על מדידת מהירות האור

חייםאבג

New member
על מדידת מהירות האור

אני מעתיק לכאן פוסט ממקום אחר שנכתב באנגלית ומתוך עצלות אני לא מתרגם. סליחה. תשובות בעברית עדיפות כמובן.

#1- Correct me if I am wrong: All meaurements of the speed of llight are done by measuring a back and forth travel of the light. We send a beam of light from point A to point B (a mirror) and count the time it took the light to return to the source(A). Are there any other methods that i am not aware off?

#2- A photon "bouncing" off a mirror will lose some of its energy to the mirror. Correct?

#1+#2: 1+2=.....3? About #1 - If there are no other methods of measuring the speed of light other then the "back and forth" experiment, then we are meausring an average speed of the A to B and B to A travles. Aren't we? We can not single out a measurment only for A to B travel or B to A, due to synchronisation diffuclties. Correct?

So taking to consideration the above #2 that the photon has lost some of its energy..... maybe the back and the forth are no the same speed?

Funny question, I know.

THANKS FOR YOUR WISE ANSWERS!

Schrodingers Dog

New member
גוגל

גוגל הוא חברך.
http://en.wikipedia.org/wiki/Speed_of_light#Measurement
&nbsp
מסתבר שיש כל כך הרבה שיטות בלתי תלויות למדוד את מהירות האור כולל שיטות אסטרונומיות, לא רק במעבדה ובטח לא רק ״בהלוך חזור״.
&nbsp
קצת על הפוטון - האנרגיה שלו הולכת כמו התדר שלו ולא כמו המהירות בריבוע כמו שזה עבור אובייקטים מסיביים. אז אם הוא מאבד אנרגיה אז משתנה לו קצת התדר אבל המהירות שלו לא משתנה!
&nbsp
מבחינה תאורטית ההנחה היא שהאור נע במהירות קבועה כל הזמן. התאוריה הזאת נקראת תורת היחסות הפרטית. זאת אחת התאוריות הכי מוכחות שיש אז אין סיבה להאמין שהאור נע במהירות שונות או למשל שיש דברים שנעים יותר מהר ממהירות האור.
&nbsp
שוב אתה גולש לאופטיקה קוונטית שזה נושא מחקר עכשווי, מישהו שמבין בזה יצטרך לענות לך.

חייםאבג

New member
אני רוןאה סתירה במה שאתה אומר (לא רק אתה בעיניין זה)

במשפט אחד אתה אומר שזה תאוריה ובמשפט העוקב אתה אומר שזה מוכח.

Schrodingers Dog

New member
בלבול אצלך

יש בלבול בציבור בקשר למה משמעות המילה תאוריה בהקשר המדעי. אנשים חושבים שמדובר בהשערה או רעיון שיש למדען כזה או אחר אך זו טעות.

במדע המילה תאוריה מתארת אוסף רעיונות ומודל לגבי כיצד פועל הטבע. המודל מנסה להסביר תופעה כלשהי בעזרת סט כללים וניבויים הניתנים לאימות. כאשר מתגלה בניסוי או תצפית סתירה עם תאוריה מסוימת, היא נפסלת ולא משתמשים בה. תאוריה שורדת כאשר היא מצליחה להסביר את כל מה שמתגלה בניסוי ואף אחד לא מצליח להפריך אותה. תאוריה פיזיקלית היא תוצר של מאמץ תאורטי וניסויוני כביר.

כמובן תמיד יכולה להתגלות תופעה חדשה שהתאוריה אינה יכולה להסביר, אז יתאימו את התאוריה לתגלית החדשה או ימצאו תאוריה חדשה לגמרי שתסביר גם את הממצאים הישנים וגם את הממצא החדש.

לכן אם אני אומר שתאוריית היחסות הכללית היא אחת המוכחות שיש, לא רק שאין סתירה אלא להיפך - עליך להבין את גודל ההצלחה של התאוריה שהוצעה בשנת 1905 ע״י איינשטיין ולאחר כמעט 110 שנה לא הופרכה.

מה שמוביל אותי לשורה התחתונה: אין אמיתות במדע. בכל רגע נתון יש לנו את התאוריות הטובות ביותר שמבוססות על הידע הרב והמתוחכם ביותר שצברנו עד כה.

למעלה