על תזונה

דגנית

New member
מאמר מעניין, תודה מיכל ../images/Emo24.gif

ואני חושבת על עצמי.. על מתי התחלתי להשמין ואת צודקת.. כל כך צודקת. שומן.. כהגנה
אתר מעניין, תודה!

המונשרי

New member
תודה לך מיכל.

מאמר עם הרבה תובנות ששווה להכיר וליישם. (בדרך הכרתי גם אדם מעניין :)) ). ודרך אגב , מזל טוב ליום הולדתך.

שירה1973

New member
מיכל את צודקת

יש בעייתיות עם עצם המילה "דיאטה". אולי נכון היה יותר לכנות את זה בשם "הרגלי אכילה בריאים". באופן אישי, כשאני רק שומעת את המילה דיאטה אני חשה בפרץ של רעב בתוך הבטן....

nataly36

New member
אני נוכחתי שאין נוסחאות בנידון.

למעשה את המודעות למזון אני קיבלתי בדרך הקשה, מבלי שבחרתי בזה. פשוט מחלה קשה בה לקיתי לפני כעשרים שנה - מחלה כרונית בדרכי העיכול, הכריחה אותי לעשות שינויי. (על כך ועל החיים לאור המחלה כתבתי כאן, בבלוג שלי, יותר מפעם. ) למעשה גם בהיותי חולה, לקח לי שנים לקלוט שאין לי ברירה אלא להקפיד על תזונה. אבל אבל אבל וגם זה לקח לי כמה שנים לקלוט (כנראה שבתחומים מסויימים יש לי קליטה איטית) מה שמחשב מזון בריא אינו בריא בשבילי!!! ממש כך, והאמת שבמקרה שלי יש לזה הסבר הגיוני ופשוט, (אם זה מעניין מישהו אפרט) אך זה נכון לגבי כולם: אומרים שמזון "מלא" כלומר קמח מלא, דגנים עם סיבים... זה אוכל בריא - אבל זה לא אוכל בריא לכולם. התפקיד של הסיבים הנ"ל זה לנקות את מערכת העיכול, כמו שמנקים כלים עם סקוטש, זה חשוב לנקות את מערכת העיכול, וחשוב באופן יומיומי, רק שמי שלא בריא - שיש לו דלקת, או פצע או אפילו רגישות , האלימות של ניקוי שכזה זה בעצם לפצוע ולגרות עוד יותר את המערכת.... זו דוגמא אחת מיני רבים. גם צמחונות - אומרים זה טוב, (מעבר לקטע האידאולוגי) , אבל השאלה למי? באיזה מצב הבן אדם..... מה שכן, שברור ש"זבל " - זה רע לכולם. עוד לא גיליתי מישהו שג'נק ומשקאות ממותקים זה מוסיף לו בריאות..... אבל סתם הערה, אומרים שקפה זה לא בריא - טוב, אני לא באה להגיד שזה מזון בריאות, אך במיקרה שלי, צריכה מוגברת של קפה עוזרת לי לעבור את הקשיים של גמילה מסטרואידים כשאני צריכה ... כך שיש לזה גם צד טוב. הקיצר, מורכב.

שירה1973

New member
נטלי כתבת מקסים

ומצאתי את עצמי מהנהנת עם כל מילה שלך. גם הדברים שמוגדרים "בריאים" הם אינם קביעות נחרצות, והדוגמא שנתת לגבי הסיבים היא מושלמת - אני מכירה אותה מעצמי. אני מוסיפה לדברייך את הדוגמא שאני תמיד משתמשת בה: מכירה את כל היגורטים האלה עם ה"חיידקים הידידותיים" שאמורים לחולל נסים ונפלאות במעיים ? אני ממש לא מסוגלת לאכול אותם. ידידותיים או לא, הם מחוללים תהפוכות אצלי בבטן... יש לי קיבה רגישה מאד, וכנראה שעבורי אישית הם קצת חזקים מדי, ובוודאי לא בריאים או ידידותיים. כנ"ל לגבי מיגרנות. כסובלת ותיקה מהתופעה המעיקה הזאת, תמיד מרגיז אותי לקרוא קביעות נחרצות על סוגי המזון ש"אסור" לסובלים ממיגרנות לאכול (בתוך הרשימה יש גבינה צהובה, שוקולד, יין ועוד). ההכללות האלה כל כך מיותרות - כל אחד פשוט צריך לנסות ולבדוק מה מתאים לו באופן אישי, מה הטריגר שלו למיגרנה. האירוניה היא שתמיד טוענים שקפה מעורר מיגרנות, אבל צחוק הגורל: דווקא בשעת מיגרנה מומלץ לשתות כוס קפה שחור חזק-חזק, ויש אנשים שזה מעלים להם את המיגרנה באורח פלא... (יש גם כדורים נגד מיגרנה שאחד המרכיבים הפעילים שלהם הוא - כמה מפתיע: ק פ א י ן ....
) קראתי את הרשומה בבלוג שלך, כתבת מקסים ומאד התרגשתי והתרשמתי מהדרך הטבעית והפשוטה והכנה בה את מתייחסת אל המחלה שלך. האם את מדברת על קרוהן, אגב ? (את ממש ל א חייבת לענות, אם את מרגישה שנדחפתי לך לפרטיות, התעלמי מהשאלה).

nataly36

New member
אכן קרהון

בכתבה לא כתבתי את זה, כיוון שבעצם התפיסה הזאת היא אוניברסאלית לכל המחלות הכרוניות - זה נכון ומתאים גם למי שחולה בסוכרת או בגושה.... ומנגד נדמה לי שיש בכניסה לפרטים פן של חשיפת יתר, לא שהעובדה היא סודית, אלא שזה לא נוגע לכתבה, לא?

