על סובלנות

הטרור האיסלמי גם באינטרנט

האקרים, כנראה מטורקיה משחיתים אתרים ישראלים במסגרת טרור איסלמי "המלחמה שלנו תימשך נגד אלה המתנגדים לדת האמיתית – האיסלם", אז תספרו לנו שוב שהם סובלנים

sela v

New member
חשבתי שהמוסלמים לא מספיק

אינטילגנטים לדעת איך לעשות דברים כאלה.

Ragamala

New member
ציטוט מדבריך -

"אצלי למשל כל אדם הוא אדם ללא קשר לדת" ועכשיו תקרא שוב את מאמר השטנה שהבאת על האיסלם ותשאל את עצמך האם כשאתה פוגש מוסלמי אתה לא רואה את המאמר הזה מול העיניים? איך אתה יכול לטעון שדת מסויימת היא דת פנאטית טרוריסטית (מה שדרך אגב נכון לתקופה האחרונה בלבד) ולאחר מכן לטעון שלו תפגוש אדם שמשתייך לאותה דת בצורה אדוקה, לא תשפוט אותו לפי דתו? אתה משקר את עצמך או אותנו? תחליט - או מאמרים על היות האיסלם הדת הרע של המאות האחרונות (לפני כן אלו היו הנוצרים) או סובלנות. אבל גם וגם? באיזה לוגיקה מופלאה אתה משתמש? ולגבי דו קיום - אם כבר התחלת טוב אז תמשיך. אם אתה רואה אדם ללא הקשר דתי, ומוכן לתת לערבים להיות חלק ממדינת ישראל אם הם יהיו שווי חובות וזכויות, אז כל מה שנשאר הוא להבין שמדינה של שני עמים זה לצד זה היא האידיאל מבחינתך!! אין שיקולי דת, אין שיקולי גזע או מוצא, אז למה לא לחיות ביחד? מה מניע אותך להפרדה? בעיות דמוגרפיות? הרי לא אכפת לך מדתו של האחר. גבר, אתה יותר שמאלני ממני

שלום לכם , חדש כאן ומקווה להשתלב

ראיתי כאן השתלחות מסוימת בעניין דת האיסלאם - אני ערבי מוסלמי שנשוי ליהודיה - זה בעיניי דו קיום ... כששני אנשים מסקטורים שונים , דתות שונות שוברים את מחסומי השנאה , את מגבלות המדינה , את מוסכמות הפנאטיות אצל היהודים והמוסלמים ומחליטים לדהור קדימה על סיפון הדו קיום והאהבה כבני אדם ולא כערבי או יהודיה , קל מאוד לשבת מול מקלדת ולתקתק שעות .. להשחיל כל מיני מאמרים וביטויים , אבל במעש ??? מישהו מאלה שחותמם נראה בכל נקודות הדרך של השרשור הזה עשה משהו לדו קיום ?? ארגן איזה מפגש של ערבי ויהודי ? של מוסלמי ויהודי ? של נוצרי ויהודי ? של דרוזי + מוסלמי+יהודי+ נוצרי .??? כלום .. רק לשבת כאן ולזרוק מילים ולמילה יש כוח ...מה שוראים מכאן לא רואים משם ... קלישאות לא יעזרו לדו קיום .... מעשים כן יקדמו אותו ויובילו לפריחתו מחדש , אשמח להיות משתתף בפורום הזה בתקווה שמשהו יזוז ומכאן תצא הגאולה , ולג'יהאד עכשיו בשביל הדו קיום

כל אחד שמר על הדת שלו

הכרנו זה את זה כמוסלמי ויהודייה וככה המשכנו למה שאחד מאיתנו ימיר את דתו ?

אז ככה

זה קצת נראה מוזר אבל אנחנו נשואים עוד מעט שנה .. עשינו כתובה בבית הדין השרעי וזה מאחר והדת האיסלאם מותירה למוסלמי להתחתן עם יהודיה בלי שתמיר את הדת שלה , ואם עושים כתובה אז זה נחשב לנשואין לכל דבר גם בעיני החוק של מדינת ישראל , אחרי הכתובה לקחנו את תעודת הנישואים למשרד הפנים .. ושם נרשמנו כבעל ואישה לכל דבר כמובן כי שנינו אזרחים ישראליים , ועכשיו יש לנו ילדה גם .. איזה מלכה יש לי

כמה שאלות

שמעתי בעבר על זוגות כאלו ותמיד זה היה נראה לי כתסבוכת לא קטנה. לפי הסיפור שלך נשמע כסיפור אהבה. איפה אתם גרים? בכפר ערבי או במגזר היהודי? הבת - יהודיה או מוסלמיה? באיזה בית ספר תלמד? על איזו זהות לאומית תגדל?

Ragamala

New member
ברוך הבא לפורום

אתה משב רוח רענן בפורום שכולו ימין אגרסיבי ושמאל אגרסיבי. מקווה שתישאר הרבה.

מאמר שיטנה?

