על שדכנים ושידוכים

s h o o s h a

New member
על שדכנים ושידוכים

ומאחר ובפורום הכרויות עסקינן, הרי ש'היתקלות' במאמר שעוסק בשדכנים ושידוכים מייד לכד את עיני. קראתי והנהנתי בראשי וחשבתי שאולי יעניין גם כאן כמה אנשים ויוכל להתפתח דיון אמיתי סביב הנושא שכבר מזמן מזמן, יש אומרים, אבד עליו הקלח. להלן הדברים מאת איתמר ליברמן: בכדי לנסות ולנטרל מראש אנטגוניזם אפשרי לאור הדברים שעומדים להיכתב, אני מוצא לנכון להקדים ולתאר בכמה מילים את עצמי. ובכן: אני לובש מכנסי ג'ינס, אני תלמיד ישיבה אבל גם סטודנט, חבריי מגדירים אותי כבעל ראש פתוח, ליברלי ומודרני, וכמו רבים אחרים גם אני מחפש את החצי השני שלו. עתה לאחר שהובררו העובדות הנ"ל, והובהר לחלוטין שאני "נורמאלי", נדמה לי שאפשר להתחיל ולדון ברצינות על מפעל השידוכים. בשנים האחרונות חל כרסום במעמדו של מוסד השידוכים. הכרסום מתבטא בעיקר ביחס מזלזל מצד חלק ניכר מצעירי המגזר הדתי (שאני נמנה עליהם), שחשים סוג של סלידה ואפילו דחייה מכל מה שנודף ממנו ריח של שידוכים ושדכנים. הסיבה לכך היא טענה משוללת כל יסוד לפיה מוסד השידוכים תלוש מהמציאות העכשווית, והוא מייצג שריד לימים עברו. מי שכן הולך ונעזר בו, נתפס לרוב כמי שעשה כן מחוסר ברירה ונאלץ לעשות "צעד נואש" בדרך למציאת בן הזוג. אנחנו, שנולדנו לדור טכנולוגי מתקדם, אל פלאי המחשב, ה-ICQ , המסנג'ר והצ'אט, לא ממש מבינים מה לנו ולמוסד הארכאי הזה. לכל לאלה אפשר להוסיף את הטלנובלות הסוערות בטלוויזיה, הקומדיות הרומנטיות ודומיהן, שמציגות אופציה שפויה בהרבה להיכרות, מבלי שאיזו שדכנית מעצבנת תתערב באמצע. השדכנית גם לא הייתה קודם לכן, בשנות הילדות, כשעוד קראנו בספרי האגדות על נסיך על סוס לבן שכובש את לבה של היפיפייה התורנית, שהרי מה לשידוכים ורומנטיקה?. וכך נוצר לו מצב שבו הצעירים מגבשים לעצמם תפיסה שבה הרומנטיקה תמיד מנצחת, וזאת על אף שבתת המודע של רובנו קיימת הבנה שדרמות שכאלה מתרחשות רק באגדות ובסרטים. התחושה היא שכל יצירת קשר יכולה להתרחש רק באופן טבעי, אפילו מקרי, וללא כל הערבות מבחוץ. עדיף שזה יקרה באקראי, ברחוב סואן, כשלבחורה שמולך בדיוק נופלת השקית מהיד, ושאתה מכל האחרים תהיה זה שיחלץ לעזרתה. היא תסתכל עליך ואתה עליה, ואז תרגיש את אותה "אהבה ממבט ראשון" משתלטת עליך. זה בהחלט יכול לקרות גם בפינת שני רחובות כששניהם מתנגשים חזיתית ללא כוונה, ועוד כהנה וכהנה דוגמאות משומשות ולעוסות עד זרה. ובכן, הרשו לי לחלוק על התפיסה המקובלת ולקבוע כי הרומנטיקה תיתכן ועוד איך גם בשידוכים. לא זו בלבד, אלא ששידוכים יכולים בחלק גדול מן המקרים דווקא לצמצם את החיפושים אחר בן הזוג האבוד. מבחינה זו שדכנים הם בדיוק כמו הסוכנים שיש היום לכל דוגמנית או שחקן ושתפקידם, בין היתר, הוא לייצג ולייחצן אותם בעיני הציבור. הסוכן הוא זה שמרים טלפונים, הוא זה שקובע פגישות וסוגר את העסקאות, וכל זאת בזכות כשרונו לספק את המידע לאנשים הנכונים. כאמור, גם שדכנים הם סוג של "סוכנים", עם הבדל אחד חשוב: בעוד שהסוכן מרוויח רק פעם אחת השדכן מרוויח פעמיים (גם כסף וגם מצוות). שדכנים עומדים על טיבם ותכונותיהם של המעומדים שלהם, ומחפשים אחר מי שעונה לציפיות ולסטנדרטים שהוגדרו. אולם לפני הכל, הנכונות לפנות לשדכנ/ית תלויה בהכרה שאהבה זה לא אינסטנט. מעטים מאוד הם המקרים שבהם מתוך משהו פתאומי ולא צפוי מראש נולדת אהבה. אז תשאלו, ובצדק, מה לבחור בן 19 ולדיבורים על שידוכים?, מה הוא מבלבל לנו את המוח? ובכן, אודה ואתוודה שגם לי לפעמים מתחשק להיות אותו "אביר על סוס לבן". זה לא שכל מה שאני מטיף נגדו זר לי לחלוטין. מצד שני, ברור לי שבין זה ובין במציאות קיים פער. אף אחד אינו שולל על הסף מקרה שבו בכל זאת יזדמן לבחור לפגוש את נערת ליבו ללא כל סיוע ועזרה מאחרים. מצד שני כבר לימדונו חז"ל ש"אין סומכין על הנס", והאמת היא שהמתנה ארוכת שנים בכדי שנס שכזה בכל זאת יתרחש, היא לא ממש אופציה. למרות שהדיון הסוער על שידוכים, שדכנים ומה שביניהם מן הסתם עוד ימשך לו תקופה ארוכה, נדמה לי שאם נצליח לשנות במשהו את התדמית השלילית שדבקה במפעל השידוכים, כולנו רק נרוויח. והעיקר, כך או אחרת, שיהיה לכולם מזל טוב!

