על ניסים בתנ"ך

אנדרי ז

New member
ומה עם הנוצרים צודקים?

לפי הטיעון הגאוני של החמישים חמישים לא כדאי לך לקחת את הסיכון הזה. אני ממליץ לך לנסוע מהר לכנסייה, שלא תחמיץ את המיסה של יום ראשון. אתה עוד עלול להישלח לגיהינום בגלל זה.

אנדרי ז

New member
איך הרווחת?

יהודי כופר שכמותך, למיסה הלכת היום? זה בסדר, גם אני לא הלכתי אתמול לשום בית כנסת...

CHOFA

New member
אני מצטרפת...

בס"ד ואגב -תחליטו כבר:התורה היא אמיתית או המצאה של מישהו?? כי לפי המאמר הנ"ל הדברים האלו באמת התרחשו במציאות ,רק ההסבר לפי המאמר שונה נכון?

CHOFA

New member
אופס,נמחקה שורה..

בס"ד המאמר הזה באמת משעשע..

preacher

New member
מסכים איתך בזה...

או שמאמינים שזה קרה ע"י אלוהים או שלא, אבל נסיון להסביר ניסים ע"י מדע לרוב יוצא טיפשי. היה אחד בשם עמנואל וליקובסקי שכתב ספרים שלמים על איך כל מיני כוכבים עפו מצד אחד לשני של מערכת השמש וגרמו לכדור הארץ להיעצר במקומו בדיוק בקרב של יהושוע בן נון, ואיך הם גרמו למכות מצרים ומי יודע מה עוד. על כל פנים, נראה לי שרוב ההיסטוריונים בדיעה שסיפורי התנ"ך הם לא פבריקציה טוטאלית אלא הגזמות של ארועים אמיתיים. המקור לסיפור המבול כבר נמצא במידה מסוימת של ודאות, יש הוכחות לעם עבדים שברח ממצרים, וכו´.

אנדרי ז

New member
העניין הוא כזה

בדרך כלל סיפורים כאלה לא מופיעים סתם כך בחלל האוויר, אלא צומחים מתוך משהו. הרבה פעמים זה יהיה אולי חלום שמישהו חלם בלילה, אבל פעמים רבות אחרות יהיה לזה איזה שהוא עוגן במציאות. אם נגיד שכל התנ"ך הוא זיוף אחד גדול, אזי ברגע שחלק מהסיפורים יתגלו כנכונים הלך כל הטיעון שלנו, ואתה לא תוכל לשמח את המחב"תים יותר מזה. לכן הדרך הכי טובה היא למצוא הסברים מדעיים היכן שאפשר. בשאיפה כמובן שיהיו להם גם הוכחות טובות. אני אספר לך סיפור קטן. כשהייתי בתחילת חטיבת הביניים למדנו בשיעור תנ"ך על אליהו הנביא והעימות שלו עם נביאי הבעל על הר הכרמל. (אני מקווה שלא התבלבלתי פה באיזה שהוא פרט, אבל זה לא כל כך חשוב.) כזכור הוא עשה שם כמה ניסים, ובראשם הוא ביקש מאלוהים להדליק אש ואש אכן צמחה מהקרקע כאילו מלא כלום. אחרי השיעור דיברתי עם חבר שלי ופנטזתי באוזניו על הכסף שנעשה כשנגלה גז טבעי על הר הכרמל, בהיותי בטוח שזה ההסבר לסיפור ושאף אחד לא היה מספיק חכם לחשוב על זה לפניי. תאר לך את אכזבתי כשפתחתי אטלס בבית וגיליתי שכבר מייצרים גז טבעי בדיוק באותו מקום... ובקיצור, לא ניסים ולא נפלאות. סתם גז ואדם לא טיפש שידע לנצל את זה לצורכי ראווה.

CHOFA

New member
אז ככה זה בעצם היה:

בס"ד אליהו ידע(איך?) שיש גז טבעי על הכרמל,ולכן העובדה שהוא שפך מים על המזבח לא משנה,ואז הוא זרק גפרור כנראה(כי כתוב שאש ה´ נפלה על המזבח) והכל הוצת- אם זה מה שנראה לך הגיוני..... ואגב מה גרם לאליהו להעלם בסערה השמימה?(כי אם סיפור אחד נכון אז גם השני נכון)אולי היה לו טיל,או מטוס שהוא החביא בכן שיגור שהיה בדיוק בירדן?

הדרך שהוא עלה בסערה השמיימה ..

היא מאד פשוטה, הוא בכלל לא התכוון ל"טוס" לשמים, אלא מבלי לשים לב הוא עמד בדיוק היכן שהתפרץ לו גייזר אדיר והעיף אותו חבל"ז!! אני פשוט נהנה לקרוא את כל ההסברים האפשריים לניסים שקרו לעם ישראל. תשמע, הם ממש חרדים מדעיים הם מהדרים ומקפידים על קוצו של יוד של הדיבר ה-6 וה-7 מתוך עשרת הדברות של אלוהי המדע... 6.דאג לתירוצים מתירוצים שונים מראש 7.לעולם אל תרים ידיים בויכוח על האמת (אפילו אם תעשה מעצמך צחוק) נו.. טוף...

אנדרי ז

New member
ומה עם כל התירוצים שאתם מביאים?

שמת לב שלכל שאלה לא נוחה אתם תמיד מוצאים עוד איזה נימוק משכנע. פעם זה "הנשמה" שהתהליכים הכימיים במוח רק תמממשקים איתה, פעם אחרת זה חטאים של גלגולים קודמים שעליהם נענשו קורבנות השואה... למה אלה לא תירוצים אבל הטיעונים שלנו הם כן?

אנדרי ז

New member
לא אמרתי שיש הסבר לכל הסיפורים

אבל גם סיפור שאין לו הסבר לא חייבים לקבל אותו כפשוטו. לחלקם עוד נמצא הסברים, חלקם יכולים להיות סתם המצאות, ואת חלקם, מה לעשות, לא נצליח להסביר. זה עוד לא מוכיח את נכונותם. אבל מה שאפשר להפריך, למה לא. אני לא יודע איך הוא ידע. באיזורים עם נפט או גז טבעי שעוד לא נוצלו המשאבים הנ"ל נוטים לעלות אל פני הקרקע ממש. מספיק שמישהו מתישהו הצית שם אש במקרה וראה את התוצאה. זה יכול להיות אליהו עצמו או מישהו אחר שסיפר לו. ושוב, אני לא מנסה לטעון שזה באמת מה שקרה שם, אלא רק להראות צירוף מקרים מעניין, שגורם לך לחשוב עוד קצת.

למעלה