על עכברים ואנשים...

בארס

New member
על עכברים ואנשים...

או..על זמן, טמטום והארה. ****למען הסר ספק, התחלואים המתוארים בהודעה זו הם תחלואים שכולנו נגועים בהם ולא מכוונים אל אף אחד באופן אישי**** סינגולאריות. ובכן, מבין כל התופעות שאני מכיר ישנן רק שתיים שהן סינגולאריות באמת, כלומר ...בלתי תלויות בנסיבות החיצוניות...והן: זמן וטמטום. הזמן. הזמן הוא תופעה מעניינת ומיוחדת מאוד. רבים ומבינים ממני הרבו להתייחס לסוגית הזמן, על אשליותיו ויחסותו. אי לכך אינני מתכוון לפתח את הנושא...ומי שמעוניין להתעמק בו...תצלח לו דרכו. רק אומר...שהזמן כמו שאנחנו מודדים אותו, הוא ישות עצמאית ובלתי תלוייה, ולא משנה מה יקרה או יעבור על שני אנשים..אם הם יקבעו פגישה בעוד חודש בשעה מסויימת...שניהם יגיעו אל מקום המפגש בו זמנית. (אם הם יגיעו! :) (גם אם ע"פ התיאוריה של איינשטיין אחד מהם יגיע זקן יותר!) טמטום. ובכן הטמטום...על אותו משקל ..הוא תופעה סינגולארית מעצם הגדרתו. הטמטום הוא היכולת להתייחס לדברים שלא קיימים באמת, או לסלף מציאות ולבנות בדימיון מציאות מדומה ולהתנהג ולהאמין כאילו שהיא האמיתית כאשר שום בסיס אינו עומד מאחורי הדעות/אמונות האלו. בסופו של דבר, מאחר ויש אמת ומציאות מוגדות מאוד ובלתי מתפשרות, ההבדל בין אמת לאשליה נמדד בתוצאות בשטח...או אם לענות על השאלה :"למה לי לחפש את האמת? או מה עדיפותה על פני האשליה?" אז הייתי אומר ש"האמת עובדת !" כלומר ניתן לבנות איתה דברים ואילו עם האשליה לא. וזה מביא אותנו לאימרה הפרדוקסאלית שהביא יאגה....שבשביל לעשות משהו אמיתי צריך להגיע לאמת קודם ואי אפשר להגיע לאמת באופן לא אמיתי. הפרדוקס הזה הוא "פתיר" ביותר ואפילו נרמז באימרה המקורית : "...בינתיים אל תאמר נואש". אז איך הוא פתיר ומה מקור הבעיה? התשובה לשאלה הזאת מביאה אותי היישר לנקודה השלישית: ההארה. ובכן, כאן עלי לחלוק על הגדרתו של דרול, הארה אינה תופעה סינגולארית. כלומר...היא תלויה בהרבה... הרבה מאוד גורמים ותנאים ,שבהיעדרם היא לעולם לא תתרחש. אממה?..הגורמים והתנאים האלו לא נמצאים במישור הקיומי הרגיל שלנו, בחלקם הארי. רוצה לומר...אף אחת מהפעולות המוכרות לנו לא יכולה לקדם אתנו אל ההארה...אף אחת מהפעולות של השרירים שלנו, אף אחת מהפעולות הריגשיות שלנו ואף אחת מהפעולות השכליות שלנו. אף אחת מהן באופן ישיר. מהבחינה הזאת...לנסות "לעשות" משהו שיביא אותנו להארה, ממישור הפעולות הרגיל שלנו..יהיה משול לניסיון להרים את עצמנו מהשערות. בסך הכל ...מדובר כאן על מישור גבוה יותר, שאין לנו שליטה עליו ואנחנו לא מכירים אותו !!! זה לחלוטין לא אומר שהדרך שה"מישור" ההוויתיי אמורה לעבור בכדי לחבור אלינו במישור הזה, אינה תלויית נסיבות רבות ואובייקטיביות לחלוטין. זה רק אומר שאנחנו לא נוכל לדעת איפה המישור הזה נמצא ואיך "פעולתנו" משפיעה עליו עד שהוא יחבור אלינו הלכה למעשה. וזאת...מן הסתם...מהסיבה שכל הכרתנו מתקיימת בעולם הדימיוני שלנו. אז לאור דברים אלו ... אני אבהיר את אמירתי שוב אך בצורה שונה: נידונו לפעול ולעמול מבלי שתהייה לנו אמת מידה (עד שלב מסויים) בין אם פעולותנו מקדמות את הגידול הפנימי שלנו או בין אם הן מסיגות אותו. מי שיש לו קיום במישור הגבוה יותר.. הרי הוא ער ומודע להשפעתה של כל איכות של פעולה, ומי שאין לו קיום כזה...משחק בנדמה לי. תרגול ...במובן הזה, הרי הוא תהליך של שיתוף הכרה גבוה יותר בתהליכים הרגילים והעצמאיים שמרכיבים אותנו..הכרה שהיא מודעת...והתהליך הוא במובן מסויים תהליך של איבוד השליטה הרגילה שלנו וקבלת השליטה הגבוה יותר. ובמובן הזה, הנושא של "חינוך למדיטציה" בדיוק כמו שמדבר עליו דרול...הוא כל כך משמעותי, חשוב וקריטי. כי אם "מאמנים" אותך לצפות שהמדיטציה תביא אותך לשליטה גבוהה יותר על חייך...קרוב מאוד לודאי שאימון זה יפול קורבן לאשליית השליטה הרגילה שלנו על חיינו, והיא תתחזק. האשליה. באופן שימנע כל אפשרות להתפתחות אמיתית. באופן הרמטי. וסופי. לחלוטין. וכדי לא לקצר הודעה ארוכה בטרם עת, שכן אם הודעה היא ארוכה...אז שתהייה ממש ארוכה אני אוסיף את הציטוט שארכידאה הביאה בפנינו זה מכבר שכן מדובר שם בבירור על טבעים התפתחותיים וטבעים רגרסיביים. מאת: FANTASTIC LAD In the case of Zen meditation, I regularly see the following problem. . . To 'empty the mind', to 'forget the body', to 'vanish from the world,' can be twisted very easily to achieve a very unhealthy state. That of withdrawing. Souls can reach upwards or downwards. To reach upwards, means to continually question, explore, to accumulate knowledge and wisdom. To grow like this is to grow in a powerful, spiritual way, and stopping the internal dialogue in order to allow our description of the world to collapse and see directly the energy which makes up our reality can offer a huge leap forward in understanding everything, as it breaks us away from one perspective and allows many, many others. This is what is known as 'Seeing.' Any time our ability to see new things, or the same things in new ways, increases our knowledge and spirit likewise grow. However, some souls find the struggle of existence, (and indeed, eternal existence through many reincarnative lives), a tiresome and even horrifying concept. For these types of people, there is the strong desire to collapse the soul into lower and lower forms. Essentially, to crawl back into the womb and go back to sleep. To become, what is known in some circles, as primal matter. This is the only known way, (according to my knowledge, anyhow), in which a soul can truly be destroyed, and as such, it is fiercely sought after by those who find existence unbearable. (Though primarily this is done on a subconscious level, the decision perhaps having been made pre-incarnation where full access to one's total knowledge base from all lived lived is available.) The practice of emptying the mind and forgetting the body and the world through Zen meditation can just as easily facilitate this kind of regression of awareness; the undoing and giving up of knowledge, one's very spiritual essence. עוד אוסיף שהנ"ל אינו פוסל את הזזן אלא מדגיש נקודה בעייתית בה. שלכם באהבה רבה :)

