על שינה עם הילדה

אפרתש

New member
על שינה עם הילדה

בתי בת ה11 חודשים (היום!) ישנה איתי, כמעט מאז נולדה (מגיל שבועיים, בערך). היא לא כל הזמן צמודה אלי - מסתובבת לה ומחפשת תנוחה נוחה, ובדרך כלל זה לא צמוד אלי. אבל מפעם לפעם היא נצמדת אלי, וזה לא מקרי - למשל אחרי שהלכה לישון עייפה ועצבנית, או כשמתעוררות בבכי. זה לא ממש מפריע לי, אבל אני לא בטוחה שאני מיטיבה איתה - חשבתי על זה שאין לה "חפץ מעבר", כי אני החפץ מעבר שלה... ניסיתי לתקוע לה ביד איזה בובה נעימה בזמן שהיא יונקת, שתתרגל אליה, אבל היא מעיפה את הבובה ובמקום זה מלטפת את השערות שלי... אני מנסה לזכור מה היה עם הבת הגדולה, ולא לגמרי זוכרת. גם איתה היתה תקופה שבעלי ישן לידה, וזה הפסיק, אבל אני לא זוכרת איך. אני כן זוכרת שזה היה בלי בעיות, בלי בכי, בלי שום שיטת חמש דקות או דברים כאלה. אימהות עם נסיון - יש גיל שילדים בעצמם רוצים לישון לבדם? אגב - היא מתעוררת לפחות פעמיים בלילה לינוק (הפעם השניה היא בשש בוקר, שאצל חלקכן זה נחשב בוקר, אצלי זה נחשב לילה).

כבר כמעט שמונה שנים

שאני ישנה עם ילדים במיטה. לא מפריע לי. אמש פיצלנו ילדים כי אני הייתי עם חום ודלקת בגרון, לנסות למנוע הדבקותה של רעות, שאכן נצמדת אלי במהלך הלילה. עלה רעיון שאולי עומר - שישן בצד ה"רחוק" ממני - יישן מאותה סיבה במיטה שלו, שלא אוכלסה מעולם. הוא ענה לי "בחלומות, אמא". זו היתה הזדמנות לומר שיתחיל לחשוב על פרידה בלילות. לדעתי אין בעייה עד גיל 10 בערך.

צניעות? תסבירי.

הנסיון לייחס ליחסים נורמטיביים של הורים וילדים מה שאינו שייך להם, הוא מאוד לא צנוע בעיני.

נעה גל

New member
אני משערת שהיא התכוונה ל..

איך ההורים מקיימים יחסי מין כשיש ילדים במיטה? רמזים לתשובה: >>אפשר גם לא במיטה. אפשר גם לא בלילה<<

נעה, הפרשנות שלי היתה נכונה ../images/Emo6.gif

יש לי חוש ריח טוב, Do not forget

אמאטלי

New member
הכוונה בצניעות

היא שבני בן השמונה וחצי כבר מוריד את העיניים כשהוא נכנס לאמבטיה שאני מתקלחת ודורש מטחותו להתלבש, למרות שעד כה אפילו דלת השירותים אצלנו פתוחה והכל חופשי וללא סייגים ובכל זאת מטבע האדם שירגיש רגש צניעות

צניעות מבחינה זו

יש בה ניחוח עז של צדקנות בעיני. הגדרת הפרטיות היא לגיטימית וטבעית, הייתי נזהרת מלעשות בה שימוש שיפוטי כזה שאת עושה בה. מסתבר שאכן הבנתי טוב לצערי את מה שאמרת. חבל.

אמאטלי

New member
לילית תסבירי לי איזו שיפוטיות יש

ברצון להשאיר קצת תום לילד? באיזשהו גיל ילד כבר רואה באמא שלו גם אישה..