s h o o s h a

New member
שדכנים ושידוכים

לא יודעת, יש בזה משהו. אלא שהיום כל אחד כמעט מרגיש שדכן, מספיק שמישהו מכיר מישהו שמחפש מישהו וכבר הפך להיות שדכן. חושבת ש'מקצוע' השדכנות דורש הרבה יותר ממה שיש לכל ה'שדכנים' בימינו להציע. [אינטואיציה לא מספיקה, מסתבר]. נכון שיש גם עשרות אתרי אינטרנט המתיימרים 'לשדך' על פי ניתוחי הנתונים שמשאירים אלו שנרשמים אליהם ועדין, מאד חובבני ובהחלט לא רציני. האם הייתי משתמשת בשירותי שדכן? אם ידעתי על הצלחותיו והתרשמתי מרצינותו? למה לא ואת? לענין ההכנות לחתונה... אכן, הכל ערוך ומוכן. הבן שלי נמצא אצלי עד לחתונה, מחר בערב תיערך לו מסיבת רווקים שמכינים לו חבריו, בראשון בערב תיערך מסיבת משפחה קטנה אך מטריפה וביום שני- היום הגדול. תודה על ההתענינות. שבת שלום

שיהיה בשעה טובה

אני ניסיתי פעם לפנות לשדכן , אבל הוא ניסה להתעסק איתי במקום לשדך לי אני רשומה באתר כלשהוא, אני לא זוכרת איך הוא נקרא ולא איך להגיע אליו והאמת אני ויתרתי על האופציה למצוא חבר/בן זוג, חיה לי בשקט בכוך שלי עד לפני כמה חודשים בכלל לא דברתי עלך עתיד , כיום שהחלמתי יכולה להתחיל לחשוב על העתיד אבל עם החבילה שלי אף שדכן לא יעיז לטפל בי .

אני חושבת שמי שכבר נשאר בעסקי

השדכנות כמו אז ובמיוחד היום זה רחוק מאוד מכוונות טהורות לזווג זיווגים זה עסקים טהורים בלבד ואם בדרך נוצר בכל זאת זיווג....יצאו בשכרם..

ben 911

New member
המטרה מקדשת את כל האמצעים. ../images/Emo45.gif

אני חושב שסה"כ עידן הצ'טים, האי סי קיו-אים והמסנג'רים... פתח בפני הכונפות עולם חדש ורחב אופקים. שלא היה ידוע להן קודם. למשל.. כל דובה מעפנה קוראת לעצמה אלה, יערה או רותם. ואני באמת לא מבין את הקטע של הגברים..שכאשר הם רואים אישה מכוערת המהלכת על המדרכה...תיכף עוברים למדרכה השניה. אבל כשהם רואים אותה בצ'ט...משהו שם גורם להם לטירוף חושים עד כדי איבוד כל רגש ומחשבה רציונלית. כשהם נתקלים ב-"יערה"..הם יודעים שזאת עוד כונפה אבל הם בכל זאת ירוצו עד כרמיאל כדי לפגושותה. הייתי פעם במפגש קולקטיבי שנערך בחסות אחד הצ'טים. במסעדה אם זיכרוני אינו מטעני בשם מצדה אשר בהרצליה פיתוח. הגברים שהיגיעו לשם דוקא היו מאד נחמדים.. רובם נראו כמו סוכני מכירות חביבים.. מצודדים מחוייטים אפילו מחוייכים.. והבנות... שלא נדע מצרות.. למעט אחת או שתיים יוצאות מהכלל.. כל השאר משהו כמו 30 נשים.. נראו כמו בנות שנלקחו מפרסומת של מכון להרזיה.. אבל התמונות של לפני.. לא לחינם ערכו את המפגש במסעדה בשם "מצדה".. כי המארגנים הבינו שאולי יתכן ובסוף הערב הגברים יעדיפו ליפול שם על חרבם מאשר לצאת שלוב זרועות עם דבר כזה.