drall

New member
אבל נקודה סינגולרית

היא בדיוק כך אינה מנותקת מהרצף אבל כזו שיש לה אינסוף נגזרות. כלומר אתה לא יכול לטעון שגישה מסויימת הביאה אליה כי יש לך אינסוף גורמים שהיו יכולים להעשות את זה. תיזהר מההשקפה הרב מימדית כי היא ע"פ הסיפא של דבריך זה בדיוק מה שיכול להביא לדרמה של שליטה. דרול

בארס

New member
ביניינו....שני דברים.

א. מה אתה עושה ער בשעות כאלו ???? ב. אין לי מושג מה משמעות המילה סינגולאריות. :) ! כך שבכל הנוגע לפרוש שלי את המילה , יתכן מאוד שאני ...מממ..מרטיב מים. ניחא. כי מה שחשוב לי בתוך כל שיחות החרשים המשעשעות שמתנהלות כאן, הוא להבהיר את הרעיון שהסברתי...ומאחוריו אני עומד ולא מאחורי מילה זו או אחרת. אחד הדברים הראשונים שלימדו אותי בביה"ס לעיצוב היה שכל מטרה רצויה ניתן להשיג בהרבה מאוד דרכים שונות. להבדיל אלף אלפי הבדלות מהאיוולת שאומרת שאין דבר בלתי אפשי. ואם אנחנו מסכימים שדבר מסויים ניתן לקיום בתנאים מסויימים ולא ניתן לקיום בתנאים אחרים הרי שאין ביניינו אפילו לא דבר אחד :)))

