על שר שחיבים להחליפו

אין לי שנאה לרק"ח

רק"ח היא מפלגה לאומית פלשתינית בעמדותיה, המתחזה לפעמים להיות משהו אחר. בדרך כלל אין לי בעיה עם זה. אולם, גם לי זכור שכאשר ארגנו ראשי רק"ח ( מצדי אפשר לקרוא להם מק"י) אירוע הנצחה לטובחי חברון ( לא לא ברוך גולדשטיין ימ"ש אלא ההם מתרפ"ט) הכעיס אותי הדבר מאד. זו היתה עוד דוגמה למצב השכיח שבו בני האדם מתעלמים מהמציאות כדי להתנהג על פי התוויות הטבועות בהם ( בדרך כלל קבלו אותן מהוריהם). בוודאי ובוודאי שאין לי שום טינה אליך. ועניינים פרטיים נלבן בתחום הפרט.

נץ666

New member
אהבתי

"זו היתה עוד דוגמה למצב השכיח שבו בני האדם מתעלמים מהמציאות כדי להתנהג על פי התוויות הטבועות בהם ( בדרך כלל קבלו אותן מהוריהם." מעניין מהן התוויות הטבועות בך מהוריך שגורמות לך לומר עכשיו X ובזמן אחר Y. אבל שטויות, זה לא ממש חשוב לי. הצלחת להכניס אותי למגירה, הוצאת לכאורה את עצמך ממגירה [כן אני יודע שאני כותב עכשיו אד-הומינום] יש אנשים שהיותם כמו " מחוץ למגירות" מצביע על היותם מקוריים, עדכניים ומה לא?! לטעמי, הטקסטים שלך מפגינים שבשבת רעיונית מפחידה, במלים אחרות, אם אני צריך לבחור לי למנהיג מישהו יציב, קונסיסטנטי או איזו שבשבת - אעדיף את הקונסיסטנטי.

לא שאני מנהיג , אבל כדאי לחשוש

ממנהיגים דוגמטיים, כאלה שמתאימים את המציאות לאידיאולוגיה ולא את האידיאולוגיה למציאות. בעיני, רוב מחנה הימין וחלק מהשמאל מפרש את המציאות על פי האידיאולוגיה.

האגס 1

New member
מה שהתכוונתי אליו

הוא - שדיכטר ומופז הם דוגמאות לשרים בטחוניסטים שכשהם מכהנים כשרים בתחום שאינו שיך לרקע שלהם, הם זוכים ליחס סלחני בהשוואה לשר בטחון שבא מרקע אזרחי (להלן - עמיר פרץ, אבל גם אליו אני מתייחס כאל דוגמא). כשבתקופת כהונתו של עמיר פרץ האזרחי כשר הביטחון מתרחשים אירועים בטחוניים, זו רק שאלה של זמן עד שהמערכת הפוליטית, העיתונות ודעת הקהל, מתעוררים בתהיות על התאמתו לתפקיד, נשמעים קריאות להחליפו, ואין הרבה התייחסות לשאלה עד כמה קודמיו הבטחוניסטים כשלו במקרי מבחן דומים בהשוואה אליו. אלא שכשבמשטרה מתרחש מחדל משטרתי כמו בריחתו של האנס בני סלע - לא נשמעים קולות להחליף את אבי דיכטר, איש לא מזכיר את זה שהוא אף פעם לא היה שוטר, ואיש לא קורא למנותו לתיק אחר שמתאים לכישוריו. כשמרבות תאונות הדרכים איש לא מזכיר את העובדה ששאול מופז לא היה אף פעם עובד מע"צ, שבכל תפקידו הקודמים בכלל היו לו נהגי בוס, איש לא שואל מתי מופז נהג בעצמו, ואף אחד בכלל לא חושב שיש קשר בין השר לבין מצבו של תחום עיסוקו. יש סלחנות אוטומטית לביטחוניסטים וביקורתיות יתר כלפי אלה שלא באים מהקליקה הנכונה. כל זה לא בא לאמר שעמיר פרץ חף מטעויות, או, חלילה, שדיכטר ומופז הם הבעיה הגדולה של המדינה. הם מובאים כאן כדוגמה. מה שחשוב כאן - זה מה שזה אומר עלינו.

אלי ו.

New member
אבל זה בגלל שיש משרדים חשובים

כמו הבטחון והאוצר, משרדים שאסור להפקיד אותם בידי אנשים שאין להם מושג בתחום. לעומתם יש משרדים אחרים שאינם חשובים כלל כמו חינוך, בריאות, תחבורה, איכות הסביבה ופיתוח הנגב שהם בסה"כ סידור עבודה לח"כים בכירים ואפשר למנות שם כל זב ומצורע. אגב, במקרה של משרד הבטחון הדרישה בציבור אינה רק לראשו של האזרח פרץ אלא גם לראשו של הרמטכ"ל.

למעלה