על מה הסליחה העצמית?????

mga-abir

New member
על מה הסליחה העצמית?????

לעיתים אני תמה מהי הסליחה.אולי משום בורותי,אולי משום ואיני חש באשמה ומכאן שאלתי.פשוט בלתי נתפס ואני אומר זאת בכינות.אוכל להבין רגשי אשמה ביחס לזולת ביחס לחיצוני המשפיעים על פנימיותינו,אך ללא תיקון חיצוני לא תעזור הסליחה בלבד לעצמי.כך אני מבין.מעבר לכך אם קיימים בי יסורי מצפון הרי הם יכולים לנבוע מדבר שלילי שעשינו,או מדבר שלילי שלא מנענו. כל זאת לעניות דעתי. בברכה אביר-mga

Tal_Ya_Tal

New member
B-) מהי הסליחה? B-)

הסליחה איננה `חוננת חטאים`. זוהי ההבנה שמעולם לא היו חטאים!!! הסליחה, היא הבנה, שמה שחשבנו שאחרים עשו לנו- לא קרה מעולם. וכך גם, מה שהאשמנו בו את עצמנו, קרה רק בחלום שלנו. בעולם האשליה. הסליחה רואה את האשליה שב`חטא` ומוותרת עליה.הסליחה מסלקת את אשר עומד ביננו ובין אחינו.המשכן של העצמות המודעת, איננו הגוף, אלא מערכת היחסים. הרשעה, חריצת דין, שיפוט- אינן תכונות של אהבה (של אלוהים.) תחושת הנפרדות (האגו), בחרה בהם. הנפרדות היא בחירה באשמה. העצמות המודעת (HIGHER SELF) היא הבחירה בחפות. בתום. אלוהים אינו נוטר טינה. אהבה אשר בראה אותנו- היא מה שאנו. אלוהים אינו מרשיע אותנו-נחדול מכך גם אנו הטינות מסתירות מאיתנו את ניצוץ האור שבתוכנו ניצוץ האור שבתוכנו, מעניק שלווה לכל שכל באמצעות הסליחה. L&L TALYA

למעלה