על סף ייאוש

amedid

New member
על סף ייאוש

אני בת 32 נשואה 6 שנים עם 3 ילדים (תאומים שנולדו השנה וילדה בת 3).בעלי בן 40 .כשהתחתנתי בעלי דרש שנחתום על הסכם ממון (יש לו דירה מלפני הנישואים). אני באה ממשפחה מסורתית בעלת ערכים של משפחתיות ועזרה אך לצערי הורי לא יכולים לסייע לנו כספית עקב מחסור כלכלי אליו נקלעו. מעבר לכך הוריי מעניקים אהבה רבה אליי, לבעל ולנכדים,מטפלים שומרים, עוזרים בכל מה שרק יכולים (בין היתר קונים מתנות לילדים ללא הרף- בגדים, צעצועים, ציוד לתינוקות, דברי אוכל ומנסים לסייע ככל שיכולים). הבעיה היא שבעלי רואה בהם כ"לא אמינים" להגדרתו. זאת מכיוון שאין בידיהם לעזור לנו בסכום כסף לקניית דירה. אני כל הזמן מסבירה לו שעתידנו תלוי בנו ושהוריי לא יכולים לסייע ואין הם חייבים בכך. לא אחת נקלענו למשבר בקשר לנושא זה. הוא טוען שכדאי שיבואו פחות לעזור וכך לא" נקלע למריבות מיותרות" אני והוא. קשה לי מאוד ואני ממש נקרעת עקב העובדה שאני מרגישה שהוא כופה עליי את הרגשתו והוא אינו מתחשב בכך שהוא מדבר על הוריי מולידיי. אני אובדת עצות ולא יודעתמה לעשות דירתי איתו על כך שהוא גורם לי לרצות לסיים את הקשר כי אני לאיכולה להמשיך לחיות בצורה הזו ושאי אפשר להתקדם כך לשום מקום. יש לציין שאנו חוסכים כמה שיכולים כסף לקניית דירה משותפת. הוא טוען שהויכוחים שלנו נגרמים עקב הוריי ועקב השהייה שלהם בביתנו. כמו כן הוא מציע שניקח עוזרת בתשלום על פניהם. לדעתי ואמרתי לו זאת שזו חוצפה מדרגה ראשונה ושאף עוזרת לא תעניק אהבה לילדים כמו שהם מעניקים. כפי שניתן לראות המשבר הוא עמוק. מצד שני קשה לי לחשוב על היותי גרושה עם שלושה ילדים קטנים שביניהם תאומים. אני ממש מיואשת............... קשה לי עם הצביעות הזו של בעלי ומן הסתם אני מרגישה גם כן צבועה כי הוריי לא יודעים שכך חושב עליהם בעלי. התחושה היא קשה וכמובן שהמצב יוצר ריחוק בינינו. כמה שיחות כבר ניהלנו בינינו וניסיתי להסביר לו כמה שהוא טועה במחשבותיו. כמו כן היינו בייעוץ זוגי לפני כמה שנים והנושא של הוריי עלה אך כאמור דבר בגישתו לא השתנה.מה לעשות?

shy777

New member
חיי נישואין הם קודם כל אנחנו

לפני אני. ולא זה המצב שהיה כך כבר מהרגע הראשון. בן זוגך מעדיף לגור בדירה לא מתאימה רק כדי שלך, בת זוגו, לא תהיה נגיעה ברכוש שהיה לו קודם לכן. בעיה שהוא רואה אותך כמתחרה ולא כחלק מהאנחנו. מדוע שלא תפתרו את הבעיה ברישום הדירה על שם שלושת ילדיכם?

amedid

New member
לא מעוניינת בדירה שלו

אני יודעת שאם היינו גרים בדירה שלו חיינו היו יכולים להיות קלים יותר, אבל אני לא מעוניינת בה. אני מעדיפה שנקים משהו ביחד ולא שתהיה לי התחושה שאני לא חלק מזה. הבעיה המהותית היא היחס שלו למשפחה שלי והחשדנות המתמדת שלו כלפיהם.

shy777

New member
הכל בא ממקום אחד

ואינני מסכים לתגובות האחרות שזורקות הכל לפתחך. לדעתי הכל בא מהעובדה שמערכת היחסים שלכם הוגדרה מראש של "אני" ו-"את" ולא "אנחנו". מעצם חתימת הסכם הממון. זה המטיל צל כבד על היחסים ביניכם. כשיש משפחה ההחלטות הגדולות צריכות לבוא ממה טוב לתא הזה ששמו משפחה, ולא חשבונאות של מה ההורים שלי נותנים ומה ההורים שלו נותנים.

היא הסכימה לנישואים עם הסכם ממון

משמע הגישה של הפרדת ממון מקובלת עליה. לא על זה הויכוח כאן - זה עניין שכבר יושב לפני 6 שנים בהסכמת שני הצדדים. אם היא היתה שי777 כנראה שזה לא היה מגיע לחתונה, אבל היא לא.

shy777

New member
על העובדה שהסכימה אין בכלל ויכוח

אבל וכאן אבל גדול, ההסכם קובע כללים מראש, כללים של אני ואת, ולא אנחנו. זה שורש הבעיה. וזה הצל הכבד המעיב על חיי הנישואין, ועכשיו משלמים את המחיר. לא של ההסכם, אלא את מה שהוא מבטא. אגב, הסכם ממון הוא נכון בעיני רק כאשר אלו נישואים שאינם ראשונים ויש ילדים ממערכות קודמות. אבל זה רק אני.