drall

New member
אתה צריך להבין דבר אחד

אני לא כזה חכם גדול כמו שאני עושה את עצמי. אז אם היה לך רעיון שהצגת אותו , הייתי מבקש שתחזור עליו לטובתי , עם זה נראה לך חשוב . זאת מכיוון שאני לא שמתי לב לשום רעיון שהעלית חוץ מהקטע על הסינגולאריות של הזמן והטמטום וייתכן מאוד שלא לזה התכוונת. לגבי ההארה, היא מתקיימת בכל התנאים ובשום תנאים ,אין מסביבה מספיק חוקיות. אם היינו מנסים לדבר על "הסוציולוגיה של ההארה" , היינו יכולים להגיד שמבחינה חברתית ההארה היא יצור מאוד מתבודד , אין כמעט תופעות שמזכירות אותה. היא טיפה דומה להתנהגות של אלקטרון לפי המודל הקוואנטי , כלומר שהיא אינה תהליכית אלא מתבצעת כקפיצה בין רמות שונות של אנרגיה. זה נכון , אבל זה די חסר משמעות למעשה

בארס

New member
יופי

הנה אנחנו מתקדמים אל עבר הבנת ההבדלים בתפיסות שלנו. אז, להבנתי, מדובר כאן בפירוש בתהליך. עד כדי כך תהליך, שהייתי אומר שהתופעה שמזכירה אותה היא הריון ולידה. ומשתמע מכך..שהארה לא יכולה להתרחש עבור מי שהגידול הפנימי שלו לא השלים את התפתחותו. וההתפתחות הזאת היא תהליך ממשי עם כל ההשלכות שלו. כלומר יש אדם שנמצא בחודש ראשון ואדם שנמצא בחודש שמיני. ההבדלים בינייהם לא חייבים לבוא ליידי ביטויי ניכר לעיין (כלומר ההבדל קיים אבל הוא לא טריויאלי), שניהם עשויים להתגלות כעיוורים די גודלים במשך רוב הזמן. אבל אחד האספקטים שההבדל יכול לבוא ליידי ביטויי בהם הוא, למשל, בזמן מדיטציה. מהירות הכניסה למצב (בתרגולים סטאטיים למשל) ועומק החוויה, יוכר בהם הבדל משמעותי והוא יהיה תולדה ישירה של מצב התפתחות הגופים האנרגטיים שלהם. בדיוק כמו שאדם מואר..הגופים האנרגטיים שלו כבר מפותחים במלואם וה"הארה" היא מנת חלקו באופן טבעי. זה כמובן תאור מאוד סכימתי, עקרוני ותיאורטי. לתהליכים האלו יש בהחלט חוקיויות שונות מאלו שאנחנו מכירים בתהליכים הפיסיולוגיים.

drall

New member
שום הבדל בתפיסות

אני חותם בארבע רגליים כולל שלפוחית השתן על המודל של ההריון רק בהבדל אחד. להריון יש איזושהי "קרמה". בדרך כלל יוצא ממנו ילד , בן או בת , יש גם כל מיני אפשרויות פחות סבירות סטטיסטית , כמו הפלה טבעית או מלאכותית , מוות בלידה וכן הלאה אבל בזה זה מסתכם. בכל מה שנוגע להארה , לאדם אין מושג שהוא "הורה" , אין לו מושג כמה זמן זה יקח ואין לו דרך לדעת מה יקרה אח"כ ומה יצא מזה. דרול

שששלום

New member
../images/Emo13.gif

לפני כמה הודעות במקרה או לא, כתב דרול על חשיבות התרגול כמו גם על יכולתו להפיח חיים בפנימיותנו או לפחות בהגדלת כדור האנרגיה בתוכנו. זו הכנה. מצד שני כל פעולה ברוח הנכונה היא הכנה. הכנה לשינוי שיבוא - וכשיגיע - דבר לא ידמה לו משום שמרגע השינוי השינוי ומה שאחריו (הארה) יש קפיצות פתאומיות. שלוב דיעות זה תואם בהחלט את ההגעה להארה בסוטו זן (זן בודהיזם). תאור של לפני הגעה למציאות האחדות עם העולם (הארה ראשונה כדברי דרול) אותו מציע בארס לעומת התאור הבא לאחר אחדות זו. שם (ע"פ מה ששמעתי (-" יש קפיצות.