הבאתי קטע ממקורות מוסמכים במערב שחקרו היטב את האיסלם בעזרת מומחים מוסלמים. מסתבר שבקוראן יש הרבה משפטים שמדברים על רדיפת כל בני הדתות האחרות (כופרים) והצרה היא שהאימאמים שלהם משתדלים לצרוב את זה עמוק בראשם. הטרור בעולם מסתמך על משפטים כאלו וגם באזורנו מציגים זאת כמלחמת קודש דתית וכל המעשיות על 72 בתולות. זה הדלק והמקור לפאנטיות וכדאי להכיר זאת.

בטרוף - זמני

תשובות לשאלותיך ... אני גר בצפון במגזר היהודי לבת אין דת מסוימת כי השארנו את ההחלטה בשבילה כשתגדל , או שנתייעץ איתה כשתתחיל להבדיל בין הדתות...תלמד בבית ספר יהודי בהתחלה , ואחר כך במעורב .. לאומיות לא כלכך מעניינת אותנו כמו שאותך ... יש עוד המון דברים לחנך ת'ילדה במקום לעסוק בזה
.. אתה יש לך זמן לזה .. שוט!! ובקשר לדבריך למטה , לא חסר משפטים , פסקי הלכה ופולסה דנורה ולא רק כלפי הגויים אלא גם כלפי היהודים שמתנגדים לרוחו של רב זה או אחר , אצלנו יש 72 בתולות מה אצלכם יש ?? וטרור זה לא רק פיגועים ( לך תראה מי היה הסייען של המחבל המתאבד בנתניה ) יש טרור מילולי , תקשורתי , נפשי , פסיכולוגי .. ואין טאבו למוסלמים על זה , אלא כל הדתות נמצאות בתחום , אין בלעדיות כאן .. פנאטיות נמצאת אצל כולם , ומנחש שמוכרת לך מקרוב

גם אצלנו יש קצת קיצונים

אבל יודעים איפה הגבולות ואיך שומרים על צלם אנוש. אתה יכול לראות זאת כל יום בטלביזיה בנושא ההתנתקות. אבל שים לב - למרות שאלפי מפגינים מתקוטטים עם אלפי שוטרים עד היום בקושי מישהו נשרט. תסתכל איך נראית הפגנה אצל אחיך "הרגועים" בעזה - מאות רצים כמטורפים עם מקלעים ביד ויורים זה בזה - עשרות הרוגים ונפגעים. אתה לא רואה את ההבדל? הסיפור שלך מוזר ונשמע אפילו דמיוני. שמעתי על לא מעט נערות ישראליות שהתפתו ע"י ערבים והלכו לגור אצלם בכפר תחת שליטת האמא (של הבעל). לפי הסיפורים הן חיות כשפחות ומוכות תדיר ע"י הבעל (הכל בהתאם למסורת). חלק מהן הצליחו לברוח ומסתתרות מאימת הבעל ומשפחתו. בטח תגיד שאלו סיפורים מצוצים מן האצבע. שמעתי גם ילדים של כאלו שנדחים הן ע"י ידי החברה הערבית (שרואה בהם יהודים) וגם על ידי החברה הישראלית. בחלק מהמקרים הם עצמם גדלים להיות שונאי ישראל הגרועים ביותר (כדי להוכיח נאמנות לחברה הערבית). אני מסכים איתך כי גם אצלנו יש הרבה אלימות, פיזית ומילולית אבל כשאנחנו נלחמים במישהו איננו מפוצצים הולכי אורח ברחוב או באוטובוס. יש הבדל לא קטן בין אלימות פיזית ובין טרור. אצלי הטירוף זה סתם שם שאימצתי כאן. אני אדם רגוע מאוד ומסתדר מצויין עם כל השפויים, מכל הדתות. אצלכם הפיוז מאוד מאוד קצר וזו בעיה לא קטנה כשמדובר בדו קיום. אולי אתה שחי בסביבה ישראלית ורחוק מההסתה תגבש אורח חיים תרבותי, רגוע ושקט.

קראתי , התרשמתי

"אחיי" בעזה לא חיים כמוך מול מחשב ומצלמת אינטרנט , לא מקבלים את התנאים הסוציאלים שהמדינה מעניקה לאזרחיה , אין להם שקט ומרגוע מטילים ומטוסים , טנקים ומחסומים , הרבה שמעתי את ההגדרה " אצלנו יש קיצוניים ואצלכם ככה מתנהגים " אין הכללה ליהודים אבל כן חלה על הערבים מעניין למה .. אבל לא חשוב ממילא תמצא לך איזשהיא תשובה אז נניח את זה ... וכמה טוב לראות שאתה רגוע ומסתדר עם שפויים כי עד עכשיו הסתדרת טוב מאוד עם "הלא שפויים" .. שיהיה לך יום טוב שפוי זמני

העלת נושא של נישואים מעורבים

ואתה מתחמק מדיון רציני. צירפתי קישור לסירטון המופץ בארה"ב מטעם אירגון בשם עם אחד. עד כמה שהבנתי המטרה לאסוף תרומות למימון פעולות האירגון. בטח תגידו כי הדברים מפוברקים אבל הנושא הועלה לא פעם בעיתונות וגם בכתבות בטלביזיה. לא מפריע לי שבחורה בוגרת מתאהבת בערבי אבל יש גם תופעה שנערות קטינות (בנות 14-15) מפותות על ידי ערבים מבוגרים לבוא לגור איתם בכפר (ולפעמים אפילו לעבוד בחוף תל-ברוך). המשפחות עושות מאמצים גדולים למצוא ולשחרר אותן.

