור על מילימטר אחד מגבולות הקו הירוק, מה שהיה טוב למצרים טוב גם לפלסטינים. חייבים לראות את המתרחש, לנגד עינינו, על רקע רחב יותר: ב-1993 החל, עם החתימה על הסכם אוסלו, תהליך שלום איטי וקשה שבסיומו, על-פי ישראל - מצד אחד, היה להגיע להסכם עם הישגים מהכיבוש של 1967 ועל פי הבנת הפלסטינים (עזה ויריחו תחילה) - מצד שני: הקמת מדינה פלסטינית על כל השטח שמעבר לקו הירוק, כולל הורדת כל ההתנחלויות - תהליך אוסלו נפח את נשמתו בטרם עת כי אי-אפשר לגשר על הניגודים שבין שתי התפישות (הסיבות הן סובייקטיביות והן ראויות למאמר נפרד), ההתנגשות הייתה בלי-נמנעת. כיצד ממשיכים הלאה? לאחר שישראל החמיצה פיוס ההיסטורי על פי גבולות 1967, צריך לחפש, כבר עתה, פתרונות חדשים למציאות החדשה שמתהווה באזור, אולי מדינה דו-לאומית, או קנטונים נפרדים לשני העמים על-פי תוכנית החלוקה משנת 1947. מתקרב היום בו יקיץ הקץ על ההנהגה הלאומית הפלסטינית העכשווית בראשות ערפאת שהשליך את כל יוקרתו, בקרב בני עמו, על הסדר שלום עם ישראל. במקומה, בגלל הייאוש מהשלום, עלולה לקום הנהגה שתישען על תנועות האיסלאם הפלסטיניות, שאינן מכירות במדינת ישראל. אם לישראלים מותר להחליף ממשלות ולבחור בשרון, בגלל הייאוש מהשלום - מדוע לפלסטינים אסור למנות את אחמד יאסין לנציגם? הסכנה שתהיה כאן מלחמה לדורות מחייבת אותנו למצוא פתרונות למצב שנוצר: מצד אחד רוב מוחלט של הישראלים מבין שלא טוב וכי אסור לשלוט בעם אחר, ומצד שני הם אינם מוכנים לשלם בנסיגה אל הקו הירוק ובפינוי כל ההתנחלויות. מאחר וכל פתרון אחר, לשאלה הלאומית בסכסוך שלנו עם הפלסטינים, זולת הפתרון: שתי מדינות לשני עמים, בגבולות הקו הירוק, יהיה פתרון פחות טוב ולא יסיים את הסכסוך ומאחר ואי-אפשר לסמוך על ההנהגה הישראלית והפלסטינית שיגיעו להסכם ביניהן, עלינו לשאוף לכפיית פתרון על-ידי מדינות אירופה אשר לרשותן עומד הכוח הצבאי, המדיני והכלכלי לכפות הסכם על שני הצדדים. ממשלות אירופה אינן צריכות לחשוש מדעת הקהל שלהן - בכל מדינה אירופית יש רוב ברור התומך בהסכם בין ישראל לפלסטינים על בסיס החלוקה של הקו הירוק והורדת כל ההתנחלויות. לא עוד נסיגה תמורת שלום (כאשר ברקע המתנחלים מטרפדים כל אפשרות לשלום ולביטחון), ההסדר חייב להיות הפוך: קודם נסיגה ופינוי כל ההתנחלויות ורק אחר כך ניתן יהיה לגשת בנחת למשא-ומתן לשלום.

resh0

New member
אלוני: אתה מסכים איתו???

אני מאוד מקווה שהוא צודק ואכן זאת עמדת השמאל החדש!!! באמת אני מקווה... אין ספק כי אכן והשמאל יאמץ לעצמו אידיאולוגיה מדינית זאת, הוא יעשה שרות גדול לעם ישראל ולאחדותה. אין ספק שמדובר בחבורה אמיצה מאוד ששוכבת על הגדר למען אחדות ישראל תחת מחנה ימין אחד גדול... ``השמאל החדש``! המליחו במאבקכם הצודק...