לאה_מ

New member
אני לא רואה בזה צדקנות שיפוטית -

אני חושבת שזה עניין מאד אינדיבידואלי, ותלוי בילד הספציפי, בהורה הספציפי, והרבה מאד ביחס שקיים בבית לעירום ולגוף שלנו. אני חושבת שכל משפחה צריכה למצוא את האיזון שלה. את יכולה להיות בטוחה, שילד שלא מרגיש בנוח עם עירום של הורה או קרבה פיזית להורה לא ירצה לישון במיטה עם ההורים שלו. כך גם להיפך - הורה שלא מרגיש בנוח עם קרבה פיזית לילד ודאי לא ירצה את הילד במיטה שלו. הילדים שלי בני 10 (בן), 7 (בת) ו-3 (בן). שלושתם עדיין מרגישים בנוח להיות ערומים מולנו או לראות אותנו ערומים. עם זאת, הבן שלי בשנה האחרונה לא רוצה להיות ערום מול אנשים אחרים. מובן שהרצון שלו מכובד. מאד יתכן שבקרוב הוא ירגיש לא בנוח עם ערום שלי - אז הוא לא חייב להיות בחדר שלי כשאני מתלבשת. אני לא באה לחדר שלו כדי להתלבש. אם הוא לא ירצה יותר לישון איתנו במיטה - המיטה שלו תמיד פנויה בשבילו. תאמיני לי שיקח לי כמה חודשים לשים לב שהוא לא מבקש יותר... אבל אני בטוחה שזה יקרה.

ההודעה שלך, לאה

אכן אין בה צדקנות שיפוטית
אני לא יכולה לומר את זה על ההודעות של אמאטלי. והנה עוד קטע קצר של אריקה יונג מ"מה רוצות נשים": "במהלך ההסטוריה כולה היה תמיד דחף הצנזור חזק ביותר דווקא אצל מי שנמשכו לחופש התועבה. בדיכוי החירות אצל אחרים מקווה הצנזור לדכא אותה אצל עצמו".

נעה גל

New member
אנחנו ישנים עם הילדים לסירוגין

בתקופות - לפי דרישה שלהם. הבת שלי ישנה לבד עד שנכנסתי להריון - אז היא התחילה לישון איתנו ובשנים האחרונות היא on and off בין המיטה שלנו למיטה שלה (כלומר, יש תקופות שהיא ישנה אצלנו ויש תקופות שישנה אצלה). הבן שלי ישן איתנו ממש מהתחלה ועד גיל שנתיים באופן מלא. בשנה האחרונה הוא ישן בעיקר במיטה שלו אבל, שוב יש תקופות שהוא חוזר לישון איתנו. ויש תקופות (כמו הנוכחית) שהוא נרדם אצלו מתעורר בשלוש לפנות בוקר מהתקפת שיעולים ובא לישון איתנו. אם היתה לי תינוקת יונקת אין לי ספק שלא הייתי מוציאה אותה מהמיטה ולו רק בגלל הטרחה לקום באמצע הלילה כדי להניק אותה. נראה לי לא נוח ומקלקל שינה. ודבר אחרון, יש כאן כאלו שבשבילן 6 בבוקר זה עדין לילה והן נאלצות לקום בכל זאת כדי להכין סנדוויצ'ים

א אוהל

New member
האם באמת יש גיל שבו ילדים רוצים

לישון לבד? לפני שהם בני 10? לא רוצה לייאש, אבל הנסיון שלנו להעביר את האפרוח (בת שנתיים ו-5 חודשים. ישנה איתנו מאז יולי בגלל מעבר דירה והתארגנות לקויה) למיטה משלה נכשל כשלון חרוץ ועכשיו אנחנו שלושתינו ישנים על מזרון זוגי על הרצפה בחדר שלה
האמת? התחיל להיות לנו ממש כייף ככה ולפעמים אחרי שהיא נרדמת אנחנו מתגנבים למיטה שלנו לקצת זמן זוגי, למרות שבדרך כלל אחד מאיתנו פשוט נרדם איתה, ואח"כ חוזרים להתכרבל איתה. אבל בכל זאת אני תוהה...

אמאטלי

New member
גם אצלי זה אותו סיפור.

