שניה לפני שהשרשור נעלם ...
כפי שאמרתי גם באופן אישי לטללינוּ, לדעתי הודעת ברכת חג המולד אינה במקום מהסיבה הפשוטה שכותרת הפורום הזה היא 'תרבות עברית', ולכן לטעמי לפחות היא לא מתאימה לכאן. לגופו של עניין, אני באופן אישי מאוד אוהבת חגים, ומשתדלת לחגוג כל אחד ואחד מהם, כולל ט"ו בשבט. 'חגים' מבחינתי הם החגים העבריים; אינני חוגגת חגים אחרים, אבל זה לא מונע ממני להתלהב ממנהגים מצהילים של תרבויות אחרות, הגם שאני לא מיישמת אותם. אגב, אם מישהו מתכוון לברך אותי ב-31.12 בשנה טובה, התשובה שסביר להניח שהוא יקבל ממני היא 'שנה אזרחית טובה'. ועכשיו לתגובות. בלי קשר לכל מה שנאמר כאן ב- ועל ההודעה הזו, אני לא רואה שום הצדקה לתגובות מכוערות ומקוממות, וליתר דיוק להודעה שלך, שומרון (כן, כן, הודעת ההקאה ה'גרפית'). בלי קשר לדעות שאתה מביע, יש דרך לבטא את הדעות האלה. אפשר הכי לא להסכים עם דעות שבנאדם אחר מביע, ועדיין לתקוף את האישיו ולא את האיש, ובוודאי שלא בצורת התבטאות כמו זו שנקטת בה. אני רוצה שתדע, שאני רואה בפורום סוג של 'בית וירטאולי', וכשאתה מתבטא כמו שאתה מתבטא, אני מרגישה שאתה מסתובב אצלי בבית ויורק על הריצפה. אנשים רבים בפורום הזה נהגו בך בהכנסת אורחים מאוד יפה, גם כשלא הסכימו עם דעותיך, ואולי דווקא בשל כך טרחו עוד יותר. ואילו אתה, בתגובות שלך, משיב את פניהם בכל פעם מחדש ריקם. ניתן להתדיין בצורה תרבותית וחברית גם כשהדעות מנוגדות וקוטביות, ואם אתה לא מאמין - תריץ חיפוש על ההודעות של הלל, ותראה איך אפשר להתווכח, להתפלפל, לנסות לקדם דיעה שקרובה לליבך, גם מבלי להיזקק לתיאורים גרפיים.