לא מדגם מייצג, אבל יש מסקנה
תראו, אותי הנושא הזה הרגיז טיפה, וזה ברמה עקרונית. לא מזמן כתבתי שנורא הציק .... ולא רק לי על כך שנוצר רושם של יצירת גבולות לאהבה מכל מיני סיבות, שלפעמים נראות כאופייניות לשיטת ההיכרות במדיה הזו. דוגמא קלאסית זה מרחק. אני ירושלמי שנדד לאשדוד לפני כמה שנים. רוצה להגיד לכם שיש הרבה שלא ייצרו איתי קשר בטענה שזה רחוק (יום רכיבה על גמל) למשל מתל אביב. כמובן שזה בולשיט, וברור גם שזה תירוץ במקרים מסויימים כדי לא לקרוא לילד בשמו: פרובינציה מזוהה עם עובדי נמל מרוקאים ונהגי מוניות גרוזיניים. תאמינו לי שמאז ה"יציאות" האלה, ולפעמים אפילו שאלות ישירות, רק התחלתי לאהוב את העיר עוד יותר. ואוכל גרוזיני אם זה מה שבא לי מידי פעם דווקא אני אוכל בננוצ'קה או סטפן בראון. אבל זו עוד דוגמה לדעות קדומות וקלות בלתי נסבלת בלפסול. הרי זה ברור שיותר קל לדבר על קטע של דת, אבל באותה מידה אותם אנשים גם ימיינו על פי השתייכות לעדה כזו או אחרת או מקום מגורים. לא יודע... יש משהו כנראה שמשנה אותנו. כשהייתי חייל הייתי נוסע לחברה שלי בטרמפים חצי יום, האקסית שלי גם הייתה ממקום מרוחק יחסית לאיפה שגרתי ובטח שלא אדבר אחר כך על מרחקי אשדוד תל אביב. ולענייננו בתחום הדת כשיקול לבחירת בן או בת זוג: לא ראיתי אף תגובה החלטית בכיוון שזה לא שיקול. כן היו תגובות החלטיות של לא בא בחשבון. כמו שכתבתי בכותרת, ממש לא מדגם מייצג, שאלתי אנשים גם בעבודה הבוקר, הנושא כפי שהתעורר במפתיע אותי אישית די הרגיז. אני יותר לא אסתדר עם מישהי שאין ביננו התאמה בהרגלי האכילה מאשר דעות פוליטיות... אני סבור שכשיש תקשורת ולא דעות קדומות אפשר לדבר על הכל. ומי אמר שבת זוג חייבת להיות זהה ודומה לי? לפעמים השוני זה דווקא יתרון. נכון, לא שוני קיצוני... אם מדברים על אוכל, אז ברור שלא אוכל להסתדר עם דתייה חרדית, אבל הייתה לי בת זוג שומרת כשרות אבל ללא דעות קדומות ולא קיצונית והסתדרנו בסדר גמור. אבל לבוא מראש ולפסול מישהי שלא משנה כמה היא מושכת וחכמה ארחיק לכת ואגיד אשת חלומותי (מעניין אם היא קיימת) רק בגלל שהיא לא יהודיה? לא אני רק אגיד דבר אחד... אנו המדינה היחידה בעולם שהדת רשומה בתעודת זהות. וכפי ששאלתי את אותה בחורה כך אשאל שוב: אם הכרתם או התאהבתם במישהו והוא פתאום יודיע שלא ימשיך בקשר בגלל היותך יהודי/ה, לא תטענו שהוא גזען? אנטישמי? אז לנו מותר? אולי אני נאיבי, אבל מציאותי מספיק בשביל להבין לאן זה עלול לקחת אותנו.