עם ישראל הקדושים [?]

אולי לאו דווקא משפיל

אבל עצם העניין שבוגרת בנ"ע, בר אילן ושומרת מצוות לא יודעת מה כתוב במזוזה - מציק לי. ואמור להציק גם לה.. לא? זה לא הקטע לא לדעת תשובה לשאלה, לא כולם צריכים דלעת הכל, אבל לדעת על העם שלך, התרבות שלך. אני לא חושבת שיש נוצרי שלא יודע מי היו האנשים הראשונים בעולם. אנחנו אמורים להיות העם הנבחר, כאלה.

isilme

New member
../images/Emo205.gif../images/Emo98.gif

אני מנסה... לדעתי האשם הוא לא בעמ"י [ז"א זה גם, בין היתר אך לא האשמה העיקרית...] הבעיה נעוצה בתרבות המערב וברצון שלנו להידמות לה. פעם אנשים ניסו לשמר בכוח את הייחוד שלנו כעם היהודי אך בעת האחרונה זה לא ככה, דווקא, ככל שאנחנו מצליחים להידמות יותר לתרבות הזו אנחנו מרגישים יותר מסופקים. אז מה עושים? יוצרים תרבות חדשה, כמו שמנסים לעשות בציבור הדתי (לפחות הציבור הדתי שאני מכירה) ומה יהיה על השאר? אפשר לקרב אותם, לאו דווקא להחזיר אותם בתשובה, פשוט להראות להם שיש גם תרבות אחרת, יותר רוחנית ופחות חומרית, והיא טובה לא פחות [ואפילו יותר] אני מצטערת על הניסוח העקום... קשה לי להסביר את עצמי בכתיבה... וחוצמיזה, הביולוגיה הזאת עוד תהרוג אותי. [ותקראו בשבילי תהילים היום, בבקשה!]

מילועוף

New member
דוקא יש לי פיתרון.

אבל אני אחרי עוד לילה בלי שינה אז אני הולך לישון עכשיו,אז לילה(אחה"צ) טוב ואני יגיד לכם היום בערב בלנ"ד את הפיתרון....

../images/Emo31.gif../images/Emo205.gif

לא שאני לא מסכימה עם כל מה שאמרת, יש בזה מש'ו.. אבל אני חושבת שהתוכניות האלה הם לא כדי להשפיל אנשים.. אני לא רואה בזה שום השפלה:/ זה בסה"כ משחק עם שאלות.. ואם הם יודעים ת'תשובות אז סבבה.. ואם לא אז זה בסדר..הם לא יוצאים מושפלים..רק אם זאת תשובה שבאמת כולם יודעים.. למשל איזה חג הוא חג הקציר והוא ענה ל"ג בעומר זה באמת השפלה כי אני בטוחה שאפילו חילונים יודעים את זה.. ובטוחה שגם חלק מפה לא ידעו כל מיני תשובות שלא קשורות לתורה או מש'ו בסגנון..אז גם אתם יוצאים מזה מושפלים?! תחשבו על זה..^__^ וזה כמו כל שעשועון טריווה אחר.. רק על כסף.. שזה יותר שווה

מילועוף

New member
הפתרון די פשוט

אבל אני צריך לגבש אותו עד הסוף...אז אני מקוה לכתוב אותו מוצ"ש בלנ"ד.שיהיה לכם שבת שלום ומבורך.אני מפורק מהכתובות אש של אתמול...שבת שלום צדיקים(וצדיקות,ברוך שלא...)

tahel93

New member
אוקי.. אז ככה...

בואו נגיד שאם היה חסר כסף למישהו והמיונים לתוכניות הכסף באים כל כך בקלות.. מי לא היה הולך?! אנשים מרוויחים שם כסף כמו מים.. כנראה שחסר להם כסף.. וגם קצת טקט.. אבל, לא כיף לבוא ב-21:00 בלילה הביתה אחרי בילוי לא כזה מענין (או כן מעניין) ולפתוח שעשועון?

למעלה