עם מעט עזרה מידידים

OzzzzzY

New member
הנה כמה שעולים לי כרגע בראש...

deep purple - hey joe deep purple - help creedence clearwater revival - i put a spell on you led zeppelin - babe i'm gonna leave you jeff beck - a day in the life derek and the dominos - little wing lynyrd skynyrd -call me the breeze

Lalena

השיר בוצע במקור על ידי דונבון ויצא לראשונה באוסף שלו ממש בתחילת 1969 (השנה בה יצא האלבום deep purple-purple) הסינגל של דונבן יצא שנה קודם ולא זכה ליותר מידיי הדים למזלנו לורד ובלקמור שמעו אותו בזמן בשביל לתת את הקאבר המעולה שלהם לשיר. ועכשיו לכמה קאברים אהובים עלי לשירים קלאסיים: deep purple- help הסגולים יופיעו כאן עוד כמה פעמים, עם כל גדולתם, הם הצטיינו באמת בגרסאות חידוש לשירים קלאסים, help שלהם הוא אחד הביצועים היחידים שאני מכיר לשירי ארבעת המופלאים שמשתווה למקור ואולי אפילו עולה עליו, השיר אגב נמצא באלבום הבכורה שלהם: Shades of Deep Purple אולי הפחות טוב מבין טרילוגיית הפתיחה אבל עדיין מכיל המון קטעים שווים במיוחד. blackbird- Crosby, Stills & Nash אם זכרוני אינו בוגד בי שוב, השיר בוצע לראשונה על ידי החבורה המופלאה רק בוודסטוק, ומופיע באוסף Woodstock Diary והנה יש לך, וודסטוק, ביטלס והודו באותו שיר, מי צריך יותר מזה לתוכנית אקדמית? jimi hendrix- All Along the Watchtower לא צריך הסברים, הביצוע הכי טוב לשיר של דילן בהיסטוריה, כל כך טוב, שדילן עצמו אימץ אותו (מה שגרם להמון גיטריסטים, החל מרוי אורביסון מהבאנד ועד למיק בלומפילד להזיע...) Bloomfield-Kooper-Stills- Season of the Witch שוב דונובן (אם כי הקישור שלי כאן הוא אסציאטיבי לגמרי למיק בלומפילד שהיה מלווה של דילן בהופעות המחושמלות הראשונות שלו), אגב הקאבר פה הוא לא לגירסת המקור של דונובן אלא דווקא לגירסתו של Brian Auger מהאלבום Open, גם הגירסה של אוגר אגב, מעולה. the byrds- Mr. Tambourine Man טוב אין מה לעשות, מדברים על קאברים וחיבים את הקישור המצויין של הציפורים עם דילן, זה פשוט מתבקש וזה גם חשוב, הבחירה ב Mr. Tambourine Man היא יותר היסטורית ממוסיקאלית, זה היה השיר שפרסם את רוג'ר מקגווין ובמידה רבה, זה גם השיר שמצא לדילן קהלים חדשים, אבל כמעט כל קאבר של הבירדס לדילן שווה השמעה. ועכשיו, אני חייב לזוז, הרשימה תמשיך מחר...

מורנא007

New member
מופע הקולנוע

להקת The Flower Kings בביצוע יפה (למרות הרושם המטאלי) לשיר של ג'נסיס Cinema Show שיר אחר (Los Endos) מבוצע ע"י פטריק מוראז ורוני סייגו.

Rubycon

New member
What about Affinity?

Affinity, in their single self-titled album had covered Bob Dylan's "All Along the Watchtower". This cover is quite long (eleven minutes or so), with lots of Hammond soloes and goodies. What is your opinion?

noosh

New member
אממ.. טוב אל תכעסו עליי ../images/Emo4.gif

אבל אחת מגרסאות הכיסוי שאינ אוהבת היא The Corrs - Little Wing הביצוע האנפלאגדי שלהם ממש יפה, לדעתי, מלא בנגיעות איריות, כיונרות וטין-וויסלים... אולי זה כי האלבום הזה ליווה אותי למשך תקופה ארוכה פעם, אבל האמת היא שהביצוע הזה באמת יפהפה בעיניי.. חוצמזה, לטורי איימוס יש הרבה קאברים... יש לה קאבר יפה (אך מדכא ביותר) ל- Time של טום וואייטס, ל-New Age של הוולווט אנדרגרואנד, קאבר ל-Heart of Gold, ול-Happiness Is A Warm Gun (כולם נמצאים באלבום Strange Little Girls) אממ... זה מה שעולה לי בראש כרגע.. אני יודעת שהמבצעים הם לא רוק קלאסי ממש, אבל הם נותנים את הפרשנות שלהם לשירים, ולדעתי זה יוצא ממש יפה

