עם מעט עזרה מידידים

giloni

New member
עם מעט עזרה מידידים

חברים יקרים, אני זקוק לעזרתכם: אני מתכנן Play List לתכנית הרדיו שלי ביום ראשון הקרוב אותה אני מעוניין להקדיש הפעם לגירסאות כיסוי שביצעו להקות רוק קלאסי (מתקדם יותר או פחות) לשירים פופולאריים משנות השישים, או אפילו החמישים. אני מנסה להכניס לתכנית שלי גם תכנים דידאקטיים-משהו, שהרי מדובר בתחנה אקדמית, ואני חושב שיש כאן דרך מעניינת להציג התפתחות של תפיסות מוסיקאליות ואולי גם של תפיסות חברתיות, פה ושם. עד עכשיו אספתי לי את: MacArthur Park, beggars opera Eleanor Rigby, Esperanto America, Yes Lalena, Deep Purple (אם כי כאן אני לא בטוח שזו ממש גירסת כיסוי כי נדמה לי שDeep Purple ביצעו את השיר עוד לפני שדונובן ביצע אותו, אבל אינני בטוח לגבי זה). פתאום נסתתמו לי המעיינות ואני לא מצליח לחשוב על עוד משהו. אם יש לכם רעיונות, אשמח לקרוא. מודה לכם בשם ההנהלה יקי

מורנא007

New member
אפשרויות

יקי, אם אפשר לנגן את ונילה פאדג' בגירסאת הכיסוי לשיר because של הביטלז? אפשר אולי את שרה בריטמן בשיר של קנזאס Dust in the wind? ואולי גריפון בשיר Mother Nature's Son של הביטלז (מהאלבום Raindance)?

pink floydror

New member
אם Dust In The Wind

לא עדיף את הגרסא של הMoody Blues (לומרות שעוד לא יצא לי לשמוע את הגרסא של שרה בריטמן)

כי זה שיר משעמם

מילים מטופשות ולחן מונוטוני חסר עניין לגמרי. הבעיה עם רוק אמרקאי, היא שפעמים רבות כשיוצרים אמרקאים מנסים לעשות "בלאדות" יוצא להם פשוט קיטש מעצבן סטייל פורינר ואיר סופלי

pink floydror

New member
אני מבין את הטענה שלך

שרוק אמריקאי יכול להיות לפעמים משעמם יותר מדיי .. אבל את השיר הזה אני דווקא מוצא דיי יפה ולא משעמם מי יודע מה .. סך הכל (ואני מניח שהמשפט הזה נאמר כן אלפי פעמים) עניין של טעם.

מורנא007

New member
לא יודע

לא שמעתי למרבית הבושה את הגירסא של המודי בלוז

מורנא007

New member
פיל קולינס

היה לו באחת ההופעות גירסאת כיסוי ל- Free של האחים בלוז.

TheFly

New member
הנה אחד

Minimal Compact - Still I'm sad המבצעים אולי לא עונים על ההגדרה של להקת רוק קלאסי , השיר עונה על ההגדרה - פופולארי משנות השישים והביצוע כבד, אפל וקודר ממש ביצוע שמחמם את הלב ביום חורף קר.

מורנא007

New member
זרוק עצם לנח"לאוים לשעבר ../images/Emo8.gif

כוורת - הורה האחזות של להקת הנח"ל.

CaerBannog

New member
או, יש לי אחד

frank zappa- purple haze וגם nico- the end למרות שזה נרה לי באמת אלים מדי בשביל זמן אוויר. nick cave- mack the knife the doors- alabama song (כי אי אפשר בלי...) ויש את הקאבר ההוא של איאלפי לשיר של דילן, לא זוכר איזה אולי איש במעיל ארוך או משהו כזה? grateful dead-Johnny B. Good

CaerBannog

New member
דווקא לא.

אני מתכוון לביצוע של איאלפי לשיר man in a long black coat

CaerBannog

New member
האמת שאני לא יודע

מישהו פשוט המליץ לי על זה לפני מספר חודשים, אין ההעלותי אף רלבום אחד של איאלפי, לא התלהבתי מהם, בכלל. בירור קצר באמ"ג הראה על אלבום לייב כלשהו משנת 94, אבל זה בטח לא הופעתו היחדה של השיר, ואולי כן. np- nico- chelsea girl האלבום הזה פשוט מעולה, חובה לאוהבי פולק נסיוני מה.

למעלה