אלי.

New member
resh0, שאלה היפותטית -

בוא נניח לרגע שברק היה עושה רק חצי ממה שציפו ממנו לעשות בתחום החברתי-כלכלי. וגם - שהפלשתינאים היו מסכימים לקבל את ה-96% שהוצעו להם (כבר אמרתי היפותטי ?) האם לדעתך ברק היה בכ``ז מסיים את הקדנציה מוקדם מהנקוב ?

resh0

New member
תשובה ל 3 השאלות:

אם ברק היה עושה חצי מהמצופה בתחום הכלכלי/חברתי ובלי להתבזות בתחום החברתי/בטחוני, גם אם ברק לא היה מסיים את הקדנציה, היה הוא נבחר בשנית ואני הייתי אחד מבוחריו. אם הפלשתינים היו מקבלים את הצעת ה``כמעט כניעה`` של עראפת, לא היתה לכך תוחלת!!! לא היה לזה רוב בכנסת, לא היה בכנסת רוב להעביר חוק משאל-עם ובבחירות התוצאות היו די דומות לתוצאות האחרונות. אני חושב שהכל כאן די ברור.

אלוני.

New member
הארי פוטר

תושבי יו``ש עוד יזכרו בערגה בימיו של ברק, מצביעי הימין ימרטו לעצמם את השערות בפינצטה לנוכח מדיניותו של שרון. לא נורא, העיקר שיהיה את מי להאשים.

אבו-דני

New member
ברק- שרון חד הם..

מועצת חכמי הפורום, ברק מעולם לא צידד באוסלו...מעולם לא האמין לערפאת...מעולם לא חשב שפני ערפאת לשלום עם 95% שטח 100% 200% כי לגבי ערפאת השטח הינו מהים עד הנהר...ברק השכיל להסיר את המסכה שפני השמאל ה``נאור=עיוור`` יסתנוור מפניו של הצורר צורר היהודים לדראון עולם. שרון ממשיכו של ידידו משכבר הימים עושה את המדיניות הנכונה בדרך לריסוק הפשיזם=טירור ערפאתי..אחלו לו בהצלחה. שלכם האבו...שיודע שלא משנה מי בשלטון ..יש מדיניות אחת בביטחון..

אלי.

New member
צודק בהחלט.

אם כי יש בעיה בהגדרת המושג ``התבזות בטחונית``, מעצם החלוקה של כל אירוע לאיך ולמה - אופן היציאה מלבנון, למשל, היה התבזות אחת גדולה (איך), שנשכחה מהר מאד לטובת הטובין שהביאה עימה (מה), אז טוב היה לצאת או לא טוב היה לצאת משם ? תלוי את מי תשאל. לגבי משאל העם על ההסכם, אין ספק שאתה צודק שבתקופה שלפני אוקטובר - לא היה לו שמץ של סיכוי לעבור (שלא לדבר על נסיגה חד-צדדית, שהיתה מקבלת אז בקושי 5%). היום, כשאופציית ההסכם כבר ז``ל, ניתן להניח שאם העם צריך לקבל החלטה לגבי נסיגה חד-צדדית - זה כבר באיזור התיקו.

resh0

New member
נסיגה חד-צדדית??? מאיפה?

התכוונת לבטח לנסיגה חד-צדדית של פלשתינאי ישראל... אז כבר יש תיקו. הגיע הזמן שתכניס לראש משהו חשוב: הימים שבהם סברה ממשלה בישראל כי השלום עובר דרך תגמול הרוצח, נ ס ת י מ ו !!!!!!!!!!!!!!!!! אם תשאל את דעתי אז היא פשוטה: טנח מצדד בנסיגה מכ- 42% משטחי יו``ש במקביל לניודם של פלשתינאי ישראל אל תוך האדמה הזאת. הכאב במסירת האדמה הוא רב, אבל התוצאה יש בה יותר יתרונות מחסרונות. זה גם מה שנראה לי שיתרחש בסוף. לגבי לבנון: היה זה הימור! לדעתי הכדור עדיין מקפץ לו על הרולטה המסתובבת... אבל לא נומר עדיין נואש! גם בלוטו יש בד``כ זוכה...

