על כף המאזניים

mucool2

New member
משה המודד?

עד כדי כך אין פרנסה שהוא הפך לחסר בית?

זה כבר לא אקטואלי.

אבל בקרוב פסח- אז כל אזרח חפץ למכור את החמץ למשה הגוי אחרת אוי ואבוי.

lexigali

New member
../images/Emo6.gif על ה"בהתאמה" ../images/Emo6.gif

גם אחיין שלי, בכיתה ח', פוקד את הנוע"ל מכיתה ד'. לא ברור לי מה הם עושים שם בדיוק, למען האמת, או בכלל איך נראות היום פעולות בתנועת נוער. העניין עולה כשהוא מספר לי שהוא יוצא למחנה או פעילות אחרת. מחר הוא יתוחקר. ואצלי: בכיתה ד' כל פעולה (נוע"ל) הייתה נפתחת בשירב"צ קצר עם שקופיות. אחר-כך זכורים לי במיוחד שני אירועים מאותה שנה: מבצע ניקיון בחוף ראשון, ומחנה קיץ מדהים, שכלל שפע פעילויות ורמקול עם שירים כמו "מחנה קיץ" (במזרח זורח ורד). מדובר על שנת 80. בהמשך דילגתי בין אי-אלה תנועות, ואת המעגל סגרתי כקומונרית בנוע"ל לתקופה קצרה. תנועת נוער זה דבר מקסים וחשוב מהמון היבטים (שאין לי כח לפרט).

../images/Emo45.gif

על ה"תנועת נוער זה דבר מקסים וחשוב מהמון היבטים (שאין לי כח לפרט). " גם לי אין כוח עכשיו לפרט, אבל הלוואי שזה היה יותר שגור ופחות "לא נחשב קוּל" כדברי Rפאל. הבת שלי בשמו"צ. היחידה מבין חבריה שבאמת מתמידה, ואני מקווה מאוד שהיא תמשיך כך. אבא שלה היה שמו"צניק, אני הייתי בצופים, ואם יש משהו שווה עדיין, כיום, עבור בני נוער, אלה תנועות הנוער, שאולי יצליחו לשמר מעט ממה שערכי וחשוב.

גנגי

New member
ובכלל,

אני רואה את הנוער של התנועות לעומת הנוער שאינו הולך לתנועות - הבדל של יום ולילה. נוער משובח, הנוער של התנועות.

אז משם זה בא לך?../images/Emo79.gif

אני, מלבד מחנות קיץ לא יכולה להעיד על חוויות תנועת נוער (קיבוצניקים לא "נזקקו" לזה בעבר). אבל אפשר לומר שבעבר וגם היום, בציבור הדתי לתנועת הנוער יש מקום מרכזי מאוד בחיי הנוער. עד כמה שידוע לי הרוב המכריע של ילדים ובני נוער משתתפים בפעילויות של התנועה (בעיקר בני עקיבא, וגם: עזרא, הצופים הדתיים), והן (התנועות) בעלות תפקיד חינוכי לא קטן. אם לשפוט לפי הרעש שמול ביתי בימי שלישי ובשבת אחה"צ - הם פעילים מאוד.

תתבייש לך, איפה אהבת ישראל שלך?

תלמד משהו מהסופר הרב יוסף אליהו. הצילום מתוך עלון שמצאת בבית ספק שדה סוסיא.

אצלנו באזור (שכונות צפון מזרח ת"א)

תנועת הנוער פורחות היום יותר מאי פעם. כל מי שמחשיב את עצמו משתייך לצופים. בתיכון האזורי מתנהל מאבק מתוקשר היטב בין השבט הכתום - שבט צהלה, והשבט הצהוב - שבט דן. שלטי תנועות הנוער ממלאים את הרחובות. ארועים של הצופים הם ארועים שכונתיים גדולים, אליהם מגיעים אלפי אורחים. בתי התנדבה להדריך בשכונות מצוקה בתל אביב, היא מקדישה עשרות שעות מזמנה בשבוע ואת רוב סופי השבוע, להדרכה , להשתלמויות, להכנת חומר חינוכי, להכנת חומרים, להשגת הנחות לחניכים מעוטי יכולת, איסוף מצרכים לנזקיים, עבודות ניקוי, בישול, סחיבת קרשים ועוד. יש לה מדים מצוחצחים, נקיים ועתירי סמלי, בהשוואה לג'ינס הקרועים שהיא לובשת בדרך כלל.. לא רק שהעניין בתנועות הנוער לא פוחת, אלא, לפחות אצל הצפונים כאן בשכונה, גובר.

למעלה