בארס

New member
אאאח....שששלום

ניחוחות של פתיחות ו"קומפרהנסיה" עולות מההודעה הזאת שלך :)

שששלום

New member
טעות

זו הרוח לא הטכניקה. רק לצורך ההדגשה. מצידי גם רכיבה על אופניים אם תעשה את זה היא ברת השוואה...

yaga1

New member
בארס שלומות...

ברשותך כמה מילים מתוך אהבת הדיון הטהורה כי הנושא כאן מעניין אותי מאוד ולמרות שדעותי, כמו דעותיו של כל אחד אחר, נראות מוצקות כאשר הוא מציג אותן הרי שלמעשה מטרתי כאן היא להעשיר את טווח הראייה שלי ומי יודע...אולי גם להחכים. כך או כך כאשר הענינים מתנהלים באופן כזה אני די ניהנה ומעבר לכל הפלצנות הרוחנית אני מחובר בעיקר למה שבאמת מניע את כולנו בכל רובד של המציאות קרי סקרנות וקורת רוח. כמו בפעם הקודמת שהצגת את דעתך סיפרת הרבה על איך הקיום על רמותיו השונות נראה בעינך אבל הסברת מעט את עצם דעתך כי המעשים מקדמים או מסיגים התפתחות. אם לתמצת בגסות את אופי הדברים כפי שאתה מציג אותם גם כאן וגם בפעם הקודמת, כך הם מוצגים - הקיום הוא דבר מורכב הכולל בתוכו אין ספור רבדים הקשורים זה בזה קשרים מסתוריים. התפתחות תלויה בהרבה תנאים שחלקם בטווח ידיעתינו וחלקם לא. לכן אין מעשה שאינו מקדם או שאינו מסיג. זה לא מסביר את דעתך אלא פשוט מציג אותה שוב. בהודעות שלי מלמטה הצבתי דימוי שמנסה ל ה ס ב י ר את דעתי. אם תוכל להשתמש בפרמטרים של דימוי זה כדי להסביר היכן הוא חוטא למציאות כמו שאתה מבין אותה או היכן המסקנה שם שגויה אשמח. בינתיים אני אנסה להסביר שוב את דעתי או יותר נכון את חוויתי בכמה צורות. להזכירך אחד האופנים בו הצגתי את דעתי הוא שאין מעשה או מצב שאינו מקדם התפתחות. עכשיו השאלה היא למה אתה קורה התפתחות. התפתחות בעיני היא הדרך עד לקריסת המערכת התפיסתית המפוצלת והווית המצב אותו נהוג כאן לכנות הארה. זה רק לצורך הדיבור כי גם מצב זה הוא מתוך מגבלות השפה נגזרת של תכונת ההפכים. טוב שאתה מדבר על זמן. זמן הוא לא תופעה בלתי תלויה. הוא תופעה נגזרת ממהותו של המיינד ומשדה קיומו. מהותו שינוי ושדה קיומו שינוי. עכשיו תן לי להגיד לך משהוא על זמן. קודם כל מה שכולם יודעים...שהוא רק מתקדם ולעולם אינו חוזר אחורה ולכן באופן הפשוט ביותר כל מה שנראה מתקרב או מתרחק ממטרתו, נראה כך רק ברמת התוכן, כלומר המראית שאנו מיחסים לאיכויותיו של מי שנע בתוכו ביחס לאיכויותיו של מה שהוא נע כלפיו. זה התוכן, המראית, אך ברמת המהות התנועה היא כל הזמן קדימה ולכן אין שום התרחקות באף מצב. את זה הסברתי בפשטות בדימוי גלגל הסרט והעלילה. עכשיו אני אגיד לך עוד דבר על זמן בהקשר למיינד ואת זה אני אומר לך מתוך התנסות ולא מתוך מחשבה למרות שחישבתי להימנע מכך וסיבותי שמורות עימי. ישנה צורת התנסות והיא הרווחת והיא מתוך המיינד וישנה צורת התנסות הרואה את המיינד. באשר קודם הסברתי כי הזמן הוא תופעה הנגזרת בשדה קיומו של המיינד ובשל אופיו הרי שהמשמעות לגבי הזמן היא כי ישנה צורת התנסות שהיא מתוך הזמן וישנה תורת התנסות שהיא רואה את הזמן. בניגוד למה שאנחנו חווים אין שני דברים קורים באותו הזמן. בצורה פשוטה אומר שאם אתה רואה חתול עובר ברחוב ובאותו הזמן אתה שומע מטוס עובר בשמיים נוח לך לחשוב שהחתול עבר ברחוב בזמן שהמטוס עבר בשמיים אבל זה לא כך. כל מה שאתה רואה או חווה, מתרחש אך ורק בזה אחר זה ונחווה ומשתקף (לכאורה) בתודעה הטהורה בזה אחר זה. מהירותו המסחררת של המיינד ועובדת היותך מזוהה עם פני התודעה הכבולות בו גורמות לכך שתחשוב ששני דברים קורים בו זמנית. כל טווח התנסויותיו מעשיו מחשבותיו ומצביו של אדם על דרכו בסגירת הפער האשלייתי שבין חווית התודעה היחסית לחווית התודעה הטהורה על ציר הזמן מתנהלים בזה אחר זה ואין הם משקפים מאום בנוגע להתקדמות או התרחקות אלא לכל היותר משקפים הבדלים, וגם אלו רק הבדלים לכאורה, בין קצב התקדמות מהיר או איטי כאשר בכל מקרה הזמן נע קדימה. יתרה מכך, אפילו אם מביאים בחשבון השפעה כלשהיא של מראית או תוכן המעשים על ההתקדמות הרי שאין ניתן להוכיח כי מעשה הנשפט כמרחיק מן המטרה לפי השקפה מסוימת כלשהיא לא היה נחוץ כאבן דרך מבחינת ערכו לצורך התפתחות העלילה שהיא הדרך ולכן מהיותו כך אף הוא היווה גורם המקדם את הגיבור בה. זה כבר נושא לדיון אחר ואני התעייפתי נכון לעכשיו. אסיים שוב בסלוגן שכבר כתבתי למטה - המעשים אינם משפיעים על מצבה של התודעה ומיקומה בדרך אלא בסך הכל משקפים את מצבה של התודעה ומיקומה בדרך. שלומות.