אבו-דני

New member
Rash0 ידידי נסיגה -לבנון-הימור?

ראשיו ידידי, הנסיגה מלבנון אינה הימור אלא צעד אדיר וגאוני של מדינה שהיתה במצב של מצוקה ללא מענה צבאי לגרילה...אוכלוסיה נתונה לחסדיי החיזבוללה ..כבר שר הביטחון דאז יחדו עם נתניהו ביקש לסגת על שום מה? על שום לקבל- שוב- לגיטימציה להחזיר את סוריה לתקופת הברונזה... נ.ב. ראה את הסורים היום..את חרירי הזועם..את הבישופ המרוני שלך האבו.שמעולם לא הפסיק להתפעל מה``ליכודניק`` ברק..שהשמאלנים מנכסים לעצמם

resh0

New member
אין מהמר גאון!!!

יש מהמר עם מזל, או מהמר בלי מזל! שמיר, רבין, פרס, נתניהו.... כל אלו רצו לצאת מלבנון, אך סרבו להמר. גם ברק עצמו אמר בתחילת הקדנציה שלו כי יסוג מלבנון בהסכם! היתה זאת אפילו העמדה הרשמית של מר``ץ!!! ``יש לצאת מלבנון אך ורק בהסכם, כדי שחלילה לא נצטרך להכנס לשם שוב``. כרגע יש סימנים לכך שהכדור הולך לנחות בגומחה הנכונה, אבל עד שהגלגל לא נעצר, אסור לשמוח. נסכם זאת כך: עפ``י תוצאות המחצית, יש לנו 16 בטוטו...

אלי.

New member
אנחנו הולכים על השורה התחתונה, לא ?

קושיה - מתי היו הימים בהם סברה ממשלה בישראל כי השלום עובר דרך תגמול הרוצח ? לעניין: בתום תקופת הצינון ישבו ל``משא ומתן``, ובסופו יסוגו משטחים. נו, וזה לא נחשב כתגמול לרוצח ? ולמה אתה בטוח שהמצב של עכשיו לא יחזור בתום הנסיגה, ושוב נצטנן ואח``כ נשב ? בקשר לטנט והניוד - ביום שארה``ב תודיע בפומבי שהיא מצדדת בטרנספר של ערביי ישראל בסיטואציה כלשהי - אני מבטיח שאני מפסיק להתווכח אתך, ומרים ידיים. בינתיים, ערביי ישראל מחוץ למשחק גם אם זה חורה לנו. ובאשר ללבנון - לדעתי כבר הגענו לשורה התחתונה. חבל ששבעה לקחה לנו 3 חיילים שבויים, אבל בסה``כ המצב בגבול הזה טוב, ויותר. כמובן שבעתיד יכולות לקרות תקריות פה ושם, אבל בשום פנים ואופן זה לא שקול לישיבה שם, עם כל המשתמע.

resh0

New member
וכמובן שאינני חושש.

פעם סברו כל מיני ממשלות בישראל כי יש לתגמל את הרוצח כדי להשיג שלום. עדיין אייני יודע את עמדתה של ממשלה זאת, אבל בממלה הבאה אני משוכנע כי הדברים יראו אחרת. בוא נהיה ריאליים, להזכירך בחישובי הסתברות יש להכפיל את הסיכויים: מהו הסיכוי שתופסק האש כליל??? מתחת ל 1 ל 10 . מהו הסיכוי שהיה ותופסק האש כליל, תחזיק תקופת צינון? מתחת ל 1 ל 100 ! מהו הסיכוי שהיה ויכנסו למו``ם, יגיעו הצדדים להסכמה? 1 ל 100000 ! מהו הסיכוי כי לאחר הפיצוץ הראשון בשיחות, לא תחזור אלימות? אתה ריאלי? בצע את החישוב ותסתכל על התוצאה. אם תעשה חישוב נכון, עמדתך תהיה זהה לשלי!!!!! פלשתינאי ישראל תפויים בהחלט להכנס למשחק כאשר תעלה השאלה של פינוי התנחלויות. חכה ותראה! לבנון: אז בהתאם לתוצאות המחצית, יש לנו 16 ניחושים נכונים בטוטו... זאת סיבה למסיבה???

