על חימצון חיזור בכימיה.

McBlack

New member
על חימצון חיזור בכימיה.

מדוע ויטמין C פועל כחומר נוגד חמצון? (עם ההשערה המובנת שהוא חומר מחזר, אני אשאל - מה הופך חומר לחומר מחזר? מהם ה"תנאים"?) תודה לכל מי שיענה

noammaz

New member
הנה

אטום שיש לו יותר מארבע אלקטרונים ברמה האחרונה(האלקטרונים מחולקים לפי רמות או מסלולים), הוא לוקח אלקטרוני ביצירת קשר כימי, ולכן הוא מחזר. כשיש פחות מארבע- הוא נותן אלקטרוני בקשר כימי, ואז הוא מחזר.

McBlack

New member
כמו שהן יכולות לחמצן (KMnO4, לדוג')

איך חומר מחזר פועל? חומר, אני מתכוונת תרכובת אורגאנית כמו ויטמין סי (חומצה אסקורבית). אם נתון לי שהוא נוגד חמצון, הוא אמור להיות מחזר, לא?

noammaz

New member
הנה

אטום שיש לו יותר מארבע אלקטרונים ברמה האחרונה(האלקטרונים מחולקים לפי רמות או מסלולים), הוא לוקח אלקטרוני ביצירת קשר כימי, ולכן הוא מחמצן.כשיש פחות מארבע- הוא נותן אלקטרוני בקשר כימי, ואז הוא מחזר.

ch561

New member
בגלל שהוא יכול ליצב רדיקל

אין כ"כ קשר ישיר לחיזור/חימצון, הרי ישנם הרבה חומרים מחזרים שהם אינם מוגדרים כ"נוגדי חימצון". הטרמינולוגיה קצת מבלבלת, משתמשים במונח "נוגד חימצון" כי החומר באמת מתחמצן, אבל זה נגרם ע"י רדיקלים. לכן כל החומרים שהם נוגדי חימצון הם משמשים כמלכודת רדיקלים. ניתן לקטוף מהם מימן רדיקלי ונשאר צורון יחסית יציב, לא רק חומצה אסקורבית היא נוגדת חימצון אלא גם ויטמין E, קואנזים Q10 ואחרים.

ch561

New member
הניסוח בכותרת שגוי

צ"ל -->*בגלל שהוא יוצר תוצר רדיקלי יציב (יחסית).

McBlack

New member
אני חוששת שהמורה שלי תחשוד בי

אם היא תראה את התשובה הזאת. תודה :) אני אנסה לנסח שאלה אחרת על הויטמין...

למעלה