על תקציב התרבות

על תקציב התרבות

ממשלת ישראל התחייבה בקווי היסוד שלה להעלות את התמיכה בתרבות בישראל. ביוני 2006 לאחר משבר החליטה הממשלה והתחייבה בכתב להשאירו ללא שינוי על סכום של 445 מיליון ש"ח. והנה עכשיו בא האוצר והחליט לקצץ תקציב זה בעשרות אחוזים ולהפסיק התמיכה למוסדות רבים שייסגרו בעקבות זאת. האוצר מנצל בציניות את עובדת היותו של שר התרבות אדם שלא אכפת לו מנטשאי משרדו ובוודאי לו מתרבות עברית, וגרוע מכך, נמנ על מחנה יריב לזה של מנהיג המפלגה העסוק רק בבטחון ובנסיון להגיע לראשות הממשלה. מדובר בקיצוץ שך 100 מיליון שקלים רק כדי לסבר את האוזן - בשנת 2006 היה לממשלה עודף תקציבי של 16 מיליאד שקל. בשנת 2007 יהיה סכום דומה רק כדי לסבר את האוזן, תקיב המדינה מוקפא מאז שנת 2000 ולמרות הצמיחה , קטן באופן ריאלי משנה לשנה, ובמונחים של תקציב לנפש, קטן עוד יותר רק כדי לסבר את האוזן, באותו זמן של צמיחה גדולה במשק - כ30% , קטן השכר הממוצע לשכיר. רק כדי לסבר את האוזן, השכר נטו של חלק גדול משהכירים ירד עקב מניפולציות של האוצר. צפו לתיאטרונים שיסגרו , למוזיאונים שלא יציגו תערוכות חדשות, לתזמורות שיעלמו, להתמוטטות תעשיית הסרטים הישראלית,

תמו"ש למה אתה מצפה מחברי הפורום

אחרי שקראנו את המידע שהבאת? אתה מעוניין בדיון כלשהו, או רק "להביא לידיעתנו", משמע "לוח מודעות". אם אתה רוצה שיתעורר דיון נוקב, רציני, מעמיק מה דעתך לגבש איזו שאלה/הצהרה לדיון. אזהרות על סגירת תיאטרונים וכו' נשמעות תלושות מהאוויר, והמספרים שארה מביא אומנם מעניינים, אבל הדיוט כמוני לא מסוגל בכלל להתחיל לדבר על זה.

יש עצומה בעניין

אני אחפש אותה ואתלה כאן בינתיים תדברו על זה עם חבריכם ומכיריכם

masorti

New member
באמת איום ונורא...

אולי בגלל זה משפצים את תיאטרון הבימה בעלות כוללת של 76 מיליון ש"ח מכספי ציבור. שלא לדבר על הפרויקטים מהשנים האחרונות של בניית המשכן החדש לתיאטרון הקאמרי ולאופרה, שעלו מאות מיליוני שקלים. למה שלא תציע להעביר את עודפי התקציב האדירים לפתרון הבעיות בסל הבריאות, לשיפור התנאים במערכת הרווחה (נשים מוכות, מוסדות לנוער בעייתי, וכיו"ב),... אפילו לשיפור משכורות המורים? זה ודאי עדיף מאשר לשפוך מאות מליונים על כמה בניניים שישרתו את תרבות הפנאי של קבוצה תל-אביבית מצומצמת.

טרחן כבר אמרנו?

תמיכה במוסדות חינוך תרבות היא אחד מיעדיה החשטבים ביותר של ממשלה של עם שרוצה להיות "אור לגויים" תיאטרון הבימה התפורר, ועמד להסגר בהיותו מבנה מסוכן. שיפוצו הינו משימה לאומית. מבנה האופרה הוא מן הצנועים והפשוטים בעולם, טוב שהוקם . רק בעולם הדימויים המוזר שלך הולכים לתיאטרון "קבוצה תל אביבית מצומצמת

אטיוד5

Active member
רק הערה קצרה

אני לא רוצה להיות אור לגויים, בקושי אני מאיר את דרכי שלי.

למה ה"ברכה" הזו למסורתי?

העלית נושא, הוא זוכה להתייחסות רצינית ביותר, כי הנושא עליו מדבר מסורתי מקובל בתהליכים של קבלת החלטות, אז אתה ראשית עונה לו ב'ברכה' שלא מקדמת את הדיון אלא מעצבנת אותו, אולי, ומסיים בטענה לגופו "רק בעולם הדימויים שלך..וגו' " מה בדיוק הרווחת בזה? איך קידמת דיון, אם רצית שיהיה כאן דיון? מתנצל שאני נשמע כמו הגננת שושי, אבל בחיאת תמו"ש.. תנהל דיון בנודא ולא לגופו.