../images/Emo45.gif

זה בהחלט רק אתה.

I C E M A N 7

New member
מה הקשר

הסכם ממון נכון כשיש פער רציני בהון ובנכסים בין שני הצדדים. אתה טוען שאם אני מצליח למצוא חן בעיני הנכדה של ורטהיימר ואנחנו מחליטים להתחתן, לא צריך הסכם ממון?

shy777

New member
אני אומר שאם

כבר מתחילת הקשר מתחילים לסווג זה שלי וזה שלך, הסיווג פוגם בהגדרת התא המשפחתי, מחבל ב"אנחנו" . אם כבר בתחילת הקשר הזוגי אתה מגדיר מה יקרה אם ניפרד, זוהי נבואה המגשימה את עצמה. שכל אחד יעשה את שיקוליו הוא. התנאי היחיד שבו ניתן לדעתי להבין הסכם שכזה הוא אם יש עוד צדדים מעורבים, כלומר ילדים מנישואין קודמים. אבל בעולם המטריאליסטי שלנו כשכל דבר נמדד במחיר רק טבעי שאנשים מגדירים גם את הרכוש. עוד השפעה אמריקנית, מיותרת לטעמי, על גישת החיים.

shy777

New member
לא ממש מדוייק

אינך יכול לאכול את העוגה להשאיר אותה שלמה. אם מראש הגדרת זה שלי וזה שלך, זה מקשה על הביחד. שכל אחד יעשה את הטוב עבורו, רק שידע את המחיר. אם מתכננים את הפרידה רק כשמתחיל הקשר, שלא יתפלאו אם הנבואה מגשימה את עצמה.

I C E M A N 7

New member
זאת אומרת

שאם אני עושה ביטוח מקיף לאוטו, אני לא צריך להתפלא אם החברה שלי דפקה גז במקום ברקס בכניסה לחניה. מה איתך? לך יש ביטוחים? כי הסכם ממון זה ביטוח, אם לא הבנת את הפרינציפ.

shy777

New member
יכול להיות שזה ביטוח

טענתי היא שלביטוח הזה יש מחיר, והוא מחיר כבד. כי ברגע שאתה מצהיר בכניסה לזוגיות: זה שלי וזה שלך, אתה פוגם במרקם העדין של המשפחה, של האנחנו. לתמיד. כי זו הצהרת הכוונות. כי ברגע שאתה אומר: אה אם ניפרד ....אז.... זהו השביל הבטוח לפרידה. שכל אחד יעשה את החשבון עם המחיר שווה לו. i rest my case

shy777

New member
את מבינה את חלק מתא הנקרא משפחה

ואינך מעוניינת בדירה "שלו". היכן האנחנו? מאוד שביר מראש עם חתימת ההסכם.

shy777

New member
לא העניין של הדירה

העניין הוא של הגדרות הזוגיות מלכתחילה.

בעלך לא מחבב את ההורים שלך

מסיבות טובות, מסיבות לא טובות, את מי זה בכלל מעניין - את רוצה להמשיך לריב או לפתור את הבעיה? בנסיבות כאלה מקובל לבצע הפרדת כוחות, בטח לא לדחוף לו אותם מול העיניים בכל הזדמנות ואם זה עולה כסף - נו טוב, שלום בית אף פעם לא היה עניין זול
. מצד שני, יש לי הרגשה שאת משתמשת בהם כדי להעניש אותו בגלל כל מיני עניינים לא פתורים ביניכם (למשל, עניין הדירה) - כדורים מסוימים במינון נכון יכולים לעזור.

"ניסיתי להסביר לו כמה שהוא טועה במחשבותיו"

פה בדיוק מתחילה הבעיה שלכם - את לא סופרת את מחשבותיו והרגשותיו של בעלך ממטר! את צודקת, את יודעת מה הכי טוב עבור המשפחה שלכם, ההורים שלך הם צדיקים - ממש נופת צופים! והוא? הוא טועה! וגם ביעוץ הזוגי הוא לא הבין כמה שהוא טועה (ואת הבנת כמה שאת טועה?) את גם כל הזמן מסבירה לו דברים - בקיצור, אם מישהו היה מתייחס אלי ככה (בערך כמו לילד בן 4 שלא מבין כלום), אני לא חושבת שהייתי משתפת איתו פעולה... תתחילי בדווקא כן להבין אותו - לא נוח לו שהחמים שלו מתנחלים אצלו לאורך זמן גם אם הכוונה שלהם טובה (עזרה בטיפול בבית ובילדים), הוא אפילו הציע עזרה חיצונית, ככה שנראה שהוא דווקא כן מבין את הצורך שלך בעזרה בבית עם 3 ילדים קטנים. אז בתמורה תביני את את הצורך שלו בפרטיות ותגבילי את השהות של הורייך אצלכם לשעות שבעלך לא נמצא בבית. גם בעניין הדירה אני איתו - התחתנת איתו עם הסכם ממון, אל תדברי על הדירה הזאת, היא לא קשורה אלייך בשום צורה וגם האיזכור שלה פה ממש לא רלוונטי. אם הוא ירצה שתגורו בה או שתשתמשו בכסף מהשכירות שלה למחייתכם - הוא כבר ימצא את הדרך. הדבר היחיד שבו את צודקת בעיני הוא שאת מבקשת ממנו שלא יערב את הורייך בקניית דירה עבורכם ושלא ישמיץ אותם באוזנייך - לזה אל תסכימי.

למעלה