אלי.

New member
וטוב שכך, ואשריך שכל אתה.

``פעם סברו`` זו הרגשה סוביקטיבית, ולא אקח אותה כמובן מאליו. ``מעשיך יקרבוך, ומעשיך ירחיקוך`` - זה מה שקובע. לכן, מה שלא היה מעולם, גם לא נסתיים. גם הבטחון בקשר לממשלה הבאה, הייתי אומר שהוא קצת מופרך: זכור את כל הציפיות מהממשלה הזו לפני הבחירות, ראה מה נותר מהן - והסק לגבי הממשלה הבאה. משאלות לב לחוד, ומציאות לחוד. אתה אומר שלא יהיה שום מו``מ. בוא נניח שזו גם נקודת המוצא שלי, ומכאן יש לנו שתי דרכים - או לפתוח במלחמה (ברמה כזו או אחרת), או לסגת חד-צדדית. אנחנו חלוקים בקשר לדרך שתיבחר, ומה שנשאר זה לראות מה ילד יום. אותו כנ``ל גם לגבי פלשתינאי ישראל. ובקשר ללבנון, אני מהמר בכדורסל, ואתה בכדורגל. לכן אני כבר גמרתי את ה-40 דקות שלי ויש לי את תוצאת הסיום, ואתה רק במחצית. זה הימור, וזה הימור.

resh0

New member
זאת הערכתי והיא די מבוססת.

הציבור היום מבין יותר מתמיד כי אין טעם להסכם עם עראפת, בטח שלא להגיע איתו לויתורים. הסיבה הראשונה היא שברור לכו-לם ערכו של הסכם שכזה, שלא יהיה שונה מקודמיו. הסיבה השניה היא שאף אחד היום לא רוצה לתגמל את הרוצח, נהפוך הוא!!! הבחירות האחרונות היו מוזרות, בזכות ההתקפות הסכיזופרניות של ראש הממשלה היוצא. אילו עקבת אחרי סקרים, וודאי נוכחת לדעת מה פחות או יותר היו תוצאות הבחירות האחרונות אילו היו רגילות. הבחירות הקרובות תהיינה רגילות! אנו אכן חלוקים בדרך, אך הדרך שלך היא לא מוצר הקיים על המדף. הדרך שלי קיימת וגם אם לא, ניתן לייצר את המוצר. בקשר להימורים: אני לא נוהג להמר!! בטח שלא להמר על היקר לי מכל.

אלי.

New member
ודאי שאין טעם בהסכם עם ערפאת.

אין כיום אף אחד שחושב שיש טעם בהסכם כזה, וצריך רק למזער את הנזק. עדיין, זה לא אומר שבעבר מישהו תיגמל רוצחים. ונכון, אם היו מתקיימות בחירות, אין ספק שתוצאותיהן היו משנות את פני הכנסת מבחינת היחס ליכוד-ישראל אחת, אבל הפריש-מיש שהיה קורה בין יתר המפלגות לא היה צפוי, ולכן אין לדעת בודאות מי היה הולך על מה ועם מי. בכל מקרה, אני מאמין ששרון היה הולך על ממשלת אחדות גם אז (זאת בהנחה ששרון ולא ביבי, וגו`). ומה עניין מוצר המדף ? הדרך שלי נוסתה ב-79 (אמנם עם הסכם), נוסתה ב-2000 (בלי הסכם), נוסתה ב-56 (קצת רחוק, אבל מה אכפת לי ...) - בקיצור נוסתה. מה הבעיה בנסיגה חד-צדדית ? הרי בינינו, זה הדבר הכי קל לעשותו, במימון ארה``ב. ובקשר להימורים - גם אני לא נוהג להמר. מי שיהמרו יהיו ראשי הממשלה, ואנחנו ממילא סטטיסטים.

resh0

New member
מי מהמר על היקר מכל???