בארס

New member
שיעורים.

ראשית...לעניין הזמן, רק אומר שהזמן שדיברתי עליו הוא "הזמן כמו שאנחנו מודדים אותו", אליו התייחסתי...וכמו שאמרתי אין לי כל עיניין להכנס לסוגיה הזאת, לדידי ההתנסויות החוויתיות שיש לי בתחום הזה שוללות ממני את העיניין לדבר על "הזמן". יש את כל הממבו ג'מבו הפיטפוטיים ויש לחוות את הדברים. על פי רוב, התיאורים הורבאליים, נשעני הלוגיקה של השכלתנות, עושים לא אחרת מאשר שירות דב לכל מה שנוגע לעניין זה. וכמו שציינתי, נוסחו כבר תיאורים מילוליים על נושא הזמן ביידי אנשים אמונים ממני, כך שאיני חש שום צורך לדוש בו. וזאת בעיקר מאחר ויש "לנו" כאן עבודה כה רבה לעשות בעיניינים הרבה הרבה יותר פשוטים ושנלקחים כל כך כמובן מאליו, ומהווים למעשה את המכשולים העיקריים עבור כל אחד ואחד מאיתנו בפני אפשרות ההקשבה האמיתית. זו שבנוכחותה ניתן באמת ללמוד ולהבין דברים. אפילו ואולי בעיקר..לבד. אז מאחר ואני זה אני, ואני נוהג לעסוק בעיקר במה שנראה בעיניי כחשוב, אז אני אמקד את התייחסותי לחלק ניכר מהסוגיות שעלו כאן דרך הצגת בעיה אחרת..כללית..וחריפה, וכל אחד על פי הבנתו יגזור ממנה את הנגזרות הרלוונטיות למושאי עיניינו. (אם בכל זאת תרצה שאשיב לך על שאלותיך ,אלו שאני מדלג עליהם בהודעה זו, או שאחזור ואסביר את אמירותי מעבר להצגתם כפשטם, אעשה זאת בשמחה בהודעה אחרת, באם עדיין תהיה מעוניין בכך) אתייחס רק, באימרה אחת, אל התיאור שלך את הדימוי המציאות כפילים של סרט צילום...אמר פעם מישהו שצוטט ע"י מנהל פורום מדיטציה באיי או אל, משה אטס, כדלקמן: "היינו חוטבי עצים לפני ההארה ונשארנו חוטבי עצים גם אחריה". (אין צורך להתעקש להבין). עכשיו לעיניין(י). אמרת שלמרות שלפעמים הדעות שאתה מציג נשמעות מוצקות, אולם הם רק דעות והמטרה שלך באומרן היא להרחיב את ידיעותיך. ובכן, לא אפסח על הרגלי בתקופות רגישות אלו..ואחזור ואציין: ****האמירות בהודעה זו אינן מתייחסות אל אף אחד באופן אישי, כנראה שכולנו נגועים בהן במידה זו או אחרת, נמסטה.****** נו? מחפשים פרדוקסים מורכבים ונוצצים? חידות מסתוריות ברומו של עולם? האם לבודהה היו גלגלים או שבמרוצת הזמן העומד הוא בכלל לא היה יכול להתקדם לשום מקום? האם שמעתם פעם על הרעיון ש...לא מומלץ לנסות להתחיל בבנייתה של הקומה העשרים וארבע לפני שניצוקו היסודות והתחילה בנייתן של הקומות הראשונות???? דיברנו פעם על "צורה ותוכן/מהות" ועוד נקודות רבות בסיסיות ויסודיות. אז העיניין הוא כזה: חוכמה. תבונה. ידע וידענות. "הארה". מה כל עניין ה"התפתחות" הזאת? במה דברים אמורים? ובכן אחיי וידידיי , הדברים קשורים בדיוק ובאופן ישיר, בפעולה אמיתית בעולמנו . או יותר נכון באפשרות פעולה אמיתית בעולמנו, שכן הבעיה האמיתית והעיקרית שלנו היא חוסר היכולת להקשבה אמיתית. אמיתית אמיתית. שכן כל התבונות העילאיות וה"התפתחות" העמוקה שעובר פלוני...