על תקציב הרשע

הגדרה

אני מגדיר פועל ביחס למקומו בייצור. אין זה משנה אם אם עובד כפיים או עובד צוארון לבן, אלא הוא נאלץ למכור את כוח עבודתו על מנת להתקיים. ברור שיש שכבות שונות של פועלים בהתאם לענף ומיומנות. ברור גם שבורגני הוא בעלים של הרכוש הפרטי- כוחות ייצור. ברור גם שאין הגדרה קפואה לחלוטין, משום שיש שכבות שרגלן האחת במעמד הפועלים והשנייה בזעיר הבורגנות. מכל מקום באופן יסודי פועל הוא עובד המשתכר למחיתו על ידי מכירת כוח עבודתו. פועל תעשייה הוא המייצר את כל הערכים החומריים, אך כמובן שיש חקלאות ומעגל מכירת הסחורות ומעגל הכסף כבנקים שתפקדיו הוא בסיבוב הסחורה ולא בייצורה. בדומה עובדי תחבורה, שמטרתה להוליך את סיבוב הסחורות ולא לייצרן. אני שוב מדגיש כי זה נכון כמו כל דבר באופן סטיסטי, דהינו כמסה, אך יש מקרים הקשים להכניס להגדרה ברורה. בעייה זו קיימת למעשה בכל מדע המשתמש בהגדרות, שכן חוק נכון רק באופן סטיסטי ולא בכל פרט.

לא הבנתי

אם מי שנאלץ למכור את כח עבודתו על מנת להתקיים (והכוונה איננה רק לעבודת כפיים) אז גם שרי הממשלה וחברי הכנסת שייכים למעמד הפועלים כי הם מוכרים את כישוריהם תמורת בצע כסף. כלומר, מי ששולט במדינה היום הם הפועלים - המהפכה הושלמה!!

gershon17

New member
למשל עורך דין?

או רופא? או רואה חשבון? יש מישהו שהוא לא פועל?

gershon17

New member
מצאתי לך שותף למהפכה!

אתה מהפכן די קטן אם אתה רוצה שמישהו אחר יהפוך למענך. מצאתי מישהו שאולי תצליח לשכנע לרתום אחריו את המוני העם העשוקים להקמת המדינה הפדרטיבית שלכם. אני מקווה שאחד מכם יודע ערבית, כי יהיה לכם קשה לגייס את ההמונים הפלסטינאים בעברית. בעברית הוא יודע להשתמש בכל הביטויים הנכונים, הוא רק לא עושה את זה בפייטנות כמוך. הידד לאינטרנט! אגב, הרשת פותחה בארצות הברית ע"י חברות מסחריות שכל מטרתן לעשוק את ההמונים. ההחלטה הראשונה של שניכם צריכה להיות תירוץ למה אתה משתמשים בכלי קפיטליסטי שכזה. השניה תצטרך להיות אם תרשו בחירות דמוקרטיות או לא. יכול להיות שהוא לא חולק את אותה סלידה שיש לך מדמוקרטיה. אבל אז תוכלו להתפצל!

gershon17

New member
אני? ללמוד? אני לא היעד שלך

אני לא פועל ולא מאוגד בהסתדרות אלא להיפך. אבל מה, אתה מתכוון לשבת פה עד שכל הפועלים ילמדו מנסיונם? כמה שנים זה יקח? 5,000? תפסיק לתרץ תירוצים ותפסיק לבזבז את הזמן שלך בפורום הזה, לך תוביל את הפועלים למהפכה איכותית. דיבורים זה זול, אבל מה עם מעשים? עצלן.

