על חוף

eylonG

New member
תמונה מעולה טל!

זווית מעניינת מאוד וצבעים מצויינים (פולורייזר?)! גם עומק השדה תורם מאוד.. איך היתה הפזצטה?

masterboy

New member
תודה

כל התמונות שצילמתי עד עכשיו בקנדה צולמו עם מקטב וברובן ניסיתי להוציא ממנו את האפקט המירבי. איפה שלא רציתי אפקט פשוט סובבתי אותו למינימום אפקט. רק אתמול שחזרתי במעבורת מונקובר אחרי יום טיולים שם וזה היה בשעה של שקיעה והיו עננים ובכלל מעט אור הייתי צריך להוריד אותו. הפזטה לא הייתה קשה במיוחד כי מצאתי לי בול עץ ענק ונקי לשכב עליו ולצלם מגובה נמוך

תמונה יפה

אני לא מעדיף תמונה אנכית איפה שלא חייב. למשל צילום של בני אדם לפעמים זה טפשי לא לצלם אנכי. נוף כמעט תמיד משתדל רוחבי מאוזן. הרבה יותר נוח לעניני מחשב ואינטרנט. כמובן שזה שונה בתערוכה מודפסת ופיזית.

elka2

New member
האמת

שגם אני חושבת ככה. הייתי רוצה לראות את התמונה בצורה אופקית אבל זה לא מונע מהתמונה להיות יפה ומעולה והקומפוזיציה יפה מאוד מקום לפי מה שהבנתי (חחח למי אני מגלה את אמריקה)

masterboy

New member
יכול להיות

הצילום האנכי אצלי הפך להיות טבעי כמו הצילום המאוזן. בדרך כלל אם יש לי מספיק זמן אני בוחן את שתי האפשרויות ובוחר לצלם בסוף את מה שנראה לי יותר טוב אבל יכול להיות שאני גם טועה באותו הרגע. יש גם תמונות שאני פשוט לא יכול להחליף אז אני מצלם אותן פעמיים לדוגמה את התמונה הזאת גם צילמתי במאונך(אעלתי אותה בפורום כמאונכת) אבל אני עד עכשיו לא בטוח מי יותר עדיפה המאוזנת או המאונכת.

masterboy

New member
לפי מה שהבנתי הם די קרים

וצריך הרבה שמש בשביל שיוכלו להכנס אליהם תודה

masterboy

New member
בדרכים מקבילות

השירשור הקודם קפץ(לא בגללי!) אז קצת לא לא נעים לי שיש שני דיונים כאן שלי. איריס או רן אם זה אפשרי אולי כדאי להעביר את הדיון הזה כתגובה לדיון השני של התמונות שלי שהרגע קפץ. ועכשיו לנושא את התמונה הזאת צילמתי שחזרתי מהחוף שצילמתי בו את התמונות של האבן הגדולה(תמונה למעלה) והתמונה של המלא אבנים. חוף די נחמד ונטוש. ובהמשך למה שדיברתי עם עמית, כאן אני מאמין שמאוד היה חשוב לצלם במצב אנכי ושמצב אופקי היה פוגע.

masterboy

New member
אני חושב שזה פשוט קשור לצורה

לדוגמה אנשים שעומדים כדאי לצלם במצב מאונך ואם מישהו שוכב לצד כדאי לצלם אותו במאוזן. נוף אולי נתפס יותר ככזה שצריך תמונות מאוזנת ובגלל ששמים לב אל הקו אופק אבל בתמונה עם הסלע רציתי ליצור שלוש שכבות(שמיים, ים וסלע) וזה נראה לי יותר מתאים לעשות את זה במצב מאונך. שוב, יכול להיות שטעיתי... אף פעם אי אפשר להיות בטוחים במאה אחוז. כמו שכבר אמרתי, שאני לא בטוח אני מצלם בשני המצבים אבל במקרה הזה לא צילמתי מאוזן. התמונה המאוזנת שיש לי היא תמונת נסיון והחשיפה בה היא באנדר רציני...

ran refael

New member
סדרה נהדרת טל ../images/Emo45.gif

כל תמונה ראויה לשרשור נפרד אהבתי מאוד את שלושתם

masterboy

New member
תודה רבה רן ../images/Emo13.gif

אני שמח שאהבת אותן אגב איזה יותר אהבת, את תמונת החוף המאוזנת או האנכית שאעלתי בשירשור הקודם?

ran refael

New member
זו שאלה קשה

אך מכיוון שאני אוהד שרוף של אנדריאס פיינינגר שמצלם גשרים בצורה אנכית אני כמובן מעדיף את הצילום האנכי

masterboy

New member
אין לי מושג מי זה

אבל אם התמונות שלו טובות הוא כנראה יודע מה הוא עושה

ran refael

New member
צלם צרפתי שעבד בניו יורק כמעט

כל חייו. הוא לא ממש מוכר, סה"כ אחד הצלמים הטובים ביותר בעולם
חיבר 6 סיפרי צילום מדהימים אחד מהם תורגם לעברית ונקרא "הצלם המושלם" (ספר אספנות- לא ניתן להשיג אותו בחנויות, אבל למי שמצליח בכל זאת, מומלץ מאוד לקרוא, טוב יותר מכל בי"ס לצילום שקיים בארץ) יש אפילו כמה מורים נחשבים לצילום שמלמדים אך ורק עפ"י הספרים של אנדיאס

למעלה