ש ר ה לה

New member
שאני אבין בן: אם אני נושאת על עצמי משקל עודף

זה אומר שכבר אין לי זכות קיום עלי אדמות? או שאולי זה אומר שההעדפה שלך כגבר איננה נשים עגולות?....

ben 911

New member
דוקא ייאמר לזכותך שאת מציינת בדיוק את מצבך:

את אומרת "משקל עודף" וזה בסדר גמור. כי יש המון גברים שמעדיפים נשים שמנות. אני אישית מעדיף מלאות. לא סובל בכלל שדופות. ושוב זה עניין של העדפה. אני מקווה שאת לא נעלבת ממני.

ש ר ה לה

New member
למדתי להכיר אותך בדרך ה'קשה' בן, אם כי לא ...

אם כי לא הקושי ההוא שכל כך חביב עליך

גם אז...בימים ימימה שהשדכנות

הייתה האמצעי היחידי לזווג זיווגים בגלל המרחק בין כפר לכפר אז עבד..כי ה"סידור" כבר נעשה מראש. השדכן היה מתווך בין המשפחות [דרך אגב היום בקהילה החרדית זה עדיין נהוג ואצל הבדואים ] אז .היו חייבים להתחתן שחלילה לא תהיה התבוללות..[זוכרים טוביה ושבע בנותיו?}אז גם עם הכלה הייתה כונפה...או החתן היה מגמגם [קונילמל] היו מתחתנים כי כך מצווה התורה כאשר נער נערה מגיעים לפרקם...כיום גם מבין בני דודינו תתפלאו חלק גדול מתחתנים מתוך בחירה חופשית הנערות הבדואיות יוצאות ללמוד..ושם באות באינטרקציה עם נערים...בעידן הסלולרי והאינטרנט הם מנהלים שיחות אהבים.מספרים קודם לאמא אמא מספרת לאבא..אם נראה לו מתאים יוצאים להיפגש עם המשפחה על מנת "לבקש" אותה....אצל הדתיים חובשי הכיפה הסרוגה לרוב גם ההכירות היא ללא מתווכים נפגשים בבני עקיבא...הפגנות...[מקום אידיאלי להיכרויות] רק בעדה הממש חרדית עדיין קיים מנהג השדכנות...כאן גם נלקחים בחשבון עניין הייחוס , הנדוניה,,לדעתי משרדי שידוכים הם תחום שפס זמנו...

בן..למה? למה? כונפה..דובה מעפנה.

אם אשה שמנה היא מעפנה? אני רוצה להגיד לך שכשהייתי שמנה היו לי יותר מחזרים מעכשיו שהפחתתי במשקלי..לדעתי מי מעדיף קולב מהלך יש לו בעייה עם עצמו והוא מנסה בעזרת איזה חתיכה חטובה להעלות את האגו שלו. בעיני האנשים[לא מתכוונת אליך אני יודעת שאתה אוהב עגלגלות] פעם אשה שמנה נחשבה לאידיאל היופי זה הכל עניין של מודה....כיום יש דגש על הפחתה במשקל ממניעים בריאותיים...ובעניין כעור..אין דבר כזה אשה מכוערת יש אשה לא מטופחת...או מטופחת יתר על המידה...דווקא אנו הנשים נמחל לגבר עם כרס קטנה/גדולה..לא נאה במיוחד...כי אנו..לרוב...מסתכלות על המהות ולא על התוכן...

s h o o s h a

New member
אנו..לרוב...מסתכלות על המהות ולא על התוכן...