Ragamala

New member
שמת לב איך אתה מיד תוקף??

האדון לא רשם שתי הודעות ואתה כבר קופץ עליו. הוא בא לדיון על דו קיום ולא על מנת להגן על פנאטים המשתייכים דתו. זה לא מעניין אותו. זה מעניין אותך כי אתה מחפש חסמים לדו קיום. מצאת חסם - מוסלמים הם רעים ברכותיי

נכון Ragamala

ובגלל שרק זה מעניין אותו , אז שהוא ישאל והוא יענה לעצמו , כל עוד לא מדבר על הדו קיום אז שידבר עד השנה הבאה , טען שהתחמקתי האמת לא רואה ממההתחמקתי אלא רואה ההתחמקות שלו בלהתמקד בדו קיום עצמו , עיוני האמן לי שיש עוד הרבה כמוך שרק ירצו לחבל בדרך הזאת , תמשיך בדרכך , אני באתי לדבר על הדו קיום ולא רק בין ערבי ליהודיה , אלא בין כל גזע אתני או מחלוקת אידיאולוגית

חברים יקרים

את הדו קיום הרי לא אני ואתה נעשה כאן. אלו תהליכים בין אוכלוסיות וזה או שקורה או לא. אני חושב שהתפקיד שלנו למקד את הבעיות כדי לראות מה חוסם התקרבות נוספת בין שני עמים עם היסטוריה ומנטליות שונה. חשוב גם לנסות לראות מה יקרה אם ההסתה והשינאה ימשיכו. אני הצגתי את השקפתי איך צריך להיראות הדו קיום ואילו תהליכים צריכים לקרות כדי לזרזו. אני כאמור מאמין שהדרך לדו קיום פשוטה מאוד. מה שצריך לקרות הוא שהאוכלוסיה הערבית בארץ ישראל תשלים עם קיומה של המדינה (אחרי שישים שנים) , תהיה נאמנה למדינה ותקבל על עצמה באהבה את כל החובות האזרחיות. אם זה יקרה אז הדו קיום יקרה גם בלי פורום זה. אם הערבים ימשיכו להתבכיין ולדבר על העוול ההיסטורי ועל קיפוח כאשר הם עצמם מחנכים את ילדיהם לשינאת המדינה אז הדו-קיום לא יקרה, הטרור והשינאה רק יגיעו לשיאים גבוהים יותר. גם אם השמאל יגידו שאנחנו אשמים במצב זה לא ישנה מזכירים כאן מדי פעם את נושא ההימנון והדגל ואני חושב שאלו סמלים בלבד ולא צריך לעשות מזה סיפור. אם ארצה לגור בשוויץ אז הדגל שלי יהיה צלב אדום ואם בתורכיה אז זה יהיה סהר. באותן מדינות יש גם יהודים ואף פעם לא עשו מזה נושא למאבק. צריך לזכור כי המדינה לא נולדה בהסכמה בין האוכלוסיות השונות אלא במאבק. אין שום הגיון שמי שניצח (והקריב על זה אלפים מבניו) יוותר על הישגים אלו ויסכים להפכה מחר למדינה עם שלטון חומניסטי מוסלמי.

האמת אהבתי את את החזרה שלך

על המונח " שלטון חומניסטי מוסלמי" , רק שזה לא יתממש גם כל ערבי בישראל יגיד לך את זה , ואם הוא יגיד שכן יהיה שלטון כזה אז זה רק כדי לשחרר לך ת'פיוז
, המהלכים שלך להגיע לדו קיום כמו המהלך החד הצדדי של שרון רק בהפוך , אתה דורש מהערבים לעשות ככה וככה וככה , זה נחוץ ואף הכרחי כדי להגיע לדו קיום אמיתי ( אחרי שישים שנה) , מה בנוגע לסקטור היהודי ? שעדיין רואה בערבי פצצה מתקתקת שהולכת על 2 ?? מה עם החוקים המפלים את האזרח הערבי ומונעות ממנו להגיע לכל מיני מקומות ותפקידים ?? האם תתקן המדינה או שגם עם זה הערבים צריכים להשלים ? האמת שמענו הרבה את הקלישאה " צריך וויתורים כואבים" בסיטואציה הזאת צריך ומשני הצדדים , ישראל היא מדינה יהודית בזכות הרוב היהודי שאפילו בחלומות הכי וורודים של כל ערבי לא יהיה פה רוב ערבי .. זה בטוח ! עברו שנים רבות והמיעוט הערבי נע בין 19 -22 אחוז מהאוכלוסיה .. וזה לא ישתנה בהרבה אם בכלל , כשאת מדבר על תהליך דו קיום תזכיר למדינה להפסיק לראות באזרחיה הערבים כאיום וסכנה בטחונית אחרת אל תצפה שיהיו וויתורים כואבים - יקיר השפויים

למעלה