העניין הוא כזה
בדרך כלל סיפורים כאלה לא מופיעים סתם כך בחלל האוויר, אלא צומחים מתוך משהו. הרבה פעמים זה יהיה אולי חלום שמישהו חלם בלילה, אבל פעמים רבות אחרות יהיה לזה איזה שהוא עוגן במציאות. אם נגיד שכל התנ"ך הוא זיוף אחד גדול, אזי ברגע שחלק מהסיפורים יתגלו כנכונים הלך כל הטיעון שלנו, ואתה לא תוכל לשמח את המחב"תים יותר מזה. לכן הדרך הכי טובה היא למצוא הסברים מדעיים היכן שאפשר. בשאיפה כמובן שיהיו להם גם הוכחות טובות. אני אספר לך סיפור קטן. כשהייתי בתחילת חטיבת הביניים למדנו בשיעור תנ"ך על אליהו הנביא והעימות שלו עם נביאי הבעל על הר הכרמל. (אני מקווה שלא התבלבלתי פה באיזה שהוא פרט, אבל זה לא כל כך חשוב.) כזכור הוא עשה שם כמה ניסים, ובראשם הוא ביקש מאלוהים להדליק אש ואש אכן צמחה מהקרקע כאילו מלא כלום. אחרי השיעור דיברתי עם חבר שלי ופנטזתי באוזניו על הכסף שנעשה כשנגלה גז טבעי על הר הכרמל, בהיותי בטוח שזה ההסבר לסיפור ושאף אחד לא היה מספיק חכם לחשוב על זה לפניי. תאר לך את אכזבתי כשפתחתי אטלס בבית וגיליתי שכבר מייצרים גז טבעי בדיוק באותו מקום... ובקיצור, לא ניסים ולא נפלאות. סתם גז ואדם לא טיפש שידע לנצל את זה לצורכי ראווה.