רק על עצמי לספר ידעתי...
ראשית, לא הגבתי על הודעתך, כי באמת ובתמים (שוטה שכמוני) חשבתי שהיא מין בדיחה לא מוצלחת. אחר כך, כשהבנתי שאתה מתכוון ברצינות, לא ראיתי טעם להגיב. שנית, לגבי הסלידה של היהודי מסממנים נוצריים: יש סיפור על יהודי אחד שהשתמד לדתו של אותו האיש. יום אחד פגש אותו מי ממכריו הישנים, ושאל אותו אם הוא הצליח להתאקלם בדתו החדשה. "כן," אומר לו היהודי, "חוץ מדבר אחד, שאני לא מצליח להיפטר ממנו". "מהו אותו דבר?" שואל מכרו. "בכל פעם שאני רואה צורת השתי-וערב שעל בתי תיפלותם, איני יכול שלא לרקוק ולומר 'שקץ תשקצנו ותעב תתעבנו'...". הסלידה, האיבה והפחד מהנצרות היא דבר עתיק יומין ובעל סיבות רבות. אחת הסיבות היא נחלי הדם שנשפכו על מזבח הנצרות. זאת, בנוסף לנסיונות הבלתי-נלאים להעביר יהודים על דתם - אם במתק שפתיים, בוויכוחים רשמיים, ואם בעינויים ובאינקוויזציות שונות. גם האיסלאם שפך דם יהודי לרוב (והיום עושה זאת יותר ויותר) - אבל איסלום המוני לא היה דבר של יום ביומו. באיסלאם יש, להלכה, סובלנות כלפי 'עמי הספר', כאשר הם חיים תחת שלטון מוסלמי. מי יודע, אולי אם מדינת ישראל תחזיק מעמד זמן מספיק, והאיבה המוסלמית כלפיה תמשיך ואף תגבר - ייתכן שאותה סלידה תתעורר ביהודי כאשר ישמע את השם 'רמדאן', או 'עיד אל אדחה'. אני מודה שלי-אישית, לא מתעוררת כל צרימה למשמע שמות החג הללו, להבדיל מימים נוצריים שונים. ליהודים יש בדרך כלל זיכרון ארוך בהקשרים אלה. כאשר אותו עם מרושע עמלקי טבח בנו בדרך בצאתנו ממצרים, וניסה להשמידנו 'כשאנחנו עוד קטנים' - האיבה אליו לא שככה מאות ואלפי שנים. כאשר עם תאום שלו ניסה להשמידנו כשהיינו גדולים - גם אז האיבה לכל מה שמייצג אותו נשארת, ושפתו עדיין צורמת באוזני יהודים רבים. סיפור על החזיר: מה הפך אותו לסמל כל כך מתועב בעיני היהודי המצוי? הרי ישנן הרבה חיות שאסורות באכילה? מספרים, שהסיבה לכך היא שדגלם של הלגיונות הרומיים, ששלטו בארץ ביד רמה, טבחו, רצחו, שדדו ואנסו (ולא לחינם קראו אנשי הדור ההוא את שמה 'מלכות הרשעה') - היה חזיר-בר. הסלידה מאותו חזיר נשארה, גם כאשר הרומים חלפו מהעולם. אגב חזיר, יש עוד סיבה לאותה איבה. דורות רבים השוו את הנצרות לחזיר (והיו שהשוו את האיסלאם לגמל). הייחודיות של החזיר, היא בסימני הטהרה שלו. ישנם שני סימני טהרה - פנימי (מעלה גרה), וחיצוני (מפריס פרסה). החזיר מפריס פרסה, אך לא מעלה גרה; חז"ל אמרו שהוא "פושט את טלפיו לומר 'כשר אני'". הצביעות, היא אחד מהמאפיינים שתמיד היו חלק מהתדמית של הנצרות, בכל הרמות. בנצרות יכול היה אדם ללכת לכנסיה, להתוודות על כל חטאיו, ומייד לאחר מכן לצאת ולעשות את כל העוולות שבעולם. המוסר הנוצרי הוא המוסר הצבוע בעולם: 'הגש את הלחי השניה', הוא אמר; אך מעולם לא ראינו אומה נוצרית שהגישה את הלחי השניה לתוקפיה; ולהיפך. המוסר הנוצרי נראה יפה, ומצטלם יפה בטלוויזיה, אך כיון שאין אפשרות לעמוד בו, הוא נשאר ריק וללא כיסוי. כשאני שומע מוסלמי אומר "אין אלוה מבלעדי אללה, ומוחמד נביאו של אללה", אני שומע צליל הרבה יותר פשוט, והרבה פחות מזוייף, מאשר המשפט "אדוננו מושיענו ישוע המשיח". לא יודע למה, אבל כך זה נשמע לי. ובכלל, הדגל של הנצרות היה תמיד (בעצם, מאז שמעון כיפא) השפעה על האחר על ידי קבלה של תרבותו, והוספת הממד הנוצרי. כך הפכה הנצרות לאלילית - כי רצתה להתפשט על עולם האלילות בכוח מתק-השפתיים בלבד. היהדות מעולם לא הייתה סובלנית כלפי הדברים העקרוניים. התורה ראתה באלילות את תמצית הרוע, שכן היא הייתה הכלי שהכשיר את עשיית העוולות כולן. לא פלא שמוסר הנביאים היה רק אצל נביאי ישראל - שכן השקפה אלילית רואה את העולם כזירה של כוחות, ועל כן הכוחניות היא הקובעת, ולא המוסר. רק בהשקפה של אל אחד, יש מקום למוסר אחד. ע"ע ניטשה (טוב, אמרתי שאני לא מכיר את משנתו לעומק, אז תקנו אותי אם אני טועה לגביו). זהו. רק אמרתי כמה דברים שהיו על לבי.