2 מקרים: 1. אחד שנמצא במצב אנוש ותוצאותיו של כשלון בהימור אין בהן הרבה מין הנזק האפקטיבי. 2. אחד שהוא חסר אחריות וקל דעת. מדינת ישראל השכילה לבנות לעצמה צבא חזק כדי שלא נצטרך להמר... בהחלט שלא כדי להוות FALLBACK במקרה של הימור לא אחראי, לא מתבקש וכושל. לא זכור לי מצב בו ראש מדינה כלשהיא הימר בשם אזרחיו על היקר לו מכל... אצלנו זה קרה! מה דעתך??? האם קרה זה מהסיבה הראשונה אותה ציינתי, או מהסיבה השניה??? לדעתי כל ויתור ישראלי שאינו כולל ויתור מקביל פלשתיני, מהווה הוא תגמול הרוצח!!!! מה לא ברור כאן? משא ומתן! לא מתן ומתן. מבחן התוצאה מראה בבירור כיצד עד עתה היה רק מתן ומתן ומכאן שהתהליך בהחלט מהווה תגמול הרוצח. אילו היית רואה את התוצאות שאותן צפו רוב הסקרים לפני הבחירות האחרונות (סקרים שהוכיחו את עצמם כ``מסבירי פנים`` עם השמאל), היית נוכח כי המהפך צפוי היה להיות עצום!!! 40 מנדטים לליכוד 16 מנדטים לשינוי 13 מנדטים למפלגת העבודה 12 מנדטים למר``צ 7 מנדטים לשס` 6 לרוסים 6 לליברמן + גנדי 6 למפד``ל נכון שנתניהו היה בכל זאת הולך על ממשלת אחדות, אבל משקלה בה של מפלגת העבודה היה זניח ביותר... ושוב, מדובר בסקרים שבד``כ החמיאו עם השמאל... זאת הסיבה היחידה בגללה בכריז הסכיזופרן הסדרתי על בחירות מיוחדות, תוך זלזול ברצון העם. המוצר בו אתה מעוניין אינו מצוי עוד על המדף, מכיוון שלא ימצאו 61 ח``כים שירימו את ידם בעד מהלך שכזה.

אלי.

New member
מנחם בגין לדוגמא.

אבל זה לא העניין. אני חושב שהרבה אנשים יצביעו דווקא על מקרה א` כמצב הנוכחי (לא בצורה דרסטית, לא מצב אנוש, אבל חיים באיכות של שנת 48). המתנחלים שמפגינים מול בית ראש הממשלה לא מפגינים נגד נסיגה עתידית, אלא נגד המצב הנוכחי. נכון, הצבא אכן קיים, אבל הוא אומן ללחימה מול צבאות סדירים, ומרדף אחרי מפגעים זר לו לחלוטין. מזל שבאירועים דרמטיים יש מצלמות של רשתות איטלקיות, כך שניתן לאתר וללכוד את המפגעים כבר אחרי 8 חודשים ... לגבי ההימור, כביכול, שלקח רבין - שום דבר לא קרה בתקופת רבין. הכל החל עם הפגנות השרירים של ביבי, שגם החזיר, וגם יצר רושם שהתהליך תקוע בגלל ישראל ! אכן, הישג מדהים. ``כל ויתור ללא ויתור מקביל מהווה תגמול לרוצח``. לפי זה, כל הסכם שלום עם כל מדינה שיכלול החזרת שטחים, כולל מצרים בעבר - הוא תגמול לרוצח. אז שלא נחתום הסכמים ? מה בדיוק ציפית לקבל ממצרים בעבור החזרת סיני ? לגבי הבחירות כבר דנו בעניין - שרון הצהיר שהוא הולך על ממשלת אחדות, בלי תלות אם יתקיימו בחירות כלליות או לא יתקיימו. במצב הנוכחי, ובמצב התמיכה בשרון היום - אתה חייב להודות שהוא יודע מאיזה צד מרוחה החמאה. בכל מקרה, המספרים שנתת היו נכונים לאז. אם יתקיימו היום בחירות, אני אשמח אם ``שינוי`` תישאר עם 6 המנדטים שלה ולא תרד מהם. לגבי נתניהו, אותי הוא לא היה מאכזב - הוא לא היה הולך לממשלת אחדות. אדם שחושב שחברי כנסת חייבים להצביע בעבור חזרתו לחיים הפוליטיים בכל מחיר - אין בינו ובין שותפות שום דבר. בעניין מי שהחליט לא ללכת לבחירות כלליות - אני לא מתווכח עם עובדות פשוטות: מי שהחליט שנתניהו לא טוב ליהודים היו דווקא חבריו מימין. אם ברק היה יכול להחליט על דברים כאלה, הוא עדיין היה ראש הממשלה. ולסיום בעניין 61 החכים - דעות זה דבר נחמד, וכסף עוד יותר. קח את 17 הח``כים של ש``ס, תגיד להם שעל כל שקל שמועבר כפיצוי לפינוי מתנחלים, עובר במקביל שקל לקופת אל המעיין - והם כבר יזמינו בשבילך את הדחפורים. והם לא היחידים. גנדי למשל יושב בממשלה שבינו ובין דרכה עוברת תהום. הוא יודע למה.