אם לא מאוחר מידי

אז ג'ון קייל וסוזן וגה עשו את So Long Marianne של לאונרד כהן, ו Big Star כיסו את Femme Fatale של ה Velvet Underground

pasteran

New member
עוד קצת

Turn Turn Turn /Byrds מכסים את פיט סגר שהשאיל מקהלת. תנ"ך+מחאה+פולק אקוסטי הופך לחשמלי = חינוך She's not there/ Santana מכסים את הZombies. שיר בריטי מאומץ ע"י אמריקאי שעושה רוק לטיני. California Dramin'/ Beach boys מכסים את המאמס אנד פאפאס, שבמידה רבה חיקו את הביץ' בויז מלכתחילה. She's a woman/ Jeff Beck or Churchills הגרסה של בק מעולה. של הצ'רצ'ילים פחות אבל קצת חינוך לציונות, לא? Whisky in the Jar/ Thin Lizzy כיסוי רוק כבד אנגלי לשיר עם אירי (סימן שאתה צעיר) שהתפרסם ע"י הSeekers האוסטרלים. יש בטח עוד הרבה. לא עולה לי כרגע.

אפ כבר סנטנה

black magic women קאבר מעולה של סנטנה לשיר המצויין של פיטר גריין מימי פילטווד מק שלו (כשפליטווד מק עוד הייתה להקה מעניינת) ולא זוכר אם הזכירו אבל הביצוע של ג'ף בק ל A day in life של הביטלאות פשוט מקסים.

האירי

New member
כיסויים בפולק רוק

פיירפורט מבצעים בראשית הדרך את "סוזן" ו "צפור על תיל"של לאונרד כהן,סנדי דני ויאן מאתיוס שניהם מדהימים ומרגשים מתחלקים בשירה.סנדי דני בהופעה עם פיירפורט דופקת בשערי גן העדן של דילן ונשמעת כאילו היא מתכוונת לכל מילה."THE BUNCH"פרוייקט חביב של אמני פולק רוק בריטיים מצדיעים לרוקנרול של אמריקה בשנות החמישים.סטיליי ספאן שרים באקפלה את RAVE ON של באדי הולי{מדליק!}.סטינג והציפטיינס מתפרעים על SISTER OF MERCY ,והכי חשובים...{ערכתי לפני כשנה מרתון של שש שעות גרסאות כסוי בפאב שבו תקלטתי ואלו היו הפייבוריטים}-טראוויס עושים טובה לבריטני ספירס עם HIT ME BABY ONE MORE TIME ,פאט בון שר את ENTER SANDMAN של מטאליקה בקצב הסווינג,גוני קאש שר את ONE של יוד שתיים,ועוד ים של ביצועים מטורפים שכמו האחרונים לא עונים על הקריטריונים{ כמו להקות ספיד מטאל שעושות ABBA}.נ.ב לעידו מקצת אחרת יש בוטלג של גרסאות כסוי שהקליט ...ניק דרייק!!!בביתו.אגב,איך היתה מסיבת יום ההולדת של סנדי דני,האם מאזינים היו חנוקים מדמעות.

WhiteSnake 85

New member
כמה שלי

מקווה שלא אמרו אותם כבר. ואם כן מצטער הנדריקס- ALL ALONG THE WATCH TOWER GUNS AND ROSES - KNOCKING ON HEAVENS DOOR דיפ פרפל - הללויה וואן היילן - GIRL YOU REALLY GOT ME NOW judas priest - johnny b.goode ושאלה קטנה - מי ביצע קודם את "ME AND BOBBY MACGEE"? ג'ופלין או גרייטפול דד?

meindelbium

New member
באיזה שעה ותחנה?

סליחה על הבורות

18.00 עד 19.00 רדיו קול הכינרת 106

לצערי, רק כמה דייגים משועממים בכנרת ועוד שני סטודנטים שלי, מקשיבים - אבל לאט לאט אני מרחיב את קהל המאזינים. וחוץ מזה, סתכל על הת'רד הארוך שיצא מסתם בקשה תמימה שלי ותבין איזו נחת רוח יכולה לגרום תכנית זניחה ברדיו מקומי עלום שם. גם בלי מאזינים, הייתי נהנה מכל רגע - וזה היום הדבר המעניין ביותר שאני עושה עם עצמי - שומעים או לא. יקי

למעלה