שירה1973

New member
לחלוטין לא קשור לכתבה

סתם לצורך סיפוק הסקרנות האישית שלי, לכן גם אמרתי שאת ממש לא "חייבת" לאשר/להפריך יקירה....

hayapollak

New member
נטלי

קראתי. הקטע שאת כותבת בו על כך שהמחלה גרמה לך לחיות או להרגיש את "תפקידי הבית" הזכיר לי להבדיל כמובן שבתקופת המלחמה - ישבתי בבית בלית ברירה והייתי חייבת להעסיק את עצמי בעבודה פיזית.כנראה משום שהייתי צריכה להרגיש את החיים המידיים. אין לך מושג כמה ניקיתי כל פינה,הברקתי,ארונות,מגירות,באופן יסודי כולל חלונות,תריסיםהברקת הסכו"ם היומיומי שלנו ומה לא.הבית הבריק מנקיון וכל הזמן חשבתי לעצמי וואלה רק חסר שעכשיו יפול פה איזה טיל....חחחחחה אבל יחד עם זה הרגשתי נהדר על הכוחות והמוטיבציה לבצע את הפעולות הדי קשות (וחסרות משמעות לכאורה בזמן מלחמה) וסזיפיות האלה, כאילו שכל שבוע לא מנקים את הבית. כך שאני מסוגלת מאד להבין את השמחה והגאווה שלך לבצע את אותן משימות. רק בריאות לך.

בוקר טוב פשוט קראתן את מחשבותיי

בדיוק רציתי לפתוח הודעה בנושא הנ"ל וגיליתי שכבר יש הודעה בנושא
אז הסיפור שלי עם תזונה קצת ארוך. מאז ומתמיד אני זוכרת את עצמי עושה דיאטות ומנסה לרדת במשקל ולשנות הרגלי אכילה. אבל לפני שנה עליתי במשקל והחלטתי שאני לוקחת את עצמי בידיים ומשילה מעצמי מס' קילוגרמים. אכן עשיתי דיאטה ויותר מכך ניסיתי לשנות הרגלי אכילה,אז חשבתי שהצלחתי. מאז קרוב לחצי שנה אני נמצאת במאבק עם עצמי,עם האוכל ועם המשקל. נהיו לי בולמוסים מטורפים. שבוע שעבר שוב אמרתי שאני חוזרת לאורח חיים בריא אכן הצלחתי במשך שבועיים אבל שוב שלשום התחלתי לטרוף מכול הבא ליד. וכאן אני פונה אליכן בנות: אם אתן מכירות דיאנית טובה באזור המרכז אני מאודדדדדדדד אשמח לקבל פרטים. תודה רבה ויום מקסים