resh0

New member
לא מקרה א` ולא מקרה ב` .

אנחנו לא מיואשים וגם לא נוטים לחוסר אחריות. יחד עם המתנחלים המפגינים יש אזרחים רבים בישראל שמפגינים איתם וירטואלית. אל תראה במתנחלים מוקצים! יש לי מחלוקת אתך על מוכנותו של צה``ל ללחימה מסוג גרילה. גם אם אתה צודק בהגדרתך את הבעיה, המסקנה המתבקשת היא שיש לפתור את הבעיה! לא לראות בבעיה כאחת שאינה נתנת לפתרון. הפתרון קשה, אבל בהחלט אפשרי. לא מזמן טענו כי משטרת ישראל אינה ערוכה בטיפול בשפע מהסוג של המאפיה הרוסית...נו מה? אז נשלים עם התופעה??? לא! נלמד להתמודד וננצח בהתמודדות! רבין חטא כאשר הביא את הטרוריסט פרופר אל פתח ביתנו! רבין חטא שהסכים לחמש אותם! רבין חטא כאשר הסכים להעביר לטרוריסט כסף כדי לממן את שכרו החודשי של זה המתאמן על ביצוע מוצלח של ירי בראשה של תינוקת... מסירת שטחים היא נושא שבמחלוקת! אבל לא האופרציה הזאת היא זאת שמביאה אותנו אל המצב בעגום דהיום... מה שהביא את ישראל למצבה העגום של היום, זה עצם קיומה של ראשות טרור מאורגנת המצויה על פתח ביתנו. רבין אחראי לכך שהיא כאן, רבין אחראי לכך שהיא מחומשת, רבין אחראי לכך שרובים אלו יורים כדורים שבכיוון שלהם הוא מטרות ישראליות בלבד. בגין ויתר על אדמות שאינן שייכות לעם היהודי ובתמורה לכך קיבלה ישראל מצב מדיני/בטחוני טוב יותר מאשר היה בעבר. לא כך כאשר מדובר על שטחי יש``ע!!! כאן יש לנו זיקה היסטורית, שורשים עמוקים ונוכחות פיזית בעליה! אם הציבור בישראל יתבקש לבצע ויתור כואב ולוותר על חלק מאדמות מולדתו, ירצה הוא תמורה ראויה!!! התמורה הראויה היא מצב של שלום אמיתי! שלום אמיתי פרושו הפרדה פיזית. העם בישראל לעולם לא יסכים לויתור כואב, אם לא תצמח תועלת חיובית מהוויתור. ושוב: לא ``להחזיר``, אלא ``למסור``! לא לווינו דבר מאף אחד. נתניהו הוא הוכחה לפוליטיקה נקייה! לא שמעתי על מועמד אחד בכל העולם של ויתר על משרת ראש ממשלה כאשר זאת חיכתה לו תוך 90 יום!!!! בטח שלא בישראל... אני הייתי בוחר בו כשותף בעניים עצומות!!!! לעומתו היה אחר שמכר כל שרק בנסיון להגדיל במעט את סיכוייו לשרוד על כסאו. הוא גם דאג להרוס לזה שהיה אמור להחליף אותו. תתפלא אבל ברק שילם שחוד לשס` ולמרות התשלום הנאה, שס` לא התקפלה בנושאים המדיניים! דבר אחד טוב היה אצל הסחטנים הללו.