אמורות לפתח בו את יכולות ההקשבה והראיה. (מה הוא מבלבל את המח עכשיו על "הקשבה" ומה זה קשור???) מה זה אומר "הקשבה"?, מה? הקשבה למשהו מבחוץ? יש את האמת שאני יודע ולה נאמנותי! לא ככה? אז לא! יש "אמת" תיאורטית, ויש את המציאות בה אנחנו נמצאים, ואותה לא נדע אם לא תיכון בנו יכולת ההקשבה למציאות קיומנו..תרתיתייתיי משמע. ומאחר ואנחנו חיים בעולם יחסי, ההקשבה תמיד מופנית למציאות היחסית הזאת שבה אנו מתקיימים ואנו כלולים בתוכה, ואם לא בכך יתבטאו סגולותיה של הבנתנו המצוחצחה והתפתחותנו המהוללה, אז במה? ואני אמחיש את כוונתי באימרות הבאות: 1.לא מזמרים פרקי תהילים ברחובות רמאללה ! לא מומלץ בחום. גם אם הם מתארים את האמת האמיתית שלאמיתית. 2.כמו שלא פוצחים בקריאות "אללה הוא אכבר" ברחוב יפו שבירושליים!...גם אם הוא גדול וכביר עד מאוד מאוד. ואין סיבה ומסובב והכל תעתוע אחד גדול ומשעשע, אינטלקטואלית. לא מומלץ. בחום. 3.בדיוק כמו שלא מומלץ לנסח תהייה סקרנית, בהקשר של איזה הגיג פילוסופורוחני, בצורת אימרה נחרצת. כי החטא כאן הוא כפול ומכופל. א. כי אנחנו לא שמים לב עד כמה אנחנו ,נשבים ומהופנטים מאופן(!!!) הצגתנו את הדברים. עד כמה ה"איך" שאתה מציג את דבריך גורם לך ממש להאמין בהם סומא. (אתה , אני, וכל אחד אחר). ב. כי אתה לא יודע מול מי אתה עומד (אף פעם) ומי עוד שומע את דבריך אלו ואיך הם משפיעים עליו. וכך בלי יכולת להבדיל בין נבט חיטה לכפתור השמדת עצמו....מבתק לו במיומנות, "חכם הדור", את גבעול הנבט משורשו, "למען לא יתפוצץ!", ובו זמנית מטפטף טיפות מיים צוננות, בחום ואהבה, על אותו כפתור הרסני, וגורם לקצר מיידי ול"בום" הבלתי נמנע. (גם אם בשל "גמישותו" הרבה של הזמן...התהליך אורך כמספר חודשים ע"פ מידת שעון אדם). כך גם כל "פרשי הבלה בלה" ה"מוארים" ופזמוני המחקרים ה"מדעיים" אשר בפיותיהם, הופכים עורם הצח והקורן למחוטט וזב מוגלה, כל אימת שטפח של מציאות חובט בפניהם. כי עיניים להם באחוריהם ואזניים מתחתיהם, אבל העיקר שהלינק מצורף בהודעה (ולא משנה למה הוא מקשר) וכמות המטומטמים בעולם היא הוכחה מדעית להארה. אז... האמת מתחילה באמת. ו"דע את עצמך" היא האמת הראשונה, ולמען שלומו של העולם, ובשל עיוורוננו העמוק, מן הראוי שסקרנות תוכר פנימית ותתבטא כסקרנות, והשערה גם כן ורצון להבין. כי אנחנו לא יודעים מול מה אנחנו עומדים, ומה יכול לבוא מחר. ממש ממש לא! והנאיבופוטיזה שהכל בסופו של דבר מביא את השיעור הנכון בזמן הנכון והכל זורם באופן שליו בכיוון ההתפתחות, מייצגת במלא הדרה את הרצון האדיר שלנו "לישון". עמוק. כי יש פרט אחד קטן שאנחנו נוטים לשכוח לגבי "שיעורים", שיעורים צריך להפנים!. ולתת להם לשנות אותנו. באמת. שכן אין שום הבטחה שהשיעור יחזור ויחזור ויחזור על עצמו עד שיואיל בטובו פלוני להיאות ולקבלו. יום אחד, המציאות פשוט יכולה להשתנות. אז "הצליל" של רחש החיים המבקש להוולד בתוכנו והרצון לחיות לאהוב ולהבין באמת, צריך להלקח ברצינות ולקבל משנה תוקף, בכל הקשור להילכותנו. כי כולנו באותה סירה, אחרי הכל. ושכל אחד ינסח את המשפט האחרון ע"פ האסכולה החביבה עליו, מצידי. אז מה היה לנו? :)