אני מניחה ש'אנו' היתה כוונה לנשים. אז לא יודעת לגבי ה'אנו' הכללי ויודעת לדבר רק על עצמי. אני, גם אם התוכן ממש יצירתי, מענין, אינטלקטואלי ועוד כל מיני מילות תואר גדולות אבל אבל ה'מהות' [כלשונך, בלשוני, החיצוניות], אינה גורמת ללבי להחסיר פעימה, אפילו קטנה ורק אחת, אם החיצוניות אינה גורמת לי לרצות לגעת, להתקרב, להריח, לא במיידי אלא במחשבה לעתיד, הרי שכל התוכן אינו שווה. לא רואה אותי במחיצת אדם חכם אבל מכוער. [מכוער בקנה מידה שלי] בדיוק כשם שלא רואה אותי במחיצת אדם טיפש אבל יפה.

ben 911

New member
חבל לי שאתן לוקחות את זה אישית

ניסיתי להציג מצב / סיטואציה של הלך דברים בצ'טים.. אני לא הולך עכשיו להתפתל בכיסא באי נוחות בגללכן. אני לוקח אחריות מלאה על דברי. כן.. נתקלתי לא אחת במפגשי צ'טים בדובה, בכונפה, במעפנה. היו גם מקרים ששלושתן היו בתוך אישה אחת.

ben 911

New member
זהו לעת עתה..הבן כבר עושה פה סאלטות לאחור..

כדי שאפנה לו את המחשב.. זמני מבחינות עבר. אז להיתראות כולם.

s h o o s h a

New member
כונפות, שמנים ושאר ירקות

כל התארים שהודבקו כאן נכונים לבני שני המינים ולא צריך להפגע. כל אחד ואחת יודע ויודעת מיהו ומהו. אותי דווקא יותר מרגיזים אלו שמנסים לתאר את עצמם כאילו היו מינינום בראד פיט ובסוף מגיע איזה דובי גל כזה או אלו שמתארות את עצמן כאילו היו מינינום ג'וליה רוברטס ובסוף מגיעה איזו גברת עם סלים שמה שנשאר לראות בה זה איך היא תופסת את כל הספסלים. שוב, מדברת רק בשם עצמי, לא כועסת ולא נעלבת. אני יודעת מי אני ומה ערכי. אינני מציגה מצגי שווא באשר למראי ו/ או משקלי כי אינני מתביישת בי. מי שיאהב- יזכה, ומי שלא- יפסיד.

ben 911

New member
שוש, זכורני המפגש הראשון שבו ראיתיך..

זה היה כמדומני בבנימינה במועדון הנקרא פצ'ולי.. יש לי תמונות מהמפגש, מסיבות מובנות נבצר ממני לפרסמן וחבל, כי רציתי שתראו במה מדובר. אז במקום תמונות אומר רק שאיך שראיתיך באותו ערב..תיכף נזכרתי בסרט "אישה יפה".

צלליתה

New member
שמעתי כבר שכל הנשים ברשת הן שמנות

מכיון שטרם פגשתי את כולן, אין לי מושג אם זה נכון. אבל אני חושבת שכאן עיקר הבעיה בפנטזיות של הגברים. נשים בגיל מסוים עולות במשקל. גם גברים. (למעט אותם גברים שהתחילו כציפלונים קטנטנים ורק הולכים ונעשים דקים יותר. אישית, אני לא נהנית לצאת עם גבר שמידת בגדיו קטנה משלי). וכך תוך כדי ציטוט הגבר מפנטז שמולו, יערה, מידות גופה הן 90 60 90, או לפחות 120 50 88, והיא בעיניו דוגמנית על מקסימום בת 20, אחת כזאת שבחיים הוא לא השיג. וכנראה גם לא השיג. וכשהוא נפגש איתה פנים אל פנים ורואה אישה, בגיל 50+ - הוא מתאכזב. למען גילוי נאות אני לא שמנה ואפילו לא מלאה אבל הגוף בהחלט לא מה שהיה פעם.

יש גם וגם בצט

תלוי באיזה צט הסתובבת אבל ראיתי שם נשים מטופחות לא כוניפות יש שמנות ויש רזות ויש מלאות ויש שחורות וגם בלונדיניות חושבת שהצט מאפשר מפגש של אנשים מכל מיני מקומות שהקשר הוא יותר תקשורת מילולית כאן ועכשיו שלא כמו בפורמים שניתן לכתוב ולפתח דברים שם הדיבורים סתמיים מדי פעם מתפתחת שיחה רצינית אני את רוב המחזרים התפתחו מהפורמים לא מהצט כי פה לומדיחפ להכיר אותי ודוקא את ה"טכנאי" הכרתי בצט , הוא איש מדהים שלא נמצא שם כיום לאחרונה הצט נעזב ע"י אנשים רציניים , הרמה של השיחה ירדה שם נורא אני נכנסת לשם רק כדי להרוג לילה לבן ומשוחחת עם אנשים שמוכרים לי שידוך לא יכול להיות בצט בשום מצב , זו ההרגשה שלי

למעלה