אלי.

New member
לא מיואשים, אבל ...

גם בהודעה הקודמת כתבתי שלא מדובר ביאוש או במצב אנוש, אלא רק במצב סטטי מחורבן. זה אמנם קצת יותר אפור מהשחור, אבל מאד לא נעים. והמתנחלים לא מוקצים, חו``ח ! מה שאמרתי הוא דבר פשוט מאד: יש לי ולך ולו הרבה מאד דברים פרטיים לעסוק בהם, והם בעדיפות ראשונה. לפיכך, אם למתנחלים קשה - אני יכול להזדהות איתם ``וירטואלית``, כדבריך, אבל מזה לא יצא להם כלום. תעשה סקר כמה מקרב באי הפורום הזה הלכו להזדהות בצורה פיזית וממושכת עם הפגנ(ו)ת המתנחלים, ותגיע למספר מאד קטן ... מוכנותו של צה``ל למלחמת גרילה איננה לא בגלל שהוא לא יודע, אלא בגלל שמדינת ישראל ומנהיגיה החליטו (ובצדק) שישראל היא מדינה תרבותית, ואם מחבל מסתתר מאחורי אשה הרה עם תינוק ביד - הוא מוגן. עכשיו, עם הנתון הזה - לך תילחם בגרילה ! רבין ``חטא`` ברמה התיאורטית. אופיים של ``הסכמי אוסלו`` נקבע ע``י ארה``ב, וכל הנשק והכסף הגיע משם. רבין היה יכול להחליט שלא להעביר כסף לרשות הפלשתינאית, בדיוק כמו שהוא יכל להחליט שסעודיה לא תורמת לרשות כסף. בקיצור - המקור והיעד של הטובין לא קשורים לרבין. זה ברמה ה``פיזית`` ברמה התיאורטית אתה צודק - יכל רבין להחליט שלא לעשות כלום, ואירועי אוקטובר היו פורצים אז, כשארה``ב מצדדת בפלשתינאים למול סרבן ההסכם. ``מסירת שטחים היא נושא שבמחלוקת`` הוא משפט נכון כמובן, אבל אם נתייחס למחלוקת הזו כאל דבר קדוש - מצבנו יהיה עגום, בלשון המעטה. אתה עצמך כבר כתבת בעבר ש``צריך לעשות ויתורים הכרחיים`` (או משהו כזה), אז עשו, לפי תפישת עולמם. מכיוון שאני מגדיר עצמי כאתיאיסט, אינ לא מתייחס אל שטחי סיני באופן אחר מיש``ע, ולכן מבחינתי בגין ורבין הם היינו-הך. שטח הוא שטח הוא עומק איסטרטגי, ואם ויתרת עליו - יש לכך השלכות לכאן ולכאן. שלום אמיתי הוא חלום אמיתי, של כולנו, וכזה הוא ישאר. בקשר לנתניהו ול``פוליטיקה הנקיה`` שלו, הרי לך מהצד שלי - ב-96 בחרתי במפלגת ימין, ובפתק צהוב לראשות הממשלה. ב-99 עשיתי בדיוק אותו דבר. ב-2001 כבר היה לי מועמד טוב בימין, ובו בחרתי. זה נתניהו על קצה המזלג, מנקודת מבטי. ואחרון לגבי ש``ס - נכון להיום, זהו המעוז האחרון בפוליטיקה הישראלית, בו אני יכול להבטיח שלעולם לא אופתע - ה-כל קביל.

למעלה