הלל כבר ילד שני שישן איתנו. השניה שלי ינקה עד גיל כמעט שנתיים ורק כשגמלנו אותה ב"כוח"היא למדה לשון במיטת נוער..עם אבא שלה.. גם עכשיו בגיל 4.5 קשה לה ללכת לשון לגמרי לבד. אבל היא מנסה. הלל מתיש אותי הוא קם ב12:30 - 01:00 ואח"כ מתי שהוא בלילה, ובחמש ובשבע וחצי ובקיצור יש לילות שאני שבורה מכאבי גב בגלל שאני נשארת באותה תנוחה. חשבתי שאני היחידה.. בא לי לגמול אותו אני די עייפה מזה אבל לא יודעת איך לעשות את זה עדין.. הוא לא נרדם בלי הציצי.תראו מה זה 3 ילדים ועדיין כל ילד - עולם חדש של..צרות?! וכמובן הנאות שלא תבינו לא נכון.

לאה_מ

New member
לאף אחד מהילדים שלי לא היה חפץ מעבר

עם עומר ניסיתי "לקדם" חפצים שונים למעמד הזה, ללא הועיל. לא נראה לי שאפשר "לכפות" חפץ מעבר על ילד. זה פשוט לא התאים להם. ולמרות זאת שלושתם עצמאיים ובטוחים בעצמם, ולא הראו בעיות מיוחדות בפרידה ממני, גם בגילאים צעירים יחסית. לגבי לינה משותפת - אנחנו גילינו את חדוות הלינה המשותפת רק אחרי שאורי נולד, ואני לא מבינה איך לא חשבתי על זה קודם. פשוט רעיון גאוני בעיני. מכיוון שהגדולים לא ישנו איתנו במיטה כשהיו תינוקות (עכשיו, אגב, אנחנו כן מאפשרים להם, אבל בתיאום איתנו, כלומר זה לא מובן מאליו שהם יכולים לבוא לישון איתנו), אני חושבת שיש להם - יחסית למה שהיה קורה אילו זה היה "מצרך חופשי" מלכתחילה - יותר צורך לישון איתנו. עם זאת, הבת שלי מבקשת בערך פעם בחודש, והבן הגדול שלי בערך פעם בשלושה חודשים. הם מעדיפים לישון לבד ברוב הפעמים (זה לשאלתך, אמאטלי
). ואפרת, אם אני זוכרת נכון, עם נגה פשוט שמתם מזרון על הרצפה בחדר הילדים וישנתם שם איתה למשך תקופה מסויימת. גם אני זוכרת שזה "עבר" מאד בקלות. אצלנו אורי הולך לישון במיטה שלו (או נרדם בסלון ואני מעבירה אותו למיטה שלו) - הוא ישן על מזרן שמונח על הרצפה - ולפעמים, אם הוא מתעורר בלילה, "מחלחל" למיטה שלנו במשך הלילה. זה ממש לא מפריע לי. להיפך, כיף להתעורר בבוקר ולראות פרצוף ירח קטן ישן לידך

נעה גל

New member
אני מסכימה - גם אני חושבת שאין קשר

גם אצלנו אין חפצי מעבר ולא נראה לי שזה קשור לשינה איתנו או לא (כאמור הבת שלי לא ישנה איתנו עד גיל 3 והבן כן ישן מההתחלה).

אפרתש

New member
תודה לכולן. עד גיל עשר?!

גם עכשו זה מזרון על הרצפה. וזאתי טמפרמנטית קטנה. באמצע הלילה קמה ומטיילת בחדר, הולכת ומנסה להעיר את אחותה שישנה במיטת הנוער, מרוקנת את המגרות בשידה ... אם זה הולך להימשך ככה עוד הרבה זמן, נראה לי שנוציא את מיטת התינוק שלה (עוד הוצאה כספית שהתגלתה כמיותרת לחלוטין
עומדת כבר שלוש וחצי שנים, ללא כל שימוש .... ). היא סתם תופסת מקום.

למעלה