מה היה לנו?

הרבה מילים יפות, הבנה (!), חיוך על השפתיים, ותהייה... מה זה לעזאזל "הנאיבופוטיזה"?

בארס

New member
אה ! נאיבופוטיזה.

אין דבר כזה. יש רק אנשים טובי לב , שגילו את טוב ליבם, ועשויים לפעמים לסבור בשוגג שמאחר ובבסיסם יש רק טוב, זה אמור להיות כך באופן גורף לגבי כל שאר התופעות. :)

שששלום

New member
תהיה לדברי בארס

האם למרות שטרם הפנמו את הדברים במלואם, לא רצוי לנסות להתפתח בעוד כמה מישורים כמו הבנת הזמן ? מעין דיאלוג פנימי של הליכה קדימה ואחורה בו זמנית בתחומים שונים. כמובן יש להיזהר משנה זהירות לא ליפול לבורות בגלל חוסר הבנת הבסיס אבל אם הדברים נעשים ברוח הנכונה, אם לא נשאף להמשך לא נגיע אפילו לבסיס איתן. כמובן שעדיף ללמוד את הלקח בזמן הנכון בחיים ברגע שהוא צץ שהרי יתכן ולא יחזור אותו שיעור אך מדוע לא ללמוד אותו תוך כדי פעילות נוספת ?!

בארס

New member
ממממ

הסברה גורסת...שאם רק היינו מסוגלים "לעכל" באמת את השיעורים שמגיעים לפתחנו באופן ספונטני, לא היו לנו בעיות קיומיות קשות כל כך. תמיד יש לנו הרושם שיש איזו דרך עדיפה עבורנו ולמה לא לשנות קצת לכאן וקצת לשם ולהנעים את החיים? ת'מבין...אומרים שהידע נמצא אצל כל אחד מאיתנו בשלמותו, הבעיה היא לא איך "לצבור" את הידע, הבעיה היא שיש לנו מכשולים שמונעים מאיתנו את הנגישות אליו! ככה שקודם שניתן לעסוק ב...ללמוד תיאוריות...יש הכרח להתעורר למספר מכשולים אקוטיים שמונעים מאיתנו את האפשרות לראות (!!!) במה מדובר. כך גם באורך פלא ..עם הסרת המכשולים חודרת תבונה אינטואיטיבית יותר של המציאות שכבר מחכה להתגלות.

שששלום

New member
../images/Emo45.gif

ולכן יש צורך בפתיחות האמורה. לראות את התמורה במצבנו האנרגטי/מודעות וכאלה.

בארס

New member
לא בהכרח.

