על חרבות סאי

../images/Emo58.gif סליחה, טעות גסה

אין "שני מטריקסים", יש אחד - היציאה מהמטריקס מובילה למטריקס, רק למקום אחר. הבעיה האמיתית: אין שום צורך במאטריקס. כל מה שצריך זו לובוטומיה, ואין מי שימרוד. אז בשביל מה כל הסרט?

haleth

New member
איזה מין שאלה זה?!

זה כמו לשאול - למה אחד הנשרים לא לקחת את פרודו והטבעת ישר לאורודרין במקום להתברבר שלושה ספרים על כל הארץ התיכונה. ...באמת -

נו, באמת...

כי רפאי-הטבעת היו עוצרים אותם בדרך - הרי הם יודעים לעוף! וחוצמזה, כי אז ביל לא היה רואה את ריוונדל.

haleth

New member
אם כבר עוף אז עוד קצת:

אז ככה: פרודו לא קיבל עליו את המשימה עד שהגיע למועצה של אלרונד (הלא הוא סמית', הנה הצלחתי לקשר איכשהו לשרשור ה-OFF המקורי
) - מה שאומר שכבר פתרנו את בעית ביל. וזה חשוב, כי זו באמת נקודה טובה. ומה היה על הנאזגול באותו זמן? - שבורים, רטובים, חסרי דמות להתעטף בה - בקיצור, לסאורון לא היתה הגנה אווירית באותו זמן. מושלם. אממה, גולום לא היה שם כדי לזרוק את הטבעת. אז אולי היה שווה להיסחב שלושה ספרים -

chinabird

New member
../images/Emo58.gif מה-מה-מה?

לובוטומיה לא תועיל; אם אינני טועה, חלק מהעניין הוא הפעילות המנטאלית. וגם אם לא - אם היו עושים לובוטומיה, אז *באמת* בשביל מה כל הסרט? (ובהשאלה: בשביל מה צריך את ג'יימס בונד/סופרמן/אינדיאנה ג'ונס? אם כולנו היינו מבקשים לעשות רק טוב זה לזה, ומבטלים את הצורך במלחמות/פצצות אטום/סודות מסחריים/אנשים אטומיים/פקידים מושחתים/ממשלות צרות אופקים/חתולים לבנים לליטוף, אז בשביל מה כל הסרט?) ובעניין המטריקס/ים (כל הדיון הזה גורם לי לחוש שוב כבן 14, למרבה העונג): נדמה לי שיש הפרדה הירארכית, לא רוחבית (אתה יכול להשתמש ב-Windows בלי להפעיל את Word, או לצאת מ-Word בלי לצאת מ-Windows, אבל לא להפך). ולמאמינים הידד.

../images/Emo58.gifלא ממש...

פעילות מנטאלית תתקיים גם אחרי לובוטומיה, ובכל מקרה היה אפשר בלי שום מאטריקס אלא עם מיכלים קצת יותר עמידים.

chinabird

New member
האומנם, עמיתי המלומד?

לא - לא במקרה שאתה צודק (ואכן אין עוד מטריקס, או שכל קונספציית המיכלים עדיין בתוקף איפשהו), משום שיש צורך בהיעתרות של נתיני המטריקס כדי להפיק את האנרגיה בלה-בלה-בלה (כפי שלמדנו מתיאורי הניסיונות הקודמים ליצור מטריקס מושלמת), וקל וחומר שלא במקרה שאני צודק, ואכן בני האדם אינם קשורים לעניין כלל וכלל (דהיינו, כולם תוכנות מסוג זה או אחר), וקל מאוד-מאוד וחומר אם ניקח בחשבון שעל-פי הלוגיקה האנטי-דרמטית שלך, כדי למנוע מעשים רעים יכול ג'יימס בונד להפיל פצצת אטום ע-נ-ק-י-ת ולחסל במחי בום את מבצעי המעשים הרעים (שלא יבצעו אותם עוד), את קורבנותיהם (שלא יסבלו עוד) ואת הצורך בסרטי המשך רבים מספור (שממילא אינו קיים עוד).

bizhar

New member
אפשר להפעיל את WORD ב LINDOWS ../images/Emo9.gif

מותר להיות חכמולוג לפעמים ולהחריב מטאפורות לא? טוב לא..

מעניין לעניין באותו עניין

למה יש לנו כ"כ הרבה תקנות תעבורה, וכ"כ הרבה סוגי עבירות, אם כל שרוצים הוא רק למנוע תאונות דרכים? הרי אם המטרה האמיתי הייתה מניעת תאונות דרכים, מזמן המחוקק היה קובע שאסור לרכב ממונע ליסוע במהירות גבוהה מ15 קמ"ש, ואין עוד תאונות דרכים קטלניות במדינה. די קל לאכוף, גם כן - מחייבים כל יבואן רכב להתקין ברכב בקר שמונע נסיעה מעל מהירות מסויימת, בדיוק כפי שקיים בחלק מהאוטובוסים של אגד ומספר משאיות. כל רכב ללא הבקר אינו רשאי לעלות על הכביש. אין יותר תאונות דרכים קטלניות. אבל מניעת תאונות אינה המטרה, ומניעת מרד גם כן אינה המטרה. כל עוד הארכיטקט חושב/מאמין שהוא בשליטה מלאה, כולל במרד, מה אכפת לו שימרדו?

frodo1

New member
זה לא נקרא פגיונות סאי?

בכל אופן, פגיונות סאי שימשו, במקור, את האיכרים היפנים ליצירת גומות באדמה, אם אני לא טועה ואחר-כך נהפך לכלי נשק שלרוב מתקיפים עם הכדור שבקצה הניצב ופחות משמש לדקירה כי הוא לא ממש חד. זה מה שאני יודע. אם זה לא נכון, אשמח לקבל תיקון ואם זה כן נכון אשמח לקבל שבחים

frodo1

New member
בכל מיני סאי שאני ראיתי

יש מין כדור קטן או מין בליטה בקצה הניצב. יש לי תמונה שבה אפשר לראות את זה אבל היא גדולה מדי.

לתפיסת להב

כשתוקפים אותך בחרב, קצת מסוכן לעצור להב בידיים חשופות. עם סאי אפשר לפרוק חרב מאדם.

קרוקדיל

New member
נכון חלקית

הסאי משמש גם לפריקת חרב אבל משמש גם להתקפה באמצעות החוד (הלא כ"כ חד שלו)

Kenshinkan

New member
לא לתפיסת להב!

אני אשבור מיתוס: סאי לא נועד לעצור חרבות, שכן חרב יפנית פשוט תעבר דרכו ותחתוך אותו לשניים. ד"א זה לא "חרבות סאי", או "פגיונות סאי" אלא פשוט "סאי". בעז

למעלה