על קורסים

do like me baby

New member
על קורסים

אם אני עושה קורס (משקי שקם במקרה שלי) ואח"כ נפלט מהבסיס האם חייבים לשבץ אותי במקצוע שעברתי עליו קורס, בבסיס החדש שאליו הגיע ????

זה תלוי בהמון גורמים...

קודם כל, צריך לציין שהצבא לא חייב לשבץ אותך במקצוע שאותו למדת בקורס... במיוחד אם נפלטת מבסיס אחר שבו ביצעת את התפקיד הזה (זה מעלה המון שאלות על האיכות והאופי שבו ביצעת את התפקיד). השאלה היא, האם אתה בכלל מתכנן לעבור את הקורס (הבנתי מהודעתך הקודמת שבכלל לא התחלת אותו עדיין)... ואני גם לא מבין איך אתה כבר מתכנן להיפלט ממנו!
מה גם שאם בבסיס החדש שאליו תגיע יש כבר שקמיסט, ולא צריכים יותר אז בכלל חבל על הזמן... ואתה עלול למצוא את עצמך בתור עובד רס"ר/טבח/מאבטח... אז תיזהר!
בכל מקרה, כדאי לך לעשות את התפקיד הזה על הצד הטוב ביותר... בסך הכל זה תפקיד ממש שכונה - שק"מ, מזגן, שעות פעילות סופר-נוחות, ויציאות יומיות (פרט לתורנויות). בהצלחה! ש.צ.

do like me baby

New member
אני יבהיר את עצמי.

אני לא מתלונן על התפקיד אלא על הבסיס שבו אני נמצא. הבסיס פשוט חרה ולא משנה איזה תפקיד עושים בו. העניין הוא שאני רוצה לעשות את התפקיד הזה בבסיס אחר. ז"א , לעבור את הקורס , לקבל את המקצוע הזה. ואז לנסות לצאת מהבסיס המחורבן שלי. העניין הוא אם אני יקבל את התפקיד (שקמיסט) בבסיס שישבצו אותי אליו או שיכולים לעשות אותי ... עובד רסר , טבח וכו´ אפילו שעברתי כבר קורס ויש לי מקצוע.....

אם אתה שואל אותי...

אתה צריך לעבוד על נושא ת"ש כבר עכשיו, לפני השיבוץ לבסיס וההתחלה בתפקיד. בעיקרון אתה צריך למלא טופס 55 (טופס בקשה לשינוי שיבוץ), ולהמתין לאישורו (דבר שקורה לעיתים רחוקות ביותר)... מה גם שהשלישות תסבן אותך ותגיד לך: "תנסה עוד חודש-חודשיים בבסיס הזה לפני שאתה מחליט לעבור" ובכל פעם יתקעו לך תירוצים שונים למה לא להגיש את הטופס! תתחיל כבר מעכשיו לנסות להשיג קל"ב. בהצלחה! ש.צ.

sandradee

New member
המשקית קורסים מדברת

בצבא לא חייבים שומדבר אצלי ביחידה למשל... הייתה תקופה שהשקימסטים היו עובדי רס"ר כי לא היה שק"מ בנוסף לזה אפשר לפסול מקצוע או מה שקורה אצל בנות כמעט כל מקצוע עם הכשרה רצינית לא משנה איזה ...מביאה אותה ישר להיות פקידה

למעלה