רוצה בוקר טוב
לך ולכולן. האמת שפתחתי את ההודעה בנושא תזונה לא מההיבט של דיאטה אלא מההיבט של טיפים לאוכל בריא שהוא כפי שמסתבר לא רק כללי אלא די אינדיבידואלי. מה שמתאים לאחד לא בהכרח מתאים לאחר. בכל מקרה אם בדיאטה עיסקנן - אני ממש לא רזה.תמיד הייתי אישה מלאה (גם באופטימיות ובשמחת חיים) החל מגיל27 בערך ך ועד להריון כשהייתי בת 38 - באותן שנים הייתי גבוהה,רזה,ספורטיבית ושמחה.לא יודעת זה לא היה רק בגלל דיאטה אפשר לומר שבאותן שניים מימשתי את עצמי במרבית תחומי חיי והייתי "מלאה" ומסופקת רגשית,נפשית ופיזית. דיאטה אצלי בדרך כלל לא מחזיקה מעמד (מאד לא נכון למנוע מהגוף לאורך שנים מאכל כזה או אחר) דיאטה זה אומר משטר,הקפדה,חסך וכמה זמן אפשר?כך שמטבע הדברים חיים של דיאטה זו נדנדה ומאבק תמידי.(לא מתאים לי לחיות בתסכול. דיאטה זה כנראה גם לא מספיק ,לפחות לא בגילאים יותר מתקדמים (ואינני יודעת מה גילך) לאחר ההריון לא רק שלא רזיתי,עוד העלתי במשקל...וזאת למרות שניסיתי (לא כל כך בהצלחה) למצוא זמן,תנאים וכסף גם לפעילות ספורטיבית.כלום לא עזר נשארתי שמנה - גם בראש כנראה. בשנתיים האחרונות, יש לי יותר פנאי לעצמי ואני פשוט משתדלת לאכול בריא יותר ומה שטוב וטעים לי. יש לי גם יותר זמן ומוטיבציה לספורט אז התחלתי בהליכה שזה לפחות לא דורש ממני הוצאה כספית. האמת היא שרזיתי ביחס למה שהיה קודם אך יש לי עוד עודפים שאני רוצה להפטר מהם. היום אני יוצאת מנקודת השקפה שגם אם אני שמנה אני יכולה לעשות למען עצמי ולמען בריאותי ואני מבחינה שכבר שנים התגבשו אצלי חוקים לא כתובים בנושא של תזונה - לא יוצא לי, לא טעים לי, לא נכנס למטבח שלנו למשל בורקס,פיצה,פיצוחים,משקאות קלים חטיפי ביסלי,במבה,וכל הג'אנק פוד הנוסף. אני מעדיפה לבשל, להכין ארוחות טעימות ומזינות,אין אצלנו אוכל מוכן ואוכל סינטטי. ההתנזרות היא לא המטרה אני אופה עוגות,עוגיות ,אוכלים שוקולד (גלידה לא ממש אוהבים) אבל מאד חשוב לי מה אני מכניסה לפה ורצוי שזה יהיה אוכל טרי וטעים. שמתי לב למשל שיש מאכלים שכשאני אוכלת אני מייד הופכת לעצבנית או לפחות לחסרת מנוחה. למשל - כשאני אוכלת פסטה עם שמנת מתוקה עם גבינה צהובה מוקרמת (במסעדה) ועוד מאכלים שכאלו. כלומר תזונה משפיעה גם על מצבי הרוח. בקיצור (כתבתי המון) אוכל זה לא הגורם היחיד להשמנה או לחוסר יכולת לרזות. כאשר אנחנו בשליטה, באיזון מבחינה רגשית קל יותר להגיע למשקל רצוי ולהשאר שם. מדיטציה,יוגה,הליכה,ספורט בכלל מאד מסייעים להגיע למשקל נכון. יש משקל נכון לגוף ויש משקל רצוי לך ולא תמיד זה תואם. כלומר לפעמים אשה נאבקת לרזות 2-3 ק"ג שגם אם היא תצליח לרזות היא תעלה אותם שוב וזה משום שהגוף שלה שואף להגיע למשקל שנכון לו. *אז בהצלחה עם הדיאטה אבל כדאי גם לחשוב על שינוי בתחומים אחרים.