מאבקים בפתח

תפקידו של ויכוח הוא להחליף דעות מנומקות, תוך השענות על העובודות הנובעות מתהליכים היסטוריים, על מנת להעמיק את הידע. לעומת זאת יש אנשים החושבים שתפקידו של ויכוח הוא להיות ציני או לנבל את הפה. עם אנשים כאלו אין טעם להתווכח משום שהם בסך הכל תופסים מקום וניתן להתייחס אליהם רק כדי להתווכח דרכם עם קוראים אחרים אשר אינם מגיגיבים. היחס המזלזל בעצמם של כותבים אלו, היחס המזלזל בעובדים שעל גבם הם חיים כפרזיטים בצורה זו או אחרת, הוא הגורם להם לכתוב דברים מגוחכים כשני הלצים שהבדיחות השדופות שלהם לא היו מזכות אותם בפרסים אפילו במפגש העולמי של שוטי הכפר,ועל כן אומר להם רק זאת, ממשלת שרון עומדת להביא בגזרות הכלכליות שלה ובמדינות הדיכוי שלה למאבקי עובדים אשר ישימו אותם במקום המתאים להם וישלחו אותם לעבוד כדי ללמוד את הלקחים הנדרשים.כדי להבין שלחים יש ערך ואינם במה לשטויות.

אבל כמעט הסכמנו

הנה שולטת בישראל ממשלה שכולה מורכבת מאנשי עבודה שמוכרים את עמלם תמורת שכר שנמוך אפילו משכרו של פועל נמל ממוצע. חשבנו שהמהפכה כבר מאחורינו, והנה אתה טוען שהממשלה הזו היא ממשלה שמדכאת את הפועלים? ואולי זה גורל כל המהפכות? שכאשר השליטים החדשים תופסים את מקומם של המדכאים הקודמים, הם הופכים להיות כמותם??? חוות החיות ( ג'ורג' אורוול) - ספר חובה למהפכנים

gershon17

New member
ממשלת שרון?

ומה, ממשלת ברק שלפניה היתה יותר טובה? וממשלת נתניהו? והעובדים שותקים. למה שותקים? כי אין דמות שתצליח להוביל אותם למאבק מהפכני אמיתי. קדימה, אבי יעקוב, הובל-נא את המאבק הזה. למה לא?

אמת

אני מסכים עמך שזו לא רק ממשלת שרון אלא ממשלות ישראל לדורותיהן שעשקו את העובדים ופעלו כדי להכניס אותנו לביצת הדמים. אך הנהגה מהפכנית אינה צומחת יש מאיין וכדי לבנות אותה צריך לפעול בתוך ארגוני העובדים הקיימים. יש בהם סתירה בין הנהגה לא ראויה ובין חברי השורה והנהגה מהפכנית תצמח רק מתוך חברי השורה אשר ילמדו מניסיונם בעזרת רעיונו תמהפכנים שאני וחברי מפיצים.

gershon17

New member
למה הם לא למדו עד עכשיו?

בכל זאת, עד לא מזמן ברית-המועצות שיגשגה והיתה בשיא כוחה. למה המוני הפועלים העשוקים לא הבינו שזו הדרך הטובה ביותר להם? הרי עכשיו הקייס שלכם הרבה יותר חלש...

הקייס

מאחר ואינך מבחין בין זרמים פוליטיים, הרי אני שייך לתנועה המרקסיסטית ולא הסטלניסטית והפרוגראמה שלנו בזמן שברית המועצות התקיימה הייתה להפיל במהפכה פוליטית של מעמד הפועלים את הבירוקרטיה הסטלניסטית כדי לחזור לדמוקרטיה פועלית ומדיניות אינטרנציונליסטית. אם ברצונך להבין אני תומך בלנין וממשיכו טרוצקי ולא בסטלין. שנית, אנחנו הסברנו כבר בשנות השלושים ( ראה המהפכה הנבגדת של טוורצקי שיצא ב36) כי הבירוקרטיה הסטלניסטית אם לא תסולק תביא לקריסתה של ברית המועצות, ולנסיגה גדולה בכלכלה ובתרבות. לאחר מלחמת העולם השנייה פרץ גל מהפכני אדיר בעולם, מאבק זה נבלם ונבגד על ידי ההנהגות הסוציאל דמוקרטיות והסטלניסטיות.( למשל צרפת, איטליה, פיליפנים, יוון להזכיר רק מקרים מועטים. לאחר שגל זה דוכא הקפיטליזם זכה לתקופת יציבות ופריחה. רמת החיים במערב הייתה גבוההה יותר מזו של ברית המועצות,וההכרה המהפכנית של מעמד הפועלים הפכה להכרה שמרנית. הכרה תמיד משקפת את ההוייה. אולם הקפיטליזם שוב במשבר שהולך ומעמיק בכל העולם, ולאחר תקופה שהמוני העובדים לא היו פעילים הם חוזרים אל במת ההיסטוריה. במיוחד כרגע באמריקה הלטינית. אולם גם המזרח התיכון מגלה חוסר יציבות של הסדר הקפיטליסטי. חוסר יציבות שהולך ומחריף כפי שניתן לראות בעיראק, לבנו ומצרים. אנו שוב נמצאים בתהליך מהפכני עולמי שקצב ההתפתחות שלו שונה מאזור לאזור. את הקייס שלנו יוצר הקפיטליזם הברברי התוקף את כל השגי הכלכלה והתרבות של שנות העבר. מליונים נזרקו מהייצור גם במערב, מספר המובטלים והעניים הולך וגדל מיום ליום. במצב זה ההכרה השמרנית מתחילה להתשנות והיא גם תהפוך להכרה מהפכנית. זו דרכה של ההיסטוריה.