hayapollak

New member
רוצה בוקר טוב

לך ולכולן. האמת שפתחתי את ההודעה בנושא תזונה לא מההיבט של דיאטה אלא מההיבט של טיפים לאוכל בריא שהוא כפי שמסתבר לא רק כללי אלא די אינדיבידואלי. מה שמתאים לאחד לא בהכרח מתאים לאחר. בכל מקרה אם בדיאטה עיסקנן - אני ממש לא רזה.תמיד הייתי אישה מלאה (גם באופטימיות ובשמחת חיים) החל מגיל27 בערך ך ועד להריון כשהייתי בת 38 - באותן שנים הייתי גבוהה,רזה,ספורטיבית ושמחה.לא יודעת זה לא היה רק בגלל דיאטה אפשר לומר שבאותן שניים מימשתי את עצמי במרבית תחומי חיי והייתי "מלאה" ומסופקת רגשית,נפשית ופיזית. דיאטה אצלי בדרך כלל לא מחזיקה מעמד (מאד לא נכון למנוע מהגוף לאורך שנים מאכל כזה או אחר) דיאטה זה אומר משטר,הקפדה,חסך וכמה זמן אפשר?כך שמטבע הדברים חיים של דיאטה זו נדנדה ומאבק תמידי.(לא מתאים לי לחיות בתסכול. דיאטה זה כנראה גם לא מספיק ,לפחות לא בגילאים יותר מתקדמים (ואינני יודעת מה גילך) לאחר ההריון לא רק שלא רזיתי,עוד העלתי במשקל...וזאת למרות שניסיתי (לא כל כך בהצלחה) למצוא זמן,תנאים וכסף גם לפעילות ספורטיבית.כלום לא עזר נשארתי שמנה - גם בראש כנראה. בשנתיים האחרונות, יש לי יותר פנאי לעצמי ואני פשוט משתדלת לאכול בריא יותר ומה שטוב וטעים לי. יש לי גם יותר זמן ומוטיבציה לספורט אז התחלתי בהליכה שזה לפחות לא דורש ממני הוצאה כספית. האמת היא שרזיתי ביחס למה שהיה קודם אך יש לי עוד עודפים שאני רוצה להפטר מהם. היום אני יוצאת מנקודת השקפה שגם אם אני שמנה אני יכולה לעשות למען עצמי ולמען בריאותי ואני מבחינה שכבר שנים התגבשו אצלי חוקים לא כתובים בנושא של תזונה - לא יוצא לי, לא טעים לי, לא נכנס למטבח שלנו למשל בורקס,פיצה,פיצוחים,משקאות קלים חטיפי ביסלי,במבה,וכל הג'אנק פוד הנוסף. אני מעדיפה לבשל, להכין ארוחות טעימות ומזינות,אין אצלנו אוכל מוכן ואוכל סינטטי. ההתנזרות היא לא המטרה אני אופה עוגות,עוגיות ,אוכלים שוקולד (גלידה לא ממש אוהבים) אבל מאד חשוב לי מה אני מכניסה לפה ורצוי שזה יהיה אוכל טרי וטעים. שמתי לב למשל שיש מאכלים שכשאני אוכלת אני מייד הופכת לעצבנית או לפחות לחסרת מנוחה. למשל - כשאני אוכלת פסטה עם שמנת מתוקה עם גבינה צהובה מוקרמת (במסעדה) ועוד מאכלים שכאלו. כלומר תזונה משפיעה גם על מצבי הרוח. בקיצור (כתבתי המון) אוכל זה לא הגורם היחיד להשמנה או לחוסר יכולת לרזות. כאשר אנחנו בשליטה, באיזון מבחינה רגשית קל יותר להגיע למשקל רצוי ולהשאר שם. מדיטציה,יוגה,הליכה,ספורט בכלל מאד מסייעים להגיע למשקל נכון. יש משקל נכון לגוף ויש משקל רצוי לך ולא תמיד זה תואם. כלומר לפעמים אשה נאבקת לרזות 2-3 ק"ג שגם אם היא תצליח לרזות היא תעלה אותם שוב וזה משום שהגוף שלה שואף להגיע למשקל שנכון לו. *אז בהצלחה עם הדיאטה אבל כדאי גם לחשוב על שינוי בתחומים אחרים.

ערב טוב חיה

אני בהחלט חושבת גם על שינוי בתחומים אחרים. אבל בין היתר גם המשקל ושינוי אורח חיים בריא מעניין אותי.

המונשרי

New member
מאכלים בריאים

יש לי מודעות לנושא. משתדלת לא להיות פנאטית ולשלב מזונות בריאים עם מה שטעים לחיך . לדוגמא: דרך קבע אני צורכת לחם דגנים ושיפון מלא שמכיל: פישתן, גרעיני חמניות,שיבולת שועל. אני צורכת ביו יוגורט.משתמשת בשמן זית לסלטים. דגי סלומון העשירים באומגה - 3. אבל בגלל תת- פעילות של בלוטת התריס, חילוף החומרים שלי איטי ואני נדרשת לתוספת יוד בתזונה ( אלטרוקסין). מאידך משעמם לאכול מזון תפל וחדגווני. אני אוהבת להכין עוף בגריל עם תפו"א , דגי - ים , אורז,פסטה ברוטב עגבניות וריחן. מקומם של המתוקים לא ניפקד---> גביניות, גלידת שרבט חמצמצה, פירות העונה.

ירקות, פירות, שמן זית

זה תמיד יש אצלי בבית ונאכל בכמויות בלי שום קשר לדיאטה ו/או הרגלי תזונה נכונים ובריאים. אני הכי אוהבת ירקות לא מסוגלת לאכול בלי סלט ליד - חסה, כרוב, ערבי, בייבי. העיקר שיהיה לי סלט.

ויטמין b-12 ועוד, שירה?או מי יודעת?

כתבת שערך ה-B-12 שלך גבוה מאוד, האם הוא עובר את ערך ה-700 ?? ומה עם שאר הויטמינים?? אני שואלת כי גם הבת הקטנה שלי החליטה שאניה אוכלת בעלי -חיים.. ואני די מודאגת. אגב יש לנו בגוף מלאי של ויטמין b-12' שעם הזמן הולך וקטן. אך, אם את אוכלת תחליפים טבעייים שמכילים את הויטמין, וספיגתו אתלך בגוף תקינה, אזי אין בעיה עם זה. אשמח לתשובתך, יעזור לי עם המעבר של הבת שלי, שלא אוכלת בשר ודגים.|
באהבה אריאלה

גילור

New member
גם בביצים יש B12 בכמות נאה אך

הספיגה הטובה ביותר שלו היא מבשר. מובן שיש גם תחליפים כמו טבעולים למיניהם, אבל שוב, המצב האופטימלי הוא אכילת בשר. גם עם ברזל אותו סיפור. הספיגה היעילה ביותר שלו היא ממוצרים מן החי ופחות (הרבה פחות) מן הצומח.

למעלה