על מה האיבה?

השוני הוא בסימליות ../images/Emo20.gif

איכשהו, טיולים ומכוניות מתקשרים לאנשים עם תרבות הפנאי המערבית, ולאו דווקא עם ההיסטוריה המשותפת לגרמנים וליהודים (ואני מנחש שלזה כיוונת בדוגמאות שלך). עניין חמקמק, סמלים. מרגע שהם נוצרים, יש להם חיים משלהם.

עיניים

New member
../images/Emo141.gif צר לי לאכזב אותך,

אל לא הצלחת לשכנע אותי בדבריך. אכן ניחשת נכון, ולזה בדיוק כיוונתי, ולכן גם אינני מסכימה איתך. יש אנשים שטיולים במקומות מסויימים מתקשרים בצורה מאסיבית/כואבת/כועסת לעבר שלהם, או לעברה של משפחתם. יש אנשים שמכוניות גרמניות מתקשרות בקשר ישיר לרוצחי העם היהודי, שכן בתודעתם - יצרני המכוניות הללו - הן בניהם, נכדיהם ואולי אפילו ניניהם של אותם רוצחים שפלים. אין לי ספק כלל שלמרביתם - טיולים בגרמניה ו/או אוסטריה ו/או פרג, כמו גם רכישת מכוניות מתוצרת העם הצורר - לא מתקשרים עם התרבות המערבית, אלא עם עבר שצרב את בשרם, נשמתם וחייהם. סמלים או לא סמלים - הסמל שלהם טבוע היטב בזרועותיהם, כמו גם בליבם. לפי דבריו של אטיוד - אני מאמינה שהוא נמנה על הקבוצה הזו, ולראייה - ראה תגובתו לדברי.

אטיוד5

Active member
לעניין גרמניה

לא תתפסי אותי עם וולקסואגן. וגם לא תתפסי אותי מחליף רשמים מסיור בגרמניה. בפעם היחידה שנאלצתי להיות בגרמניה, ישבתי ברכבת ונמנעתי מלהסתכל בפניהם של זוג הזקנים שישב מולי. אלו היו ה"חויות מהטיול" שלי.

../images/Emo45.gif כמוני כמוך

גם אני מחרים מוצרים גרמניים ולא אנהג במרצדס גם אילו קיבלתיה חינם אין כסף. מעולם לא הייתי בגרמניה וגם לא אהיה, ופעם היחידה בחיי שהייתה לי ההזדמנות לבקר שם (ועוד בחינם, במסגרת חילופי משלחות של ערים תאומות), ויתרתי על התענוג המפוקפק ונשארתי בארץ.

סמיאגול

New member
זה לגיטימי

לאחל חג שמח לאדם שחגו הוא לא חגך. לי יש חבר דרוזי שאני מאחל לו חג שמח בכל אחד מחגיהם של הדרוזים. אבל זה לא לגיטימי לאחל חג שמח למישהו כאשר החג אינו חגו וזה מה שאתה עשית.

אטיוד5

Active member
בדיוק!

את עיניין הקצף הסבירו פה לפני. בין אם הוא כלפי הגויים, או כלפי היהודים המבקשים להתערות בהם. והרי לא מדובר פה על החלפת השנה האזרחית, זה עוד מילא, אלא בחג המולד שהוא חג דתי. כולי תמיהה על טללי שהוא אנטי דתי במובהק, או לכל הפחות אדיש לחלוטין לכל סממן דתי - מה מצא דווקא בחג המולד הדתי? לעיניין האיום - לא מצאתי שום איום עלי בהודעה שלו. ועוד שני דברים - אחד כבר הזכירה המוזרה - האם הצרפתים שלך, טללי, איחלו זה לזה חתימה טובה ביום כיפור? והשני - איך זה שאיחלת לנו חג מולד שמח, אך לא ראיתי שאיחלת לנו חג חנוכה שמח?

עיניים

New member
../images/Emo141.gif הלו,,,, על מה אתה מלין?

זה לא היית אתה שכתב את ההודעה הזו? ממתי מפריע לך שאנשים לא מברכים את הפורום, הא?
ולענייננו - אדם ברך כטוב ליבו ביין של ליל אמש את חבריו, הוסיף להודעתו מניה וביה, ולא הותיר את ההודעה ריקה מתוכן. סביר להניח שההודעה קוממה אחדים מבאי הפורום, אבל בין זה ובין לכנות כותב בכינוי "אתה איש מגעיל" - המרחק רב. תקן אותי אם אני טועה.

אטיוד5

Active member
את לא טועה

חוץ מזה שאת מכוונת פה חיצים שאינני מרגיש שאני מטרה להם. אז אמנם כתבת בצחוק, אבל למען הסר ספק - לא מפריע לי שלא איחלו לי חג שמח לחנוכה. כן הפריע לי שאיחלו לי חג מולד שמח, במיוחד כשזה בא על הרקע הריק של אי-איחול לחנוכה. כמו מנת לענה על בטן ריקה.

ס ק א ל י

New member
שניה לפני שהשרשור נעלם ...

כפי שאמרתי גם באופן אישי לטללינוּ, לדעתי הודעת ברכת חג המולד אינה במקום מהסיבה הפשוטה שכותרת הפורום הזה היא 'תרבות עברית', ולכן לטעמי לפחות היא לא מתאימה לכאן. לגופו של עניין, אני באופן אישי מאוד אוהבת חגים, ומשתדלת לחגוג כל אחד ואחד מהם, כולל ט"ו בשבט. 'חגים' מבחינתי הם החגים העבריים; אינני חוגגת חגים אחרים, אבל זה לא מונע ממני להתלהב ממנהגים מצהילים של תרבויות אחרות, הגם שאני לא מיישמת אותם. אגב, אם מישהו מתכוון לברך אותי ב-31.12 בשנה טובה, התשובה שסביר להניח שהוא יקבל ממני היא 'שנה אזרחית טובה'. ועכשיו לתגובות. בלי קשר לכל מה שנאמר כאן ב- ועל ההודעה הזו, אני לא רואה שום הצדקה לתגובות מכוערות ומקוממות, וליתר דיוק להודעה שלך, שומרון (כן, כן, הודעת ההקאה ה'גרפית'). בלי קשר לדעות שאתה מביע, יש דרך לבטא את הדעות האלה. אפשר הכי לא להסכים עם דעות שבנאדם אחר מביע, ועדיין לתקוף את האישיו ולא את האיש, ובוודאי שלא בצורת התבטאות כמו זו שנקטת בה. אני רוצה שתדע, שאני רואה בפורום סוג של 'בית וירטאולי', וכשאתה מתבטא כמו שאתה מתבטא, אני מרגישה שאתה מסתובב אצלי בבית ויורק על הריצפה. אנשים רבים בפורום הזה נהגו בך בהכנסת אורחים מאוד יפה, גם כשלא הסכימו עם דעותיך, ואולי דווקא בשל כך טרחו עוד יותר. ואילו אתה, בתגובות שלך, משיב את פניהם בכל פעם מחדש ריקם. ניתן להתדיין בצורה תרבותית וחברית גם כשהדעות מנוגדות וקוטביות, ואם אתה לא מאמין - תריץ חיפוש על ההודעות של הלל, ותראה איך אפשר להתווכח, להתפלפל, לנסות לקדם דיעה שקרובה לליבך, גם מבלי להיזקק לתיאורים גרפיים.

למעלה