על כף המאזניים

אם זה שבט

כנראה שהיא בצופים. לא נורא, גמני הייתי בצופים
כמו שאמר לי מזכיר הקיבוץ, "לא נורא, כמה מחבריי הטובים היו בצופים"... המעניין בצופים, זה שיש להם מושגים מתוך בליל של עולמות תוכן. "שבט" נושא ניחוח של שבט אפריקאי, למשל, ולעומת זאת, יש להם הרבה יותר מדי מושגים מלחמתיים - ת"ס, גדוד, ראש גדוד ועוד...

שמו"צ אכן כבוד.

תנועת הנוער החילונית היחידה ש"תקועה" איפשהו בשנות השמונים או אף קודם- וזה רק לזכותה. היחידים שטיול אצלם זה קודם כל אהבת הארץ, שדאות ועזרה הדדית.

Raffael

New member
עדין קיימים הדברים האלה? :-O

כשהייתי ילד בן 10, הפעילות במקומות האלה נראתה לי מאוד ילדותית וערכאית. דגמתי, במשך מספר שנים, פעם אחת שמו"צ, פעם אח"ת בית"ר, פעם אחת נוער עובד ואני לא בטוח, אבל יכול להיות שפעם ליויתי חבר גם לסניף. בכל הפעמים האלה לא היה לי חשק לחזור ואכן לא חזרתי. הייתי בטוח שהנוער רואה את התנועות היום כמשהו מה זה לא קול וכאילו מה זה לא קשור ושאף אחד כבר לא מבקר שם. הייתם בתנועות? מה למדתם? מה חוויתם? מה הפסדתי?

גנגי

New member
איפה אתה חי!

תיכף תגיד לי שבפאריז! הנוער היום בהחלט פעיל בתנועות נוער. שתי הנועריות שאני מכבסת להן את הבגדים ומנקה אחריהן את האמבטיה (עכשיו יש הנחות, אבל בד"כ) הולכות לצופים ולנוער העובד והלומד, בהתאמה, כשהגברת שבצופים היא מדריכה כבר שנה שלישית ורשג"דית, והעלמה שבנוער העובד מועמדת להדרכה בשנה הקרובה. הן לא רואות את החיים שלהן בלי התנועה. מורעלותנועה.

Raffael

New member
יופי, גם כן דוגמה מצאת לי,הבנות שלך

להזכיר לך שאחת מהן עזרה לי בחיבורי הוידאו-דיוידי-טלויזיה וגם הבינה על מה אני מדבר? תכף תגידי שהן גם מדברות עברית טובה. דאא.

אבל דוד שלח אותי... :) :) :)

(אני כולי תקווה שבתור פורום המתהדר בעבריותו יהיו אי-אלו שיזהו את הציטוט מעלה נשכחות הזה).

ועל זה אני אומר...

"מה 100 שקל? בעיתון כתוב 50". ואשלים: "אז לך תקנה מהעיתון", "טוב, טוב, נו תביא", (חותך לו נייר), "מה? זה רק ריבוע אחד!", "למה מה חשבת שתקבל? גליל שלם? חוצפה של אנשים... מנסים לעשות עליי רווח בעיתות מלחמה". ולא לשכוח את עינב, או בשמה הקודם קריינית הרצף וכמובן: מממממממממממממממממממממממממממממממממממממממממממים מים מים מים מים מים מים! :) :) :)

ונפצח כולנו בזמר: ../images/Emo141.gif

כל אזרח חמוווווד קונה סרטי בידווווד אני לא שודד אני משה המודד

למעלה