על חרבות סאי

היא תעבור דרכו בשיסוף,

זה ברור, אבל האם עדיין אפשר לבצע איתו לכידה ואז אולי אפילו שבירה של הלהב (על ידי סיבוב הסאי)? אני יודע שespada y dagga, לחימת עם חרב ופגיון יש כלי נשק מסוים שמטרתו לשבור את הלהב של היריב. ואם לא - למה הוא כן משמש? כלי כהה כפי שצויין כאן, כלי לדקירה? האפור

תלוי במבנה הסאי, לא?

אם הענפים הצדדיים יוצאים מהגזע המרכזי בזוית מספיק חדה, להב של חרב שתתקע עשוי שלא להגיע כלל לחומר ניתן לשיסוף. בכל מקרה, גם חרב סמוראים צריכה להגיע בעוצמה מסוימת ובכיוון מסוים על מנת לחתוך דרך הסאי, ואני מניח שבהנפת החרב המטרה אינה הסאי אלא גוף היריב. במצב כזה, הסאי שתופס את החרב בזוית ובנקודה המתאימה יישאר שלם.

חרבות וחדות

ההסטוריון החביב עלי ג'ון-קיגן מספר על סרט יפני המתאר חרב יפנית בת המאה ה 16 מבית היוצר של קאננמוטו השני המבקעת קנה של מכונת יריה -אם למי מבאי הפורום יש את הסרט הזה אני אשמח לראותו -לאחר מיכן נדבר על הסאי ועל זוית הלכידה.

והקשר, במטותא?

האם קנה מכונת היריה היה במצב סטטי באותה עת, או שמא אדם מיומן השתמש בו כדי להסיט את להב החרב קרוב לשיא (או תחילת) התנופה? הרשה לי לנחש שמדובר במקרה הראשון... שמעת כאן מישהו מטיל ספק ביכולת של חרב לשסף סאי?

Kenshinkan

New member
סאי: מול חרב + מה כן

"ואני מניח שבהנפת החרב המטרה אינה הסאי אלא גוף היריב. במצב כזה, הסאי שתופס את החרב בזוית ובנקודה המתאימה יישאר שלם. " תחשוב שוב על מה שאמרת - הסמוראי רוצה לחתוך אותך לשניים, והחרב שלו בנויה לעבור דרך פלדה. הסאי לא יעזור. הסאי הוא כלי להגנה עצמית. השימוש הבסיסי בו (לפחות בשיטה שלי, ואני מאמין שגם בשיטות אוקינאוויות אחרות) הוא כמו זוג מקלות טאנבו (דומים לאסקרימה). הזרועות הקטנות נותנות לי אפשרות לטכניקות יחודיות לנשק זה, אבל בבסיס מדובר בשני מקלות. בעז

ראיתי הדגמה בה תפסו חרב חדה

עם חולצה. הדגימו אחר כך גם באיזו קלות החרב חצתה את החולצה. אף אחד לא טען שאם הולכים ראש בקיר, סאי מול חרב, הסאי ינצח. אבל אם משתמשים נכון בטכניקה, מומנט, ושאר קללות בפיסיקאית, סאי יכול לעצור חרב, ואפילו לשבור אותה. אני, אין לי כל נסיון. לא עם סאי ולא עם חרב. אני רק חוזר על דברים שראיתי.

למה דוקא חרב?

ההדגמות היותר נפוצות של נשק מול נשק (שאחד מהם הוא סאי), זה סאי מול בו.

NomadSoul

New member
משהו על סאי שלא ידעתי עד היום

עד היום תמיד שמעתי/קראתי שהסאי, כמו רבים מכלי הקובודו, היו במקור כלי חקלאי (נדמה לי שגם פרודו התייחס לזה). היום קיבלתי לינק לאתר של ה-okinawan prefecture , טיילתי בו קצת, ושם כתוב שהסאי הובאו לאוקינאוה מהודו, דרך סין, ושימשו במקור (בהודו ?) לשמירה על אוצרות במקדשים בודהיסטים. באוקינאווה הוא הופץ בהדרגה ובחשאי בקרב מעמד הלוחמים. מישהו יכול להרחיב על זה יותר ?

כן, בוודאי

קיימת טעות ומדובר על מקדשים הינדיים. כל יוצא הודו יכול לספר לך שלכל שיווה מתלווה קלשון. (ראה תמונה שניה למעלה) יש גם התגלות אלוהית שמתגלמת בבני אדם. התמונה השלישית והרביעית הן של שני דורות של סאי בבה וזהו הגורם המקשר.

למעלה