gershon17

New member
אה, אבל סליחה באמת

המזרח התיכון לא יציב כבר בסביבות 57 שנים, ואפילו פועל אחד (שלא לומר המוני פועלים) לא מנסה לעשות שום דבר. אני גם מבקש שתסביר לי איך הקפיטליזם תוקף את ההישגים שהוא עצמו השיג? זה נראה לי מעט משונה. אולי בגלל זה אף פועל לא מנסה להפוך כלום. אבי יעקוב, עד שאתה בעצמך לא תצא ותנהיג את המוני הפועלים אחריך על בניין ההסתדרות, כדי שתוכלו לשים הנהגה מהפכנית ראויה לארגון, לא יקרה שום דבר. אתה תחכה עוד 57 שנה ועדיין לא יקרה כלום. קדימה, לפעול תיכף ומיד! המוני הפועלים מחכים רק לך.

האומנם?

הידעת כי ב1936 הייתה במזרח התיכון שביתה כללית של שלוש שנים? הידעת כי בזמן מלחמת קוריאה מעמד הפועלים בישראל האופן פרופורציונלי גילה מילטנטניות מהגדולות בעולם ? השמעת על שביתת הימאים בראשית שנשו החמישים? האם ידעת על השביתות הגדולות בשנים שלפני מלחמת 67? השמעת על השביתה הכללית של הפועלים בלבנון לפני פחות משנה? זה עניין של זמן לא ארוך במיוחד שהפועלים בישראל ייכנסו למאבקים גדולים למרות ההנהגה הנוכחית של ההסתדרות שבשנתיים האחרונות עשתה ככל שיכולתה להכשיל מאבקי עובדים. העובדים ככל אדם אחר נוטים בתקופות של שפע להיות שמרנים, ועל כן יש להבין את התנאיים האוביקטיבים המחמירים שכן הכרה נשרכת אחר המציאות החברתית אך בסופו של דבר משקפת אותה. איננו חיים יותר בתקופת השפע של הקפיטליזם אלא בתקופת משמבר שהולך ומחריף בכל העולם וגם באזורנו. הדבר היחיד שאתה מגלה הוא עד כמה אתה עוין את העובדים ואין לך שום מושג כיצד נשתנה הכרה והופכת להכרה מהפכנית. ההכרה גם שלך וגם של אחרים המתווכחים עמי מגלה השקפה אידיאילסטית סוביקטיביסטית, השקפה מאוד ריאקציונית, ומנוגדת לכל מחשבה מדעית, היכולה לכל היותר לראות את עצמה ולא את העולם סביבה.

gershon17

New member
מה באמת? מאז 1936?

מאז 1936 הפועלים בישראל מנסים לארגן מהפכה ולא מצליחים? אתה יודע למה, כי הם צריכים מנהיג בעל שיעור קומה מרקסיסטי. אותך, אבי יעקוב, הם צריכים אותך. או שהם יכולים להצביע למפלגה מרקסיסטית בבחירות לכנסת. המרקסיזם לא מחוץ לחוק. תגיד, למה בעצם לא קמה מפלגה מרקסיסטית ומשתלטת על השלטון בלי שום מהפכה? אם מספיק אנשים יצביעו לה (נגיד, שליש מהאזרחים) ראש הממשלה הבא יהיה מרקסיסט. למה לא ככה?

למעלה