על שגיעוט

ואללה צודק../images/Emo70.gif ../images/Emo45.gif הזכרת לי ../images/Emo127.gif

תבורי באמת שר MEZILA. והוא אכן טועה, כמו שאמרת. רואה מה קורה? שנינו באים לתקן ויוצאים טועים בעצמנו... נו. על זה אומרים - ט ל " ח.

עם שימי תבורי יש קטע יפה עם השיר הז

ה הוא שר אותו פעם בדוט עם עוזי חיטמן (נו, טוב, יותר מפעם) והצחוק היה לראות איך כל פעם שמגיעים לעוזי - הוא שר MAZILA ובכל פעם כשמיד אחריו שר שימי - הוא לא מרגיש אפילו - ושר MEZILA. אגב, הבן של שימי תבורי, אלירן, שר את השיר הזה פעם עם עוזי ושימי בדואט, והוא דווקא שר , שלא כמו אביו - MAZILA.

נדמה לי גם שב"בלדה לנאיבית"

יש העסק הזה עם ה-"מַ-" וה-"מֵ-" בפעלים מגזרת נפ"נ בבניין הפעיל. יעל לוי שרה לדעתי MESHIR במקום MASHIR במשפט: "בבוקר תצאי בחלוק לנער את הברוש הַמַּשִּׁיר טיפת לילה זוהרת". אבל אני מתעצל לבדוק. מי שאצלו זה בשליפה, אנא, אודה לו מאוד אם יוכל לבדוק ולהגיד לי...

cucipop

New member
תיקון יתר

ב"שיר העבודה" של גזוז, מזי כהן מבטאת את "ולפעמים" בשורוק במקום שווא.

YulaShpil

New member
ובכלל שירי סנדרסון

כתובים בעברית מדוברת, ולאו דוקא תקנית, והכל כדי להתאים לשיר ולחריזה... דוגמא נוספת: שיר הגלשן: שוב אנחנו מתגלשים (במקום גולשים...)

מוגג

New member
יש הבדל בין

"מתגלשים" לבין "מֵגיע לא מֵגיע". סנדרסון מקפיד לטעות גם במקומות שאין בהם צורך פואטי. גם סחרופורטיס כנ"ל ועוד אמנים רבים בכלל וחבל.

אוי. רק אל תזכיר לי את "מֵגיע

לא מֵגיע" . אני פשוט ישר מקבל חום מִזה ואז גם צוּנאמי לא יצליח לכבותותי. ..נעננענורא. ...זעזעעזזוועה. בעע .. !

זהרה5

New member
הו דון קישוט

אל תהיה כל כך תמים בעולם, ילד אין מקום חולמים listam - lestam

giba70

New member
זה לא תיקון, זו פשוטעות

זה באמת מעניין. יש צורות הגייה שנראות יותר נקיות ותקניות ומשתמשים בהן ללא צורך לפעמים.

ס ק א ל י

New member
זה פחות או יותר המשמעות של

תופעת "תיקון יתר". דוגמא נוספת ומוכרת לתופעה: לומר "בפועל" בפ' רפה.

giba70

New member
אם כך, זו הגדרה מטעה

כי אין כאן שום תיקון. זה לא שיש צורה נכונה וצורה לא נכונה במקרה הזה (ו+שווא לעומת ו+שורוק). הגדרה יותר מתאימה היא פומפוזיות-יתר...

ואפרופו ו' החיבור...

יש עוד - הותיק שביניהם הוא - 'בלדה בין כוכבים' (מוצי אביב??, פופיק ארנון??) - ששר 'כשצדק וונוס לבד', כשו' החיבור שוואית ולא בשורוק... והחדש הוא 'מוזיקה' של משתתפי 'שיר נולד' ששרים באופן עקבי ומעצבן - ' ומוזיקה ' בשווא ולא בשורוק... לא יכלו להביא איזה יועץ לשוני לפני שהקליטו???

YoreShmaNa

New member
שושנה דמארי "כלניות"

מטוללות חנניות (הח' בצירה במקום בחיריק).

למעלה