על תשעה באב...

almog4

New member
מצטרף לדיעה זאת.

לדת האורתודוכסית אין מונופול לא על היהדות, ולא על העם שלי. (כידוע, לצערי, הרוב במדינה חולק עלי בעניין). וגם אין להם מונופול על תשעה באב, שהוא בעיני יום שבו באופן סימבולי הופסקה הנוכחות הקודמת של העם שלי בארצו. הופסקה בכוח ובברוטליות, וההפסקה הזאת השפיעה למשך אלפיים שנה, ועדיין משפיעה. אני לא צם, אבל מצטרף לחשבון הנפש. ולא בגלל שכתוב בשולחן ערוך שצריך. וגם הפיגוע שקרה עכשיו (יום ד´ בערב) בתל אביב מוסיף לעצב. אלמוג.

אתאיסט יקירי...

א. לא אמרתי שאני מצטער ו/או מתאבל. ב. גם ההרהורים שיש לי ביום הזה הם לא על שריפת בית המקדש. הם על העובדה שהעם שלי גלה ממולדתו זאת מפני שיום זה מסמל כבר שנים רבות את העובדה הזו. ג. אני מאמין שכל אדם רשאי לקבל את היום הזה או שלא לקבלו ולצקת לתוכו או לא לצקת לתוכו תכנים כפי שירצה... אני עושה זאת בדרכי שלי והיא ממש לא כפי הזיכרון החרדי.

מישהו הולך לכותל? ../images/Emo9.gif

כי אצל החרדים אומרים, שבשנים האחרונות, בליל תשעה באב הכותל המערבי נהיה כותל המזרחי (לקרוא במלעיל).

ש חף

New member
מה שנכון-נכון....

תמיד כיף לראות את כל החברה...כשיש הזדמנות
<שחף שניסו לגרור אותה אתמול לכותל>

אני לא צמה בכלל

בגלל שאני מרחק יריקה מתת תזונה, יום צום יגמר בבית חולים, אז אני לא צמה. אבל אם הייתי יכולה לצום לא הייתי צמה. גם משמעות מיוחדת אין מבחינתי ליום הזה. כמו גם ליום השנה להרצחו של רבין, יום השואה, י´ז בתמוז, פורים, חנוכה, יום העצמאות, יום כיפור וכו´ קולקטיביות לא מעניינת אותי. אם יוצא לי להשתלב בה - סבבה. אבל אני לא משקיעה בזה מאמץ. >ספל חמאה שומעת את מאיר אריאל בשירי חג ומועד ונופל<

למעלה