על תפקוד המנהלים

../images/Emo60.gif

סורי, אבל זה ממש לא ככה. יש לכל אדם את הזכות להתלונן אני מאמינה שרוב הפולטיקאים שבאו לכנסת לא היו מושחתים לפני זה אלא המערכת עשתה אותם כאלו. צריך עמוד שדרה ממש חזק ומודעות עצמית מאוד גבוהה על מנת לא להתקלל שם. ולרוב האנשים אין את זה.

מי שאינו יכול לקחת אחריות על מעשיו

סימן שהוא לא יכול להיות בפוליטיקה. הרי בשביל מה הולכים לפוליטיקה? בשביל להשאיר את המצב כמו שהוא ולדאוג לסטטיות? לא! מי שהולך לפוליטיקה הולך בשביל לשנות ולכן הוא גם הולך לשנות את המערכת. יש מקרים (והרבה) שבהם אנשים באו לא מושחטים וללא אינטרסים שליליים והשתנו. כשאני שואל למה הם השתנו אז אני חושב שזה ככל הנראה בגלל שכרון הכח. בכל אופן - מי שהולך לפוליטיקה חייב להיות עם חוט שדרה ועם ערכים מאוד ברורים. מי שלא נשאר נאמן למה שהוא מייצג סימן שאין לו מקום בפוליטיקה. אני חושב שאת אותם אנשים אנחנו, הציבור צריך לדחוף החוצה. אני חושב שתחילת הבעיה הי כך: אין ביקורת ציבורית הציבור השלים עם כך שכביכול כולם מושחטים ולכן לא יוצא כנגד המושחטים. לציבור נמאס ומכאן הדרך לסוף הדמוקרטיה לא ארוכה. אי אפשר לשבת בחוסר מעש ולומר ככה זה ואין מה לעשות. מי שבאמת רוצה לשנות ובא באמת מרצון נקי ואמין לשנות ישנה ולא יפעל על פי הנורמות הפסולות. הדבר החשוב ששכחנו - פוליטיקאים טובים הולכים נגד הזרם ולא איתו. הנהירה ההמונית היום ל"מרכז" מייצגת את היחס יותר מכל. כולם יודעים שהמרכז זה הנכס האלקטורלי הטוב ביותר. אנשים פשוט משנים את דעותיהם (או שדעותיהם לא היו קיימות והם פשוט עפים עם הרוח) למרכז כדי להישאר בעמדת כח ולא כי הם מאמינים באידיאולוגיה. אין יותר אידיאולוגיה, יש מי יותר מרכז. מה אומרים חלק מהמתמודדים? "אני יכול להנהיג את התנועה כי אני יותר מרכז ואני יכול להביא את התנועה לשלטון". זה פסול!! אל תלך בשביל השלטון, תלך בשביל האידיאולוגיה ואם אתה יכול להיות בשלטון - יותר טוב אבל זה לא הולך בצורה הפוכה.

../images/Emo60.gif אתה צודק

אבל לא תמיד ניתן לתקן מערכת מקולקלת. אני כרגע מבחינה ב-2 בעיות שגורמות לכך שהפולטיקה נראית כמו שהיא נראית, יכול להיות שיש עוד בעיות אבל אני שמה את הדגש על 2 בלבד, הבעיות הם: 1. אנשים שהולכים לפולטיקה ולא מעניין אותם האידאולוגיה העיקר מה שנלווה לזה. 2. מודעות עצמית, אנשים שבאמת רוצים לגרום לטוב, אבל לא מספיק מכירים את עצמם ואת כוחותיהם ואת המערכת בה הם פועלים.

אני חולך עליך בקשר לנימוק הראשון

אני חושב שסה"כ כן מעניין אנשים אידיאולוגיה כי להיות פוליטיקאי זה ממש לא מקצוע קל שהם באים בשביל לעשות כסף כי במחינה כספית זה לא שווה את זה. מה שכן - הבעיה שהאידיאולוגיה מאוד חלשה והיא משנית. חוץ מזה אנשים מסחפים כי הם אוהבים כח. אנשים של מועצות מקומיות למשל או אירגונים "חברתיים" נהנים מהכח ורוצים ללכת על יותר גדול. פוליטיקה הפכה למקצוע במקום לכלי ליישום רעיון.

למעלה