אם הבנתי אותך נכון (וגם אם לא), הייתי מעוניין להעמיד כאן כמה דברים על "קוצם" הדק והשברירי ביותר! ואני ארשה לעצמי לחרוג ממנהגי המוקפד, לא להשתמש בתופעות סוביקטיביות של המשתתפים בדיונים עמי באופן ישיר ולהשאר במישור הכללי עד כמה שניתן כדי להבהיר את אמירותי. הייתי רוצה , ברשותך, להשתמש ב"דפוס" די בולט אצלך כדי להצביע על תכונה גרועה של כולנו , שהיא בבחינת אבן נגף רצינית בכל הקשור ל"שמירה על טוהר האמת". והיסוד לתכונה זו היא הערמומיות הבלתי מרוסנת של התת מודע הרעב ל"אישורים חסרי הצדקה" שלנו. אני חוזר ואומר, למרות שה"דפוס" הזה די בולט אצלך, הרי הוא מושרש הייטב בקרב כולנו. לעיניין. על מה אני מדבר? אז הנה לנו דוגמה, בתת שרשור הנוכחי שבו אני מציג עמדה מסויימת (שיש דברים מאוד בסיסיים שלקויים אצלנו ומונעים מאיתנו את האפשרות להבין באמת על סמך בחינה ישירה של עיניין) ואתה... מסכים עם עיקרי הדברים, במשפט אחד, אולם ...במשפט השני (!) , ללא משים, מנסה "להוציא ממני הסכמה" על עיניין שלכאורה נראה מקביל לנושא הראשי, אולם הלכה למעשה הוא ההיפך הגמור ממהות הדברים המדוברים באמירה הראשית. שוב, למען הבהירות, אני מציג רעיון שאומר שיש דברים שצריך להבין ולבוא בהשתנותם טרם ניתן להבין באמת דברים מסדר גבוה יותר, אתה מסכים באומרך: "...למרות שטרם הפנמו את הדברים במלואם..." אולם מייד מנסה "לאשר" את מישור """הבנת הזמן""" !!!??? כאילו...מה העיניין?, ברור, אנחנו לא מבינים ,אז מה ?, בו גם נעבוד על "הבנת הזמן"!, מה הסיפור? :) ואז אני לא ממש מתכופף, מה לעשות?, תחמן גדול אני בעצמי, ואני אף מעלה את הדגש על העיניין. ואז...הפלא ופלא ! הדברים ברורים. אגודל זקורה מונפת לאויר. אני פותח את ההודעה לראות מה כתוב בפנים...???...ומה אני מגלה? אדון שאולי , היקר מכל. האהוב באמת ! כמות שהוא וללא כחל וסרק ושרק בריאות אושר ונחת יפלו על ראשו..... ...... ..... לא פחות ולא יותר ! ....מנסה "להחתים" אותי על משכנתא חדשה !!!! "....לראות את ה ת מ ו ר ה במצבנו ה א נ ר ג ...." !!!! כאילו...!!! כאילו...??? כאילו חזרתי עכשיו מאיזה פסטיבל דרבוקות סגלגלי? האלו !!! ??? is there anybody home? על זה אני אומר: נראה מה שנראה...כשנגיע! עד אז !...הדבר היחיד שניתן לראותו הוא את החבורות הכחולות על מצחנו המרוצצים מרוב נגיחות חסרות רגישות בחומות הבזלת המשוננים של המציאות רבת ההוד וההדר. :) באהבה רבה!

שששלום

New member
הבהרה

לאור דברי בארס היקר, התחוור לי כי דבריי לא מנוסחים כיאות. בלעדי הפתיחות לא נגיע לדבר. הפתיחות היא שמסייעת לנו לבצע שינוי ולו קטנטן ככל שיהיה בחיים. בזכות הפתיחות נוכל להפנים והבין את השינויים והתהליכים. אבל זה ממש לא לראות תמורה אנרגטית או שינוי מודעות. שינוי קטן ככל שיהיה יכול להיות בעל משמעות כבירה אבל אינו מייצג כלל תמורות אנרגטיות וכאלה. משפט זה נאמר מתוך סוג בדיחה פרטית ומקומה לא אמור להיות כאן. לכן התייחסו רק לפתיחות. מכל השאר - להתעלם. ותודה לבארס על השיעור המאלף : מתי ניתן להשתעשע בבדיחות פרטיות ומתי לא.

yaga1

New member
שלומות בארס וכולם...

שבתי מכמה ימים של תרגול וצפייה בפרחים בצפון ומצאתי הרבה מה לקרוא. בעקרון עזבנו לטעמי את הדיון בסוגיה ספציפית זו כפי שהוצגה בתחילה. יחד עם זאת, על הדרך, הועלו עוד כמה וכמה דברים ומחשבות. סבבה. אני מניח שאחר כך אקרא שוב את כל מה שקורה כאן ביתר עיון ואולי גם אשתלב. עכשיו אני הולך לחרופ. בינתיים כל טוב לך ולכולם. כך או כך נהיה פה מעניין מאוד וזה טוב.

למעלה