Lalena
השיר בוצע במקור על ידי דונבון ויצא לראשונה באוסף שלו ממש בתחילת 1969 (השנה בה יצא האלבום deep purple-purple) הסינגל של דונבן יצא שנה קודם ולא זכה ליותר מידיי הדים למזלנו לורד ובלקמור שמעו אותו בזמן בשביל לתת את הקאבר המעולה שלהם לשיר. ועכשיו לכמה קאברים אהובים עלי לשירים קלאסיים: deep purple- help הסגולים יופיעו כאן עוד כמה פעמים, עם כל גדולתם, הם הצטיינו באמת בגרסאות חידוש לשירים קלאסים, help שלהם הוא אחד הביצועים היחידים שאני מכיר לשירי ארבעת המופלאים שמשתווה למקור ואולי אפילו עולה עליו, השיר אגב נמצא באלבום הבכורה שלהם: Shades of Deep Purple אולי הפחות טוב מבין טרילוגיית הפתיחה אבל עדיין מכיל המון קטעים שווים במיוחד. blackbird- Crosby, Stills & Nash אם זכרוני אינו בוגד בי שוב, השיר בוצע לראשונה על ידי החבורה המופלאה רק בוודסטוק, ומופיע באוסף Woodstock Diary והנה יש לך, וודסטוק, ביטלס והודו באותו שיר, מי צריך יותר מזה לתוכנית אקדמית? jimi hendrix- All Along the Watchtower לא צריך הסברים, הביצוע הכי טוב לשיר של דילן בהיסטוריה, כל כך טוב, שדילן עצמו אימץ אותו (מה שגרם להמון גיטריסטים, החל מרוי אורביסון מהבאנד ועד למיק בלומפילד להזיע...) Bloomfield-Kooper-Stills- Season of the Witch שוב דונובן (אם כי הקישור שלי כאן הוא אסציאטיבי לגמרי למיק בלומפילד שהיה מלווה של דילן בהופעות המחושמלות הראשונות שלו), אגב הקאבר פה הוא לא לגירסת המקור של דונובן אלא דווקא לגירסתו של Brian Auger מהאלבום Open, גם הגירסה של אוגר אגב, מעולה. the byrds- Mr. Tambourine Man טוב אין מה לעשות, מדברים על קאברים וחיבים את הקישור המצויין של הציפורים עם דילן, זה פשוט מתבקש וזה גם חשוב, הבחירה ב Mr. Tambourine Man היא יותר היסטורית ממוסיקאלית, זה היה השיר שפרסם את רוג'ר מקגווין ובמידה רבה, זה גם השיר שמצא לדילן קהלים חדשים, אבל כמעט כל קאבר של הבירדס לדילן שווה השמעה. ועכשיו, אני חייב לזוז, הרשימה תמשיך מחר...