על סובלנות

על סובלנות

אומרים שכדי לעשות דו קיום צריך להכיר טוב את הצד השני לאחר ה 11 בספטמבר (הפלת מגדלי התאומים בארה"ב) הבינו הרבה בעולם כי האיסלם הרווי במחנות ומלחמות פנימיות מתאמץ עכשיו לגלגל את הטירוף שלו לתוככי המערב. מלומדים מוסלמים (בעיקר פרופסורים באוניברסיטאות) קמו והכריזו כי מדובר במתי מספר מטורפים וזה לא מייצג את האיסלם - "האיסלם דת של שלום". מחקרים רבים שנעשו לאחר מכן מוכיחים כי בדת המוסלמית נעוצים שורשי תרבות השינאה. אם תכתוב בגוגל islam+terror תקבל אינספור ידיעות, כתבות ומאמרים שיכולים להעסיק אותך שנה שלימה. הרבה דשו בנושא שכותרתו
ISLAM: "Religion of Peace?" הנה התייחסות הקוראן Islamic ideology is based upon an intense hatred of the non-Muslim. For Muslims, there exist two kinds of non-Muslim enemies... kafir (non-believers in Islam) and ahl al-kitab (People of the Book). Kafir, such as Buddhists and Hindus, must either convert to Islam or face execution. People of the Book include Jews and Christians. These people need only submit to Muslim authority to avoid forced conversion or death. Although they may keep their original faith, their status becomes dhimmi (a "protected," yet inferior non-Muslim status). So instead of outright forced conversion or slaughter, the Christians and Jews would be allowed to remain somewhat unmolested as long as they acknowledged the superiority of the Muslim.​
שימו לב כי כעם הספר יש לנו זכויות מועדפות לעומת האחרים - אבל , זה כל זמן שאני מכירים בעליונות האיסלם

sela v

New member
תסביר לנו איך זה מתקשר לדו קיום

בכלל שאתה רושם דברים כאלה אני מצפה שתסביר זאת, אחרת אני לא אתאמץ להבין ואמחק את ההודעה.

תקרא מה שכתוב

כדי לעשות דו קיום צריך להכיר טוב את הצד השני - את דתו, תרבותו ומנהגיו. אתה מצפה שכולם יכתבו כאן על חזיונות של וויתור על ארץ ישראל? דו קיום אמיתי יבוא רק כשיהיו סובלנים ויסתגלו לנורמות של חברה המודרנית (ולא של הגיהאד). כדאי שידעו זאת.

זה משהו שלמדנו מהשמאל

וברצינות, הצד היחיד שמוותר בינתיים, הוא הצד היהודי.

ערב רב

New member
יש לי הצעה ידידותית

אם אתה רוצה ממנו הסברים מדוע אין למחוק הודעה, אני מציע שתעשה זאת במערכת המסרים. כשהפורום מתמלא בדיונים מנהלתיים זה יוצר אוירה קשה של "האח הגדול" ולא תורם לפורום כלל.

כמעט שכנעת אותי לקרוא את כל ההודעה

שלך. חשבתי לשבריר של שנייה שיהיה לך מסר שונה. אפילו קראת להודעה שלך "על סובלנות". בטירוף מדבר על סובלנות. אחלה בדיחה בטירוף למרות שהחומר שלך חוזר על עצמו וזה כבר משעמם לקרוא אותך. בפעם הבאה תשתדל להביא לנו חומר חדש ורענן.

בניגוד אלייך

כבר קשה לצפות מה תהיה התגובה שלך, מרוב חידושים והפתעות.

בניגוד לכמה שפה אני לא מלאה שנאה

ואני חושבת שמיציתי את עצמי פה. שלום ולא להתראות. דוקיום לא בפורום דוקיום.

שיהיו לך חיים בכייף

אולי לסיום תגידי מה בדיוק ציפית כאן? שכולם יתרפסו ויגידו אתם צודקים בשנאה, הטרוריסטים שלכם הם גיבורי חיל קדושים? תקבלו כל מה שאתם רוצים (אני כבר הולך לארוז מזוודה)? אני אומר דבר פשוט - דו קיום כשאתם רואים עצמכם אזרחים נאמנים למדינה, משתחררים משנאות העבר ומשתלבים באוכלוסיה הישראלית. מאחל לך הצלחה והעיקר - תגדלי את ילדיך לאהבת האדם והארץ. התרחקו מקנאי דת מסיתים ומחרחרי מדון. אם את וחברותיך תעשו זאת הדו קיום כבר יקרה לבד.