שמלה לך - קצין תהיה לנו? שוין...

לי נמאס מאדם שמעולם לא דן כאן על שום נושא שקשור לתרבות אלא רק על סלידתו מהחילונים, התל אביבים, השמאלנים , ומגרשי גוש קטיף, וכאיזה מין רפלקס אוטומטי מתנפל על אלה ללא קשר לתכנים המועלים כאן

אין לי עניין להיכנס אתך

לדיון אישי, וגם הציניות שלך לא תורמת. קצת נמאס בלשון המעטה מהמריבות האלה ומהברכות האלה. האיש כתב את דעתו, לא התייחס אליך - לגופו, מה הוא מקבל בתמורה? לא מתאים לך, אל תענה לו. ואם מתאים לך להרגיש "מדוכא" על ידי "הקצין" אז הנה , אני מבקש, השתדל להימנע מפנייה לגופו, במיוחד כשהיא "סתם" וללא הצדקה.

masorti

New member
../images/Emo25.gif כשאין נימוק ענייני - עונים בהכפשות.

כשתצליח להסביר מדוע תרבות הפנאי של הבורגנות התל-אביבית (וההרצליאנית או הרמת-שרונית) השבעה ראויה לקבל 76 מיליון ש"ח לשיפוץ תיאטרון בעוד הספריה לעוורים מתנדנדת על סף סגירה בגלל 4 מיליון ש"ח - אז תודיע לי. נ.ב. שום נימוק דמגוגי בנושא המתנחלים או החרדים לא יתקבל. אני אגיב בתחשיבים לגבי הקיבוצים.

כאן בדיוק אתה טועה

הקיצוץ בתקציב לא יפגע בתיאטראות התל אביביים שמצליחים למלא אולמות עם מנויים והפקות מסחריות, אלא במוסדות כמו הספריה לעוורים, תרבות לעם, סיוע להפקת סרטים , הרבסה תזמורות ומוסדות אחרים שהתמיכ ה חשובה להם. ובעיני - כן מדינה חייבת לתמוך במוסדות התרבות המרכזיים שלה - בתיאטרון, במוזיאונים, בסםריה הלאומית (שבה המצב למטה ממחפיר) בבלט באופרה במוזיקה וביצירת קולנוע מקורי שאין לו כל סיכוי לעולם להרוויח. בוודאי מדינה שמתיימרת להיות בעלת רמה תרבותית גבוהה האחוז מההכנסה הלאומית המוקדש בארץ לתמיכה במוסדות תרבות הוא מהנמוכים בעולם : כחצי פרומיל

lahadam

New member
סליחה על ההתפרצות, אבל...

למה אתה מתכוון: בוודאי מדינה שמתיימרת להיות בעלת רמה תרבותית גבוהה ? מדינת ישראל? מתיימרת? רמה? תרבותית? גבוהה? אני מתכוונת בשיא הרצינות! אנחנו הולכים מדחי אל דחי. הקיצוצים שציינת, ולא חסרים עוד, פשוט ממחישים שכל מה שאכפת למתקצבים הם: א. מפעלים שמחזירים את הכסף למדינה ב. הבוחרים הפוטנציאליים ג. שוחד ו/או טובות הנאה (את "להיות בעלת" דווקא הבנתי -
)

lahadam

New member
../images/Emo51.gif

ואני שומרת לעצמי את הזכות להמשיך להגיב, כשיהיו לי דברי חכמה...

sailor

New member
מפעלים שמחזירים כסף?

אני מכיר רבים כאלה שעולים למדינה הרבה כסף, רובם שייכים לקומץ המשפחות שמנהלות את המדינה בפועל.

lahadam

New member
מפעלים שמכניסים הרבה מיסים הם

מפעלים שמחזירים כסף. אני לא מתכוונת למפעלים במובן המיידי של המילה - כאלה שמייצרים, אלא חברות באופן כללי. למשל: יבוא (מכוניות, דלק) ועוד... מוזיאונים, תיאטראות וספריות לא מכניסים כסף חינוך (בתי ספר, אוניברסיטאות, מתנסים) לא מכניס כסף ציירים, סופרים ומשוררים לא מכניסים כסף

sailor

New member
אמנם את תקופת ספיר עברנו

אבל חלק לא קטן מהתעשיה, בעיקר חברות הענק, חולבים כספים מהמדינה יותר מהמס שהם משלמים, ועולים בנוסף בנזקים חברתיים וסביבתיים שהם יוצרים. וכששכר העובדים הולך ויורד, גם המסים שהעובדים משלמים הופכים לזעומים. סופרים וציירים שמוכרים את פרי יצירתם, מכניסים מסים לקופת המדינה ולשמחתנו הסופרים המובילים מתורגמים לשפות זרות ובכך הופכים לענף יצוא.

למעלה