בכלל לא

הנכבה, יום האדמה, אי עמידה בהמנון, כינוי רוצחים לוחמי חופש, הבנה למניעים של רוצחים בדם קר, חמאס, ג'יהאד, חיזבאללה, ערפאת, ארגון תעאיוש, חכ"ים ערבים..... הפציפיזם ממש נוזל ממך. בהצלחה בהמשך הדרך, ובתקווה שתשנו את דרכיכם.

הדו שיח הזה באמת לא מוביל לשום מקום

בכמה פעמים הצגתי את מה שאני רואה כדו קיום - השתלבות הערבים בצורה מלאה בחברה הישראלית. כנראה שהם מאוד לא אוהבים לשמוע דברים כאלו (ראה כדוגמא את תגובותיה של הגברת הצעירה). חבל שאף אחד מהערבים כאן לא קם והציג את מה שהוא רואה דו קיום. חשוב שנדע איפה הפערים בינינו. האם הם מוכנים להשתלב בחברה הישראלית כבעלי זכויות אבל גם חובות? או שמבחינתם קיימת רק אופציה אחת - פירוק מדינת ישראל והנהגת מדינה איסלמית כאן? לילה טוב

Ragamala

New member
אם זאת ראיתך את הדו קיום אז תבורך

אני פשוט לא מאמין שאתה מבין מה אתה אומר ובטח שלא מתכוון למה שאתה אומר כיוון שאתה מוכן לקבל את הערבים כאזרחים מהשורה לו רק ימלאו את חובותיהם האזרחיות. גם אני!! הנה אנחנו מסכימים סוף סוף. עכשיו תפרט לי מה אתה חושב שזה "השתלבות מלאה בחברה הישראלית"- (בקצרה בבקשה)

Ragamala

New member
למה? האם כל אזרחי ארה"ב

גאים בדגל ובהמנון האמריקאי?? אז למה שהערבים בישראל יהיו? הם חלק מהמדינה אבל לא חייבים להיות פטריוטים לחלוטין. אתה רוצה הכל או כלום! יש יהודים שלא מסכימים עם הדגל או עם ההמנון לחלוטין. אז הם לא שייכים למדינה מבחינתך? מקובל עלי שכל אזרח יכד את המדינה בה הוא גר אבל הוא לא חייב לשיר את ההמנון כל בוקר ולנשק את הדגל. האם המתנחלים שהקימו את מדינת יהודה עם הדגל הכתום ביצהר, האם הם מכבדים את ההמנון והדגל של מדינת ישראל? אבל הם אזרחים לכל דבר. עזוב סמליות - תכלס - מה אתה מצפה מהם?

Ragamala

New member
התחמקות יפה ../images/Emo13.gif אבל באמת

איזה הבדלה בדיוק עשית?

masorti

New member
הצחקתני...

שום ילד אמריקני לא יעז לבוז לדגל בטקס רשמי בבית ספרו. (אפילו אם זו הנפת הדגל בבוקר)

זו הבעייה

שהם לא רוצים ולא יכולים להיות פטריוטים, ברגע שתהיה סכנה קיומית על ישראל, שום אזרח ערבי לא יזיז אצבע כדי להגן עליה, מעבר לסמליות יש פה בעייה מורכבת, שתיפתר רק עם חלוקת הארץ מחדש בין ערבים ליהודים, יש כאן שני אינטרסים שונים לחלוטין. לגבי יהודים שאינם מכבדים את הדגל ו/או ההמנון, זוהי כבר דעה פוליטית, אצל הערבים, זה לא עניין של דעה פוליטית, זה עניין של האינטרס הפלשתיני. אין לי שום ציפיות מהאוכלוסייה הערבית, הציפיות שלי הן לפתור את הסכסוך ע"י הפרדה מלאה, בין 2 העמים, ואז יהיה פה דו קיום אמיתי.

הכל אצלי חדש

אתם הרי מכירים טוב את התרבות הפאנטית שלכם. אנחנו ממש לא. לכן העתקתי את הדברים בשביל חברינו כאן שאינם מכירים את הצווים שלכם. אולי תסבירי לנו איך אפשר לארגן דו קיום כאשר אתם שבויים בפסוקים שקוראים לגיהאד שמשמעותו רדיפת הכופרים? אצלי למשל כל אדם הוא אדם ללא קשר לדת. אצלכם אני כופר בן דת נחותה. איך פותרים